Смс верификационни кодове след прехвърляне на номер?
Смс верификационни кодове след прехвърляне на номер?
Днес прехвърлих успешно номера си от Виваком към А1. Гласовите обаждания се получават както и някои смс съобщения, но повечето верификационни смс-и за логване в различни апликации не идват. Това нормално ли е в първия ден на прехвърлянето, чакам до 4 часа да ми звъннат от А1 технически отдел междувременно.
Re: Смс верификационни кодове след прехвърляне на номер?
Моя приятелка се прехвърли вчера от теленор на а1. Имаше същия проблем.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Имах същия проблем, с А1, само тези верификационни СМС-и. В същия телефон втората карта беше на Теленор,без проблем. Еднакви настройки за двете карти. 4 разговора с оператор и обаждане от техническа поддръжка,караници , чудесии, телефона не бил наред, правиха техническа проверка, и изведнъж всичко се оправи след последния разговор. И продължиха да твърдят ,че нищо нямало и не са променяли. Чудо на чудесата. Така че ги тормозете. Много досадно беше.
При първото прехвърляне от Виваком при Теленор имах същия проблем. СМС-а така и не идваше. След известно време това се оправи от самосебеси.
Този проблем го има от много време с А1 и преди като се казваше Мтел, и с Теленор и с предишното им име Глобул. На А1 се оправят повечето след време, но една от услугите които изпращат такива смс-и си седи с проблем. По тази причина си държа предплатена карта на Виваком и това което не идва на А1 го пращам там.
Този проблем имали го при смс-те от Epay.bg или Борика?
Казаха ми че нямало проблем в тяхните системи и всичко е наред във връзка с прехвърлянето. Казаха ми да говоря индивидуално със банките и те да си ъпдейтнат системите от къде да минава съобщението. Обадих се в Райфайзен и казаха че ще го направят до края на деня. След половин час получих верификационен смс, и също така започнах да получавам и смс от epay.bg, transcard.bg - явно Пайфайзен използвали една и съща система ми казаха, но интернационалните все още не идват, и не само верификационни- пробвах да пратя смс от английската ми карта вързана на Теленор - не пристига.
Може би Виваком не са го прехвърлили както трябва, или четох че с цел от сим суап, операторите забранявали входящи смси пре ново прехвърляне с цел да не се направи измама и да се изтеглят пари от банкови акаунти неправомерно. Но А1 не потвърдиха за това. Мисля че много неща се крият поради някакви причини от операторите. Сега чакам да се направи проверка отново но за входящите от чужбина, и по конкретен смс по точно
Може би Виваком не са го прехвърлили както трябва, или четох че с цел от сим суап, операторите забранявали входящи смси пре ново прехвърляне с цел да не се направи измама и да се изтеглят пари от банкови акаунти неправомерно. Но А1 не потвърдиха за това. Мисля че много неща се крият поради някакви причини от операторите. Сега чакам да се направи проверка отново но за входящите от чужбина, и по конкретен смс по точно
-
- Регистриран: 25 мар 2021, 23:21
Не вини мобилните оператори, а банките