Правилен избор на карта памет
Правилен избор на карта памет
Тези дни си закупих леново а6000 и съм много доволен от избора си, но е само с 8 ГБ памет от които ползвам горе-долу половината и днес отидох в един магазин на "техномаркет" да попитам за карта памет 16 гб и те ми казаха, че ако няма да правя снимки на FullHD резолюция не ми трябва от най-хубавите тоест клас 10 която струваше 22 лева и ми предложиха една която беше клас 4 за 14 лева, но аз се чудя дали ще ми прави някакво забиване на телефона защото са ми казвали, че от евтините карти се получавало такова, а на мен ще ми трябва само да си записвам в нея игрите и някой друга по голяма по размер програма или филм, та въпроса ми е коя от двете карти да си купя ?
Re: Правилен избор на карта памет
Опитват се да те прекарат и то с глупости, на които се връзват хората, които не разбират от технологии.
Какви "снимки на FullHD" резолюция? Сигурно са имали предвид запис на видео клип с FullHD резолюция. Отделно, че ниския клас карти записват много тегаво информацията и така, ако речем, че примерно искаш да прехвърлиш някой филм ще чакаш много повече време, докато се запише, защото Class 4 картите записват с около 4 MB/s, докато същото нещо на Class 10 карта ще е 2.5 пъти по-бързо!
Ето цените на карти памет 16GB в моя град:
Adata 16GB Micro SDHC UHS-I Class 10 + 1Adapter за 17,63 лв. с 24 месеца гаранция.
Kingston 16GB Micro SDHC SDC10/16GB Class 10 + Adapter за 17,63 лв. с 24 месеца гаранция.
Samsung 16GB micro SDHC EVO MB-MP16DA/EU UHS-I Card Class10 Grade 1+ adapter за 17,16 лв. с 24 месеца гаранция.
Transcend 16GB Micro SDHC + 1 adapter class10 UHS-1 TS16GUSDU1 за 17,86 лв. с 24 месеца гаранция.
Какви "снимки на FullHD" резолюция? Сигурно са имали предвид запис на видео клип с FullHD резолюция. Отделно, че ниския клас карти записват много тегаво информацията и така, ако речем, че примерно искаш да прехвърлиш някой филм ще чакаш много повече време, докато се запише, защото Class 4 картите записват с около 4 MB/s, докато същото нещо на Class 10 карта ще е 2.5 пъти по-бързо!
Ето цените на карти памет 16GB в моя град:
Adata 16GB Micro SDHC UHS-I Class 10 + 1Adapter за 17,63 лв. с 24 месеца гаранция.
Kingston 16GB Micro SDHC SDC10/16GB Class 10 + Adapter за 17,63 лв. с 24 месеца гаранция.
Samsung 16GB micro SDHC EVO MB-MP16DA/EU UHS-I Card Class10 Grade 1+ adapter за 17,16 лв. с 24 месеца гаранция.
Transcend 16GB Micro SDHC + 1 adapter class10 UHS-1 TS16GUSDU1 за 17,86 лв. с 24 месеца гаранция.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Аз за моето Леново А606 му взех една 32 гигабайта TDK за 29 лева от Техномаркет и досега съм нямал проблеми
Имам 2 бр. карти Apacer едната 4-ти, другата 10-ти клас, които се развалиха ползвани на смартфон. Добре, че бяха в гаранция към Стемо и ми ги замениха за чисто нови без проблем. Ако бях поръчал по-евтини от ибей например как щяха да ми признаят гаранция. Така че купувайте с гаранция (ако говорим за нова карта) за да нямате ядове, защото картите колкото и класове да имат все може да се развалят. И все пак преди време купих от ибей за по-евтино - слава богу още държи. И клас 10 е минимума, щом видеото ти е FHD!
Re: Re: Правилен избор на карта памет
Можеш ли да ми кажеш от къде мога да си купя/поръчам такава MicroSD карта на изгодна цена ?
Re: Re: Re: Правилен избор на карта памет
Аз си закупих 2бр ето такава https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=563694 преди 1 година и досега нямам никакви проблеми.
Приятна вечер.
Приятна вечер.
Re: Re: Re: Правилен избор на карта памет
Аз пазарувам от тук. И ето ти добра цена. http://sofiacomputers.net/flash-pameti-ceni-opisanie.php?id=6992
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Правилен избор на карта памет
Аз съм със същата само че 64GB. Втори телефон карам с нея и съм напълно удовлетворен. :)
Като говорим за бързи карти памет, трябва да разграничим картите от 10 клас. Стандартно са на 22mb/sec, но вече има 10 клас на 48 а също и 90mb/sec. Даже вече се прави разлика с колко чете и колко записва картата. Има ги в магазините на Modatel.eu , но естествено бързите са и по-скъпи!
-
Последна промяна от npet на 14 авг 2020, 16:35, променено общо 1 път.
-