Въпрос за Екстра сим на А1

Потребителски аватар
King Kong
Регистриран: 28 окт 2009, 13:19

Въпрос за Екстра сим на А1

Мнение от King Kong » 19 ное 2023, 15:02

Искам да си активирам Екстра Сим към номера ми - тоест втора карта която да ползвам на часовника ми,че когато ходя да спортувам ...да не взимам телефона с мен.
Та...въпросъ ми е...трябва ли да ходя до офис или може да стане през приложението на А1 или чрез сайта им.
Търсих в приложението ,но не открих опция за активиране на Екстра сим като eSim

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Re: Въпрос за Екстра сим на А1

Мнение от JKRL » 19 ное 2023, 18:07

King Kong написа:
19 ное 2023, 15:02
Искам да си активирам Екстра Сим към номера ми - тоест втора карта която да ползвам на часовника ми,че когато ходя да спортувам ...да не взимам телефона с мен.
Та...въпросъ ми е...трябва ли да ходя до офис или може да стане през приложението на А1 или чрез сайта им.
Търсих в приложението ,но не открих опция за активиране на Екстра сим като eSim
Трябва.

Потребителски аватар
King Kong

Мнение от King Kong » 20 ное 2023, 09:09

Да,ще се ходи до офис.
За физическа карта ми е пределно ясно че трябва да се ходи до офис,но тайно се надявах че за eSIM може да мина метър и да има начин да ми пратят кода.
Още един въпрос към тези които ползват Екстра сим - трябва ли телефонът в който е главната сим карта задължително да е включен ,за да работи Екстра сим картата на часовника ми.Мисълта ми е като си оставям телефона в къщи...да го изключвам...за да не вижда жената кой ми звъни или на кой аз звъня

Потребителски аватар
Чо :)
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
Контакти:

Мнение от Чо :) » 20 ное 2023, 10:11

Не, не трябва основната да работи. Двете са паралени, независими.
При входящо повикване звънят и двете, ако някоя вдигне звънененто прекъсва на другата/е.
Интернет пакета е общ, ако сте на неограничен, акстрата има 10GB.
Екста картата/е няма/т sms (получване и изпращане), само основната.
Цената е +5 лв на месец (-50% за първите 6 месеца).
Може до две ектра карти. (цена x2)
Всяка една (основна, екстра/и) може да пластика или електрнонна (esim).
Издват се само в оператора (или за корпоративни - key account, може и по e-mail).
При наличие на extra sim нямате VoLTE и VoWiFi и на основната, и на ектрата/е. (спира се, ако сте имали)

https://www.a1.bg/extrasim
Усмихни се... Животът е Хубав :)
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

Потребителски аватар
King Kong

Мнение от King Kong » 20 ное 2023, 10:32

Благодаря за изчерпателния отговор и пояснения.
Да, имам и VoLTE и VoWiFI - тази информация ще ме накара да помисля малко

П.П.
Ами в крайна сметка реших че VoLTE и VoWiFi не са ми толкова важни , по важна ми идва екстра сим.Защо?
Досега като ходех да спортувам(колоездене,бягане) вадех сим картата от флагмана който ползвам и я слагах в среден или нисък клас смартфон(с други думи стара слушалка)Тази операция я правя от може би 10 години 4-ри а понякога и 5 пъти седмично.Преди 10 тина дни паднах от велосипеда и разбира се счупих старата щайга.Преди няколко месеца се сдобих с Галакси ултра и сърце не ми дава да излезна с него да карам велосипед.
Та затова дилемата ми беше да търся стара слушалка ,да купя нисък клас смартфон или...да ползвам часовника който големият ми син ми подари преди 1 година..

Взех екстра eSIM карта
15 кинта активация и по 5лв на месец (оказа се че няма 50% намаление за първите 6 месеца...поне за мен)
Няма договор...винаги можеш да се откажеш ако ми залипсва VoLTE -то

ilkor
Регистриран: 30 дек 2011, 21:49

Мнение от ilkor » 20 ное 2023, 20:57

King Kong написа:
20 ное 2023, 10:32
15 кинта активация и по 5лв на месец (оказа се че няма 50% намаление за първите 6 месеца...поне за мен)
Няма договор...винаги можеш да се откажеш ако ми залипсва VoLTE -то
50% отстъпка за 6 месеца имат само старите клиенти преди месец септември, когато промениха условията с интернета.
И тогава нямаше и такса за активиране.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 20 ное 2023, 22:21

екстра сима не е ок на А1, въобще не са го измисли както трябва. Не е нормално на Йеттел да работи Ок, а на А1 хич. За Виваком да не коментираме, там не се предлага такава услуга. Купуваш смарт часовник и нов номер ....щура работа.

Потребителски аватар
Чо :)
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
Контакти:

Мнение от Чо :) » 21 ное 2023, 00:05

mjoy383 написа:
20 ное 2023, 22:21
на Йеттел да работи Ок
Бихте ли пояснили, че ми стана интересно?

(като изключим, че multisim при yettel може да е само esim и на ограничен брой поддържани устройства)
Усмихни се... Животът е Хубав :)
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 21 ное 2023, 06:55

multisim на Йеттел, е предвиден за крайни устросйтва (сновно смарт часовници) , но с активирани всички услуги на оператора в това число Volte, 5g, както и работа в рооуминг, като презумцията е в това, че е примерно часовник. На практика обаче как работи. Може да се активира и на устройство, което поддържа есим ( това е неудобството т.к. физически сим не може да имаш) и работи по същия начин и на друг телефон. Обаче не може да получаваш смс -и без значение на кое устройство е. На същия принцип работи есим на А1, но с куп ограничения ( 10 гб за ънлимитед планове, липсва volte, не получаваш смс-и), но пък е възможно да се активира на физичски сим и е възможно да имаш до 3 такива номера, което е плюс. Изборът на абоната в случая е кой мултисим да ползва от двата оператора. Виваком не предлагат такава услуга. Аз лично ползвам на Йеттел и съм много доволен. Ползвам го и за разговори и за нет и е удобно с това, че работи волте. Между другото, проблема с получаване на смс-и се дължи може би на това, че е виртуален номер. Същия проблем имат абонатите с пренесени номера от макс телеком към виваком примерно. Може вече да е оправено, но така беше преди няколко години. В заключние мога да кажа, че аз съм фен на мулти сим. 5 лева някак вече не знам дали са много или малко. При положение, че едни скапани яйца в магазините са по-скъпи и тази ценова конюнктура на хранителните вериги развихриха свръх печалбарство под натиска на управляващата пасмина заради ддс, тези 5 лева допълнително вече ми изглждат като 0,50 ст. Тотален фарс е вече всичко в България!

mobi123
Регистриран: 03 яну 2024, 11:32

Мнение от mobi123 » 15 ное 2024, 19:42

Има ли нескъп вариант да имам втора сим карта с неограничен интернет. Основната ми карта е на ънлимитед. Идеята ми е да слагам втора в 4г рутер и да си я ползвам на вилата. Че само с хотспот ми писнА :)

Отговори