Ултра план за мобилен Интернет само

gdanov
Регистриран: 27 май 2021, 16:06

Ултра план за мобилен Интернет само

Мнение от gdanov » 16 май 2022, 09:56

Трябва ми мобилен Интернет с *неограничен* трафик. Скоростта е на второ място.
Единствените такива планове са ултра на А1. Ще имам ли проблем ако си взема такъв и ползвам картата само в модем, без да я слагам в телефон? Модемите нямат voice, т.н. И при желание оператора може да разбере как я ползвам.

Някой да знае дали им пука или нарушавам някаква клауза в договора?

Sent from my iPhone using Tapatalk

timoj
Регистриран: 07 апр 2020, 21:23

Re: Ултра план за мобилен Интернет само

Мнение от timoj » 16 май 2022, 10:08

Не би трябвало да има проблем - аз вече втори месец съм така. Купих си един 5G рутер на ZTE от олх /с етикет на Теленор/ и в него сложих сим карта на А1 с неограничения план от Април 2021. Единствено гледам да не надвиша случайно дневния лимит от 100GB, но засега не съм стигал повече от 40-50GB.

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 16 май 2022, 11:29

gdanov написа:
16 май 2022, 09:56
Единствените такива планове са ултра на А1. Ще имам ли проблем ако си взема такъв и ползвам картата само в модем, без да я слагам в телефон? Модемите нямат voice, т.н. И при желание оператора може да разбере как я ползвам.

Неограничени планове има и от Yetel и Vivacom, така че избирай според покритието. А има и такива модеми с гласови опции - връзваш стационарен апарат към тях и говориш, даже Mobix LTE модемите от Vivacom имат точно такива опции, вече дали са активни или ограничени софтуерно от Vivacomне се знае. Та взимаш си от алито и/или олх такъв с гласови опции, връзваш стационарен апарат и си готов.

gdanov

Мнение от gdanov » 16 май 2022, 12:19

timoj написа:Не би трябвало да има проблем - аз вече втори месец съм така. Купих си един 5G рутер на ZTE от олх /с етикет на Теленор/ и в него сложих сим карта на А1 с неограничения план от Април 2021. Единствено гледам да не надвиша случайно дневния лимит от 100GB, но засега не съм стигал повече от 40-50GB.
Мерси. Кой е рутера, ти ли си го отключвал? Аз имам mc7010, външния заключен и е с калпав фърмуеър щото оператора с когото го ползвам го мързи да пуска ъпдейти

gdanov

Мнение от gdanov » 16 май 2022, 12:21

vanci1990 написа:
gdanov написа:

Неограничени планове има и от Yetel и Vivacom, така че избирай според покритието. А има и такива модеми с гласови опции - връзваш стационарен апарат към тях и говориш, даже Mobix LTE модемите от Vivacom имат точно такива опции, вече дали са активни или ограничени софтуерно от Vivacomне се знае. Та взимаш си от алито и/или олх такъв с гласови опции, връзваш стационарен апарат и си готов.
Благодаря. А1 ми е проверено добро покритието и скоростта, не ми се занимава с още един доставчик.

Тия модеми да не са VoIP? Читав рутер със войс не съм намерил още, пък модеми имам вече достатъчно.

timoj
Регистриран: 07 апр 2020, 21:23

Мнение от timoj » 16 май 2022, 12:24

gdanov написа:
16 май 2022, 12:19
timoj написа:Не би трябвало да има проблем - аз вече втори месец съм така. Купих си един 5G рутер на ZTE от олх /с етикет на Теленор/ и в него сложих сим карта на А1 с неограничения план от Април 2021. Единствено гледам да не надвиша случайно дневния лимит от 100GB, но засега не съм стигал повече от 40-50GB.
Мерси. Кой е рутера, ти ли си го отключвал? Аз имам mc7010, външния заключен и е с калпав фърмуеър щото оператора с когото го ползвам го мързи да пуска ъпдейти

zte mc801a - не съм го отключвал, директно сложих картата и тръгна, може би от Теленор не са ги заключвали.. Аз даже очаквах и да не работи изобщо, но беше чисто нов и само 150 лв и реших да пробвам все пак.

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 16 май 2022, 12:43

gdanov написа:
16 май 2022, 12:21
vanci1990 написа:
gdanov написа:

Благодаря. А1 ми е проверено добро покритието и скоростта, не ми се занимава с още един доставчик.

Тия модеми да не са VoIP? Читав рутер със войс не съм намерил още, пък модеми имам вече достатъчно.

Ето ти един, макар че сякаш модела в Yetel няма войс https://ztedevices.com/en-gl/mc801a/ https://www.yettel.bg/sites/default/files/mc801a.pdf

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 16 май 2022, 21:43

иди си вземи бисквита от А1 и 10 кинта неограничен трафик в 4г мрежа - чиста работа. Евтино и наистина готино. Аз ползвам и съм доволен

gdanov

Мнение от gdanov » 16 май 2022, 22:13

vanci1990 написа:
gdanov написа:
16 май 2022, 12:21
vanci1990 написа: Неограничени планове има и от Yetel и Vivacom, така че избирай според покритието. А има и такива модеми с гласови опции - връзваш стационарен апарат към тях и говориш, даже Mobix LTE модемите от Vivacom имат точно такива опции, вече дали са активни или ограничени софтуерно от Vivacomне се знае. Та взимаш си от алито и/или олх такъв с гласови опции, връзваш стационарен апарат и си готов.

Ето ти един, макар че сякаш модела в Yetel няма войс https://ztedevices.com/en-gl/mc801a/ https://www.yettel.bg/sites/default/files/mc801a.pdf
1 *RI11 VOLTE VOIP

Има volte, интересно.

gdanov

Мнение от gdanov » 16 май 2022, 22:14

mjoy383 написа:иди си вземи бисквита от А1 и 10 кинта неограничен трафик в 4г мрежа - чиста работа. Евтино и наистина готино. Аз ползвам и съм доволен
Кой план е това и каква е скоростта?

Отговори