Препоръчайте ми качествена подложка

scarybear
Регистриран: 06 авг 2007, 10:32

Re: Препоръчайте ми качествена подложка

Мнение от scarybear » 08 яну 2012, 15:33

Е, може да съм жена, но не съм малоумна да я сложа наобратно :(

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 08 яну 2012, 16:06

Може да си поправиш твоята, като и смениш вентилатора.

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Мнение от sports_man » 08 яну 2012, 16:33

Е това вече ще я затрудни:)

scarybear

Мнение от scarybear » 08 яну 2012, 16:39

Вентилатора работи, обаче ми трябва нещо подобно на това Logitech Cooling Pad N200 - да засмуква въздух не само отдолу, но и отстрани. Специално за този модел обаче, му дават месец-два-три експлоатация и се повреждал :S Търся алтернатива. Моята подложка е с един голям вентилатор в средата, но явно не върши работа.

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Мнение от В@НК0 » 08 яну 2012, 17:18

[Quote]Като играя повече от 40мин. и лаптопа ми се изключва, отдолу пари, а подложката е включена, моля, препоръчайте ми нещо качествено, което да охлажда реално и да изкара повече от 3-4 месеца експлоатация :D [/Quote]

Защо вместо да се занимаваш с подложки не си почистиш лаптопа. Това е основната причина за прегряване, респективно изключването на лаптопа. Ако и след хубавото почистване пак се изключва вероятно имаш някакъв хардуерен проблем. Има една програмка prime95. с нея се тестват рс-тата. Значи пускаш я и трябва 12 часа да работи без да прегрее. Имай предвид че макс. темп. на процесора ти е 105 градуса. така че темп. от сорта на 80-90 градуса не трябва да те притесняват. може доста да се разгорещи но тва не значи че прегрява. Ако причината не е в процесора можеш да я търсиш във видео картата или дъното. за видеото може да използваш furmark - stability test или други.
Никога не съм използвал подложки и нямам намерение. Играя доста игри като aion, lineage и др. и по някой път лаптопа ми седи по цяла нощ он-лаин с няколко заредени клиента. Някой път загрява доста, но никога не е изключвал или да съм имал хардуерни проблеми. Всичко е въпрос на макс. температури. Ако ги надвишиш следва downclock и shutdown. Всичко под тези температури трябва да е безопасно.

scarybear

Мнение от scarybear » 08 яну 2012, 17:44

Не мога да го почистя, защото трябва да си разглоби изцяло,вентилатора не е на лесно място, трябва и дисплея да се махне даже, а е гаранционен :( Дори и да го почистя, имам котка и си представям какво е отвътре, въпреки, че не и давам да спи на него. Лаптопа прегрява и се изключва отдавна /от 2-3 месец като го купих/, но с подложката уж се бяха оправили нещата, а да го оставя за цялата нощ - пробвах веднъж, но се беше изключил. Ще тествам програмата, но предпочитам подложка вместо да ми изгори нещо, почти по 8-10ч. на ден е включен.

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Мнение от В@НК0 » 08 яну 2012, 17:53

аз сам си почиствам моя. почистването по принцип не е сложна работа и не се нарушава гаранцията, но щом е гаранционен още по-добре. носи им го и им кажи че изключва. те знаят какво да правят и ще ти кажат ако е от мръсотията. пак ти казвам не са ти нужни подложки за да не изключва компа. моят никога и при никакво натоварване не се е изключвал. имало е случаи, когато е много горещ , но си работи. максимални температури от порядъка на 105 градуса не са малко сам си представи. :)

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 08 яну 2012, 19:11

Гледай размера на вентилатора, и колко въздух може да премести. Другото е дизайн, които не лади. Едно време имаше охладители за процесори с всякъкви дизайнерски форми , пък после измислиха един модел тип "кули" и сега само това се продава - щото работи. Та спецовете в бранша са Cooler Master, Thermaltake, Xigmatek, Zalman и др. Примерно този модел Cooler Master Notepal U2 : http://www.youtube.com/watch?v=TBZFLHUmROE е съвсем прост и евтин, въпреки това изхлежда доста здрав и ефективен. U1 модела , с един вентилатор е само 19.52лв. , а без вентилатор - 12 лв.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 08 яну 2012, 19:43

И на мен ми мирише на задръстен вентилатор в охлаждането на лаптопа. От личен опит знам какво става когато топче мъх и влакна беше заседнало във Vaio-то и вентилаторът изобщо не се задвижваше. Добре, че навреме усетих как под ръцете ми се запича положението :)

http://www.insidemylaptop.com/taking-apart-dell-inspiron-n5010-inspiron-15r-laptop/

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0yyEVSkz_0M[/Youtube]

walkmen
Регистриран: 27 фев 2010, 00:49

Мнение от walkmen » 08 яну 2012, 19:54

От колко време е този проблем , само при игра ли се появява?Каква операционна система?Можеш ли да постнеш примерно резултат за температурата на харда и процесора?Издава ли някакъв звук , примерно пищене, стържене?Ветилаторът чуваш ли го да работи на високи обороти?Ако е гаранционен мисля че няма да е зле да го занесеш в сервиза.Според мен проблемът не е в подложката.

Отговори