Въпрос за Екстра сим на А1
Въпрос за Екстра сим на А1
Искам да си активирам Екстра Сим към номера ми - тоест втора карта която да ползвам на часовника ми,че когато ходя да спортувам ...да не взимам телефона с мен.
Та...въпросъ ми е...трябва ли да ходя до офис или може да стане през приложението на А1 или чрез сайта им.
Търсих в приложението ,но не открих опция за активиране на Екстра сим като eSim
Та...въпросъ ми е...трябва ли да ходя до офис или може да стане през приложението на А1 или чрез сайта им.
Re: Въпрос за Екстра сим на А1
Трябва.King Kong написа: ↑19 ное 2023, 15:02Искам да си активирам Екстра Сим към номера ми - тоест втора карта която да ползвам на часовника ми,че когато ходя да спортувам ...да не взимам телефона с мен.
Да,ще се ходи до офис.
За физическа карта ми е пределно ясно че трябва да се ходи до офис,но тайно се надявах че за eSIM може да мина метър и да има начин да ми пратят кода.
Още един въпрос към тези които ползват Екстра сим - трябва ли телефонът в който е главната сим карта задължително да е включен ,за да работи Екстра сим картата на часовника ми.Мисълта ми е като си оставям телефона в къщи...да го изключвам...за да не вижда жената кой ми звъни или на кой аз звъня
За физическа карта ми е пределно ясно че трябва да се ходи до офис,но тайно се надявах че за eSIM може да мина метър и да има начин да ми пратят кода.
Още един въпрос към тези които ползват Екстра сим - трябва ли телефонът в който е главната сим карта задължително да е включен ,за да работи Екстра сим картата на часовника ми.Мисълта ми е като си оставям телефона в къщи...да го изключвам...за да не вижда жената кой ми звъни или на кой аз звъня
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Не, не трябва основната да работи. Двете са паралени, независими.
При входящо повикване звънят и двете, ако някоя вдигне звънененто прекъсва на другата/е.
Интернет пакета е общ, ако сте на неограничен, акстрата има 10GB.
Екста картата/е няма/т sms (получване и изпращане), само основната.
Цената е +5 лв на месец (-50% за първите 6 месеца).
Може до две ектра карти. (цена x2)
Всяка една (основна, екстра/и) може да пластика или електрнонна (esim).
Издват се само в оператора (или за корпоративни - key account, може и по e-mail).
При наличие на extra sim нямате VoLTE и VoWiFi и на основната, и на ектрата/е. (спира се, ако сте имали)
https://www.a1.bg/extrasim
При входящо повикване звънят и двете, ако някоя вдигне звънененто прекъсва на другата/е.
Интернет пакета е общ, ако сте на неограничен, акстрата има 10GB.
Екста картата/е няма/т sms (получване и изпращане), само основната.
Цената е +5 лв на месец (-50% за първите 6 месеца).
Може до две ектра карти. (цена x2)
Всяка една (основна, екстра/и) може да пластика или електрнонна (esim).
Издват се само в оператора (или за корпоративни - key account, може и по e-mail).
При наличие на extra sim нямате VoLTE и VoWiFi и на основната, и на ектрата/е. (спира се, ако сте имали)
https://www.a1.bg/extrasim
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Благодаря за изчерпателния отговор и пояснения.
Да, имам и VoLTE и VoWiFI - тази информация ще ме накара да помисля малко
П.П.
Ами в крайна сметка реших че VoLTE и VoWiFi не са ми толкова важни , по важна ми идва екстра сим.Защо?
Досега като ходех да спортувам(колоездене,бягане) вадех сим картата от флагмана който ползвам и я слагах в среден или нисък клас смартфон(с други думи стара слушалка)Тази операция я правя от може би 10 години 4-ри а понякога и 5 пъти седмично.Преди 10 тина дни паднах от велосипеда и разбира се счупих старата щайга.Преди няколко месеца се сдобих с Галакси ултра и сърце не ми дава да излезна с него да карам велосипед.
