Абе колега, ти си бил голям смешник, бе! В тази жестока Коронакриза да ни агитираш да ходим да се редим по опашки, по банки да правим "офлайн преводи - в гише на банката". Аз от 5 години не съм стъпвал офлайн в банка. Дори преиздадените си банкови карти получавам по куриер.
Смс верификационни кодове след прехвърляне на номер?
Re: Смс верификационни кодове след прехвърляне на номер?
То ако беше само с банките проблема - супер. Купища други услуги са афектирани.
Много плашлив си бил - той бацилът такива шубета най-много ги дебнеNik21 написа: ↑03 окт 2021, 21:53Абе колега, ти си бил голям смешник, бе! В тази жестока Коронакриза да ни агитираш да ходим да се редим по опашки, по банки да правим "офлайн преводи - в гише на банката". Аз от 5 години не съм стъпвал офлайн в банка. Дори преиздадените си банкови карти получавам по куриер.
Nik21 написа: ↑03 окт 2021, 21:53
Абе колега, ти си бил голям смешник, бе! В тази жестока Коронакриза да ни агитираш да ходим да се редим по опашки, по банки да правим "офлайн преводи - в гише на банката". Аз от 5 години не съм стъпвал офлайн в банка. Дори преиздадените си банкови карти получавам по куриер.
Ти, като не си голям смешник, се предполага, че можеш да четеш с разбиране. Хайде, пак прочети какво съм написал и опитай този път да го разбереш (ще ти подчертая някои думи и изрази, защото се нуждаеш от подсказки):
"Голяма истерия има при някои мнения в тази тема. Звънене до банки, до мобилни оператори. Чудо голямо. Светът свършва.
Би трябвало да се сетим, че когато един телефонен номер се прехвърля към друг оператор, е нормално да има подобен проблем със смс. Който "проблем" ще изчезне след няколко часа, до ден-два.
Банковите преводи могат да се правят не само онлайн, но и офлайн - в гише на банката. Не е свършекът на света, ако инцидентно направим офлайн банков превод. Не е свършекът на света, ако си верифицираме регистрацията на някой профил ден-два по-късно. Не разбирам истерията при някои мнения в тази тема."
-
- Регистриран: 18 апр 2022, 13:57
Включвам се по темата, за да не отварям нова и в случай, че някой се сблъска със същия проблем.
Прехвърлих си номера от Vivacom към A1. Ползвам услуги с OTP (еднократни кодове) и за някои от тях OTP е единственият начин на верификация, но никой не ти казва кога всичко ще почне да работи нормално, освен ако не звъниш до оператор 10 пъти... Разбираемо е, че това е много важно за някои хора и им обърква работата.
Та, това което може да очаквате след прехвърлянето за получаване на СМС-и е:
1) До 1 час започват да се получават СМС-ите от същия оператор, на който сте се прехвърлили.
2) До 24-48 часа работят СМС-ите с всички оператори в БГ.
3) До 72-96 часа започват да работят СМС-ите с чуждестранни оператори, но този срок може и да е по-голям.
4) След 24-96 часа започват да работят повечето OTP.
5) От 2 седмици до 4 седмици отнема за всички OTP услуги да заработят нормално, като за някои от тях в зависимост какви ползвате може да се наложи ръчен reset от самия доставчик на услугата.
При мен лично след точно 1 месец всички OTP услуги, които ползвам започнаха да работят отново нормално.
Прехвърлих си номера от Vivacom към A1. Ползвам услуги с OTP (еднократни кодове) и за някои от тях OTP е единственият начин на верификация, но никой не ти казва кога всичко ще почне да работи нормално, освен ако не звъниш до оператор 10 пъти... Разбираемо е, че това е много важно за някои хора и им обърква работата.
Та, това което може да очаквате след прехвърлянето за получаване на СМС-и е:
1) До 1 час започват да се получават СМС-ите от същия оператор, на който сте се прехвърлили.
2) До 24-48 часа работят СМС-ите с всички оператори в БГ.
3) До 72-96 часа започват да работят СМС-ите с чуждестранни оператори, но този срок може и да е по-голям.
4) След 24-96 часа започват да работят повечето OTP.
5) От 2 седмици до 4 седмици отнема за всички OTP услуги да заработят нормално, като за някои от тях в зависимост какви ползвате може да се наложи ръчен reset от самия доставчик на услугата.
При мен лично след точно 1 месец всички OTP услуги, които ползвам започнаха да работят отново нормално.