Идеални са си смарт часовниците, носил съм 5-6 различни модела, от както почнаха да излизат.
Имат един единствен кусур и това е живота на батерията, ако държаха поне 8-10 дена, друг часовник нямаше да сложа на ръката си.
Това го казвам като човек, който има 10-на часовника
Смарта всеки ден може да изглежда по раличен начин, няма да ти омръзне визуално никога.
За хора, които получвата 30-100 и нагоре нитификации спестяват доста от боравенето с телефона.
От всички, които съм ползвал Sony 3 SWR50 е като цяло най-доброто- като видимост на дисплея и живота на батерията.
Бях внесъл 7-8 бройки и ако някой се интерсува сериозно имам една последна, нова и неразпечатана на супер цена :D
http://olx.bg/ad/nov-sony-smartwatch-3-swr50-ID5OmJa.html
Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
Re: Re: Re: Re: Re: Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
хехе това е бизнес не си коректен , тъпи са и то много
Re: Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
Gear S е smart часовника който просто [B]няма[/B] конкуренция, като функционалност и дизайн...
За 20 лева му слагаш всякакви цветове каишки.
[B]Огромен и ярък, извит дисплей[/B], сим карта, Wi-fi, Internet, сензори, стотици видове циферблати.
Всички други часовници са малко или много назад спрямо този във всяко отношение !
Давам мнението си, само на автора на темата...
Не ме интересуват спорове с хейтъри и дървени философи...
За 20 лева му слагаш всякакви цветове каишки.
[B]Огромен и ярък, извит дисплей[/B], сим карта, Wi-fi, Internet, сензори, стотици видове циферблати.
Всички други часовници са малко или много назад спрямо този във всяко отношение !
Давам мнението си, само на автора на темата...
Не ме интересуват спорове с хейтъри и дървени философи...
Re: Re: Re: Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
По-добре си вземи Peak-а. 20 лева разлика (в немския Амазон версията с HR strap) си заслужават за два пъти по-голяма батерия.
-
- Регистриран: 06 авг 2004, 21:15
Re: Re: Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
Gear S има няколко съществени недостатъка - работи само с няколко модела на Samsung, ОС e Tizen а не Android Wear, огромен е и не стои добре на всяка ръка...иначе екстрите наистина са много...
Re: Re: Re: Re: Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
Мислех да се въздържа от участие в дискусията за ползата от смарт часовниците, която се оформи в тази тема, но не издържах. Ако направим една извадка, ще се види, че повечето потребители, които са се изказали по темата на Ванката, когото страшно много уважавам, не са имали, или не са ползвали "смарт" часовници, но това не им пречи да се споделят "професионалното" си мнение, в което няма нищо лошо, стига да са обективни. Позволявам си да споделя моето мнение, като притежател в момента на два телефона Айфон 6 ес плюс (несъвместим с моят часовник), СГ Ноут 4 и часовник Самсунг Гиър Ес. Не съжалявам, че съм си закупил и двата продукта, въпреки че не съм болен фен на Самсунг и въпреки сериозната цена, която съм инвестирал в тях, защото си купувам "играчките" веднага след като излязат. За целите, за които съм си взел устройствата ми вършат добра работа. Нямам забележки по дизайна на часовника, независимо от факта, че в публичното пространство се изказва мнението, че по-добър вариант ще е кръгла форма. За мен в този си вид е по-добрият вариант за дисплея, защото е по- голям и върши по- добра работа относно някой функции. Разбира се, че на външен вид този часовник не е красив, като други подобни, но пък е функционален. В часовника съм си сложил нано сим карта