Та затова дилемата ми беше да търся стара слушалка ,да купя нисък клас смартфон или...да ползвам часовника който големият ми син ми подари преди 1 година..
Взех екстра eSIM карта
15 кинта активация и по 5лв на месец (оказа се че няма 50% намаление за първите 6 месеца...поне за мен)
Няма договор...винаги можеш да се откажеш ако ми залипсва VoLTE -то
Да, имам и VoLTE и VoWiFI - тази информация ще ме накара да помисля малко
П.П.
Ами в крайна сметка реших че VoLTE и VoWiFi не са ми толкова важни , по важна ми идва екстра сим.Защо?
Досега като ходех да спортувам(колоездене,бягане) вадех сим картата от флагмана който ползвам и я слагах в среден или нисък клас смартфон(с други думи стара слушалка)Тази операция я правя от може би 10 години 4-ри а понякога и 5 пъти седмично.Преди 10 тина дни паднах от велосипеда и разбира се счупих старата щайга.Преди няколко месеца се сдобих с Галакси ултра и сърце не ми дава да излезна с него да карам велосипед.
Та затова дилемата ми беше да търся стара слушалка ,да купя нисък клас смартфон или...да ползвам часовника който големият ми син ми подари преди 1 година..
Взех екстра eSIM карта
15 кинта активация и по 5лв на месец (оказа се че няма 50% намаление за първите 6 месеца...поне за мен)
Няма договор...винаги можеш да се откажеш ако ми залипсва VoLTE -то
50% отстъпка за 6 месеца имат само старите клиенти преди месец септември, когато промениха условията с интернета.
И тогава нямаше и такса за активиране.
екстра сима не е ок на А1, въобще не са го измисли както трябва. Не е нормално на Йеттел да работи Ок, а на А1 хич. За Виваком да не коментираме, там не се предлага такава услуга. Купуваш смарт часовник и нов номер ....щура работа.
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Бихте ли пояснили, че ми стана интересно?
(като изключим, че multisim при yettel може да е само esim и на ограничен брой поддържани устройства)
Усмихни се... Животът е Хубав
multisim на Йеттел, е предвиден за крайни устросйтва (сновно смарт часовници) , но с активирани всички услуги на оператора в това число Volte, 5g, както и работа в рооуминг, като презумцията е в това, че е примерно часовник. На практика обаче как работи. Може да се активира и на устройство, което поддържа есим ( това е неудобството т.к. физически сим не може да имаш) и работи по същия начин и на друг телефон. Обаче не може да получаваш смс -и без значение на кое устройство е. На същия принцип работи есим на А1, но с куп ограничения ( 10 гб за ънлимитед планове, липсва volte, не получаваш смс-и), но пък е възможно да се активира на физичски сим и е възможно да имаш до 3 такива номера, което е плюс. Изборът на абоната в случая е кой мултисим да ползва от двата оператора. Виваком не предлагат такава услуга. Аз лично ползвам на Йеттел и съм много доволен. Ползвам го и за разговори и за нет и е удобно с това, че работи волте. Между другото, проблема с получаване на смс-и се дължи може би на това, че е виртуален номер. Същия проблем имат абонатите с пренесени номера от макс телеком към виваком примерно. Може вече да е оправено, но така беше преди няколко години. В заключние мога да кажа, че аз съм фен на мулти сим. 5 лева някак вече не знам дали са много или малко. При положение, че едни скапани яйца в магазините са по-скъпи и тази ценова конюнктура на хранителните вериги развихриха свръх печалбарство под натиска на управляващата пасмина заради ддс, тези 5 лева допълнително вече ми изглждат като 0,50 ст. Тотален фарс е вече всичко в България!
Има ли нескъп вариант да имам втора сим карта с неограничен интернет. Основната ми карта е на ънлимитед. Идеята ми е да слагам втора в 4г рутер и да си я ползвам на вилата. Че само с хотспот ми писнА