Мнения за външна батерия-кейс
Мнения за външна батерия-кейс
Имам galaxy S6, от който съм повече от доволен, като изключим батерията, която ме прави зависим от зарядно. Взех кейс-външна батерия на incipio, претендиращ за класна марка в аксесоарите. Като кейс е приятно и удобно, батерията е 3700 mаh и осигурява един заряд. При зареждане на батерията обаче винаги се зарежда и телефона, т.е. налага се да стои на зарядно 2-3 часа самият телефон, докато се зареди външната батерия. Дали това може да скъси живота на вътрешната батерия и изобщо ми е интересно да чуя опит и мнения относно подобни играчки.
Re: Мнения за външна батерия-кейс
Мненията са доста противоречиви по въпроса, лично аз смятам обратното - че като батерията се държи заредена, а и като телефонът точи част от тока директно от зарядното (Макар че в случая с тези кейсове едва ли е така, понеже обикновено са слаби), батерията изкарва повече.
Лично аз си ползвам телефона постоянно вързан към power bank и досега не съм имал проблем, единствено менте-батерия се наду, но тя си беше от меките (Като я стиснеш поддава и се чува цвърченето на течността вътре, а оригинална батерия за над година не показва никакви признаци на износване или надуване), според мен по-вероятно е батерията да се скапе от бързо разреждане/зареждане и от изтощаване до нисък волтаж, отколкото ако се поддържа относително постоянен волтаж.:)
Лично аз си ползвам телефона постоянно вързан към power bank и досега не съм имал проблем, единствено менте-батерия се наду, но тя си беше от меките (Като я стиснеш поддава и се чува цвърченето на течността вътре, а оригинална батерия за над година не показва никакви признаци на износване или надуване), според мен по-вероятно е батерията да се скапе от бързо разреждане/зареждане и от изтощаване до нисък волтаж, отколкото ако се поддържа относително постоянен волтаж.:)