Net Box A1

Mr_Atkinson
Регистриран: 27 юли 2015, 16:52

Re: Net Box A1

Мнение от Mr_Atkinson » 12 май 2024, 21:14

Симкартата от нетбокс работи в друго устройство 20-30 минути, след което престава да работи в това устройство.
Всяка симкарта на а1 и боб работи в рутер за нетбокс, ако в рутера се направи нов "профил".

ligaeuropa
Регистриран: 11 авг 2021, 02:40

Мнение от ligaeuropa » 13 май 2024, 12:54

Mr_Atkinson написа:Симкартата от нетбокс работи в друго устройство 20-30 минути, след което престава да работи в това устройство.
Всяка симкарта на а1 и боб работи в рутер за нетбокс, ако в рутера се направи нов "профил".
В 4G рутер ZTE MF283 дали има тази опция с новия профил, защото ми стои неизползваем иначе?

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 13 май 2024, 18:28

На Net Box интернет настройките са различни, доколкото знам. За APN се пише data.a1.bg или нещо подобно беше, а за стандартните мобилни карти е internet.a1.bg и от там не тръгването на интернета на същите модеми. Просто трябва да се промени.

Mr_Atkinson

Мнение от Mr_Atkinson » 13 май 2024, 19:26

В 4G рутер ZTE MF283 дали има тази опция с новия профил, защото ми стои неизползваем иначе?
Не съм имал такъв рутер. Струва ми се малко вероятно да не е възможно да се въведе нова точка за достъп APN, или поне да не е възможно да се редактира точката за достъп по дефолт (която е функционална само за симкарти за нетбокс).
В рутерите HUAWEI на а1 за нетбокс може да се редактира дефолтната точка за достъп, и може да се добавят нови точки за достъп, което намеква че е много възможно това да е така и за рутер zte. Разгледайте си менюто на рутера и се опитайте да редактирате точката за достъп (или да създадете нова) вписвайки стандартните настройки на а1:
Име: A1; APN: internet.a1.bg; MCC: 284; MNC: 01;Тип на APN: default. Полета "юзър" и "парола" оставете празни.

ligaeuropa

Мнение от ligaeuropa » 14 май 2024, 14:10

Mr_Atkinson написа:
Не съм имал такъв рутер. Струва ми се малко вероятно да не е възможно да се въведе нова точка за достъп APN, или поне да не е възможно да се редактира точката за достъп по дефолт (която е функционална само за симкарти за нетбокс).
В рутерите HUAWEI на а1 за нетбокс може да се редактира дефолтната точка за достъп, и може да се добавят нови точки за достъп, което намеква че е много възможно това да е така и за рутер zte. Разгледайте си менюто на рутера и се опитайте да редактирате точката за достъп (или да създадете нова) вписвайки стандартните настройки на а1:
Име: A1; APN: internet.a1.bg; MCC: 284; MNC: 01;Тип на APN: default. Полета "юзър" и "парола" оставете празни.
Благодаря Изображение

Изпратено от моят SM-A546B с помощта на Tapatalk

ligaeuropa

Мнение от ligaeuropa » 16 май 2024, 14:29

Mr_Atkinson написа:
Пробвах въпреки,че е на А1 картата не я чете изобщо и не мога да настроя нов APN съответно!

Изпратено от моят SM-A546B с помощта на Tapatalk

Mr_Atkinson

Мнение от Mr_Atkinson » 18 юни 2024, 22:07

Вие намеквате, че а1 заключва един от моделите си рутери към конкретна симкарта (докато за други модели рутери не си прави труда да ги заключва към симкарта). Не ми се вярва, защото в този случай при повреда на симкарта, към която е заключен рутер, а1 би трябвало да сменя и рутера (не им е в характера), или да натовари продавач-консултантите с функцията да заключват и отключват продаваните от тях рутери към симкартите (също почти невероятно).

ligaeuropa

Мнение от ligaeuropa » 18 юни 2024, 22:35

Mr_Atkinson написа:Вие намеквате, че а1 заключва един от моделите си рутери към конкретна симкарта (докато за други модели рутери не си прави труда да ги заключва към симкарта). Не ми се вярва, защото в този случай при повреда на симкарта, към която е заключен рутер, а1 би трябвало да сменя и рутера (не им е в характера), или да натовари продавач-консултантите с функцията да заключват и отключват продаваните от тях рутери към симкартите (също почти невероятно).
Да този рутер ZTE MF 283 го купих в края на 2021 година и действително дори с друга сим карта на А1 не мога да го подкарам!
Питах в няколко сервиза за разкодиране и ми казаха ,че не можел този модел да се отключи!

Изпратено от моят 23013PC75G с помощта на Tapatalk

falafel
Регистриран: 09 юли 2021, 15:59

Мнение от falafel » 20 юни 2024, 13:55

ligaeuropa написа:
18 юни 2024, 22:35
Mr_Atkinson написа:Вие намеквате, че а1 заключва един от моделите си рутери към конкретна симкарта (докато за други модели рутери не си прави труда да ги заключва към симкарта). Не ми се вярва, защото в този случай при повреда на симкарта, към която е заключен рутер, а1 би трябвало да сменя и рутера (не им е в характера), или да натовари продавач-консултантите с функцията да заключват и отключват продаваните от тях рутери към симкартите (също почти невероятно).
Да този рутер ZTE MF 283 го купих в края на 2021 година и действително дори с друга сим карта на А1 не мога да го подкарам!
Питах в няколко сервиза за разкодиране и ми казаха ,че не можел този модел да се отключи!

Изпратено от моят 23013PC75G с помощта на Tapatalk
Може да се разблокира, можеш да си го направиш и сам, но трябва да го разглобиш.

Mr_Atkinson

Мнение от Mr_Atkinson » 24 юни 2024, 22:15

Може да се разблокира, можеш да си го направиш и сам, но трябва да го разглобиш.
Да, това също е възможен начин за разблокиране: разглобяваш рутера, разпояваш вниматено realtek-схемата, отрязваш шесто краче, окъсяваш второ и 11-то краче, зануляваш 12-то краче, запояваш пак схемата и всички симкарти ще тръгнат.

Отговори