Net Box A1
-
- Регистриран: 27 юли 2015, 16:52
Re: Net Box A1
Симкартата от нетбокс работи в друго устройство 20-30 минути, след което престава да работи в това устройство.
Всяка симкарта на а1 и боб работи в рутер за нетбокс, ако в рутера се направи нов "профил".
Всяка симкарта на а1 и боб работи в рутер за нетбокс, ако в рутера се направи нов "профил".
-
- Регистриран: 11 авг 2021, 02:40
В 4G рутер ZTE MF283 дали има тази опция с новия профил, защото ми стои неизползваем иначе?Mr_Atkinson написа:Симкартата от нетбокс работи в друго устройство 20-30 минути, след което престава да работи в това устройство.
Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk
На Net Box интернет настройките са различни, доколкото знам. За APN се пише data.a1.bg или нещо подобно беше, а за стандартните мобилни карти е internet.a1.bg и от там не тръгването на интернета на същите модеми. Просто трябва да се промени.
-
Не съм имал такъв рутер. Струва ми се малко вероятно да не е възможно да се въведе нова точка за достъп APN, или поне да не е възможно да се редактира точката за достъп по дефолт (която е функционална само за симкарти за нетбокс).В 4G рутер ZTE MF283 дали има тази опция с новия профил, защото ми стои неизползваем иначе?
В рутерите HUAWEI на а1 за нетбокс може да се редактира дефолтната точка за достъп, и може да се добавят нови точки за достъп, което намеква че е много възможно това да е така и за рутер zte. Разгледайте си менюто на рутера и се опитайте да редактирате точката за достъп (или да създадете нова) вписвайки стандартните настройки на а1:
Име: A1; APN: internet.a1.bg; MCC: 284; MNC: 01;Тип на APN: default. Полета "юзър" и "парола" оставете празни.
-
БлагодаряMr_Atkinson написа:Не съм имал такъв рутер. Струва ми се малко вероятно да не е възможно да се въведе нова точка за достъп APN, или поне да не е възможно да се редактира точката за достъп по дефолт (която е функционална само за симкарти за нетбокс).В 4G рутер ZTE MF283 дали има тази опция с новия профил, защото ми стои неизползваем иначе?
В рутерите HUAWEI на а1 за нетбокс може да се редактира дефолтната точка за достъп, и може да се добавят нови точки за достъп, което намеква че е много възможно това да е така и за рутер zte. Разгледайте си менюто на рутера и се опитайте да редактирате точката за достъп (или да създадете нова) вписвайки стандартните настройки на а1:
Име: A1; APN: internet.a1.bg; MCC: 284; MNC: 01;Тип на APN: default. Полета "юзър" и "парола" оставете празни.
Изпратено от моят SM-A546B с помощта на Tapatalk
-
Пробвах въпреки,че е на А1 картата не я чете изобщо и не мога да настроя нов APN съответно!Mr_Atkinson написа:Не съм имал такъв рутер. Струва ми се малко вероятно да не е възможно да се въведе нова точка за достъп APN, или поне да не е възможно да се редактира точката за достъп по дефолт (която е функционална само за симкарти за нетбокс).В 4G рутер ZTE MF283 дали има тази опция с новия профил, защото ми стои неизползваем иначе?
Изпратено от моят SM-A546B с помощта на Tapatalk
-
Вие намеквате, че а1 заключва един от моделите си рутери към конкретна симкарта (докато за други модели рутери не си прави труда да ги заключва към симкарта). Не ми се вярва, защото в този случай при повреда на симкарта, към която е заключен рутер, а1 би трябвало да сменя и рутера (не им е в характера), или да натовари продавач-консултантите с функцията да заключват и отключват продаваните от тях рутери към симкартите (също почти невероятно).
-
Да този рутер ZTE MF 283 го купих в края на 2021 година и действително дори с друга сим карта на А1 не мога да го подкарам!Mr_Atkinson написа:Вие намеквате, че а1 заключва един от моделите си рутери към конкретна симкарта (докато за други модели рутери не си прави труда да ги заключва към симкарта). Не ми се вярва, защото в този случай при повреда на симкарта, към която е заключен рутер, а1 би трябвало да сменя и рутера (не им е в характера), или да натовари продавач-консултантите с функцията да заключват и отключват продаваните от тях рутери към симкартите (също почти невероятно).
Питах в няколко сервиза за разкодиране и ми казаха ,че не можел този модел да се отключи!
Изпратено от моят 23013PC75G с помощта на Tapatalk
Може да се разблокира, можеш да си го направиш и сам, но трябва да го разглобиш.ligaeuropa написа: ↑18 юни 2024, 22:35Да този рутер ZTE MF 283 го купих в края на 2021 година и действително дори с друга сим карта на А1 не мога да го подкарам!Mr_Atkinson написа:Вие намеквате, че а1 заключва един от моделите си рутери към конкретна симкарта (докато за други модели рутери не си прави труда да ги заключва към симкарта). Не ми се вярва, защото в този случай при повреда на симкарта, към която е заключен рутер, а1 би трябвало да сменя и рутера (не им е в характера), или да натовари продавач-консултантите с функцията да заключват и отключват продаваните от тях рутери към симкартите (също почти невероятно).
Питах в няколко сервиза за разкодиране и ми казаха ,че не можел този модел да се отключи!
Изпратено от моят 23013PC75G с помощта на Tapatalk
-
Да, това също е възможен начин за разблокиране: разглобяваш рутера, разпояваш вниматено realtek-схемата, отрязваш шесто краче, окъсяваш второ и 11-то краче, зануляваш 12-то краче, запояваш пак схемата и всички симкарти ще тръгнат.Може да се разблокира, можеш да си го направиш и сам, но трябва да го разглобиш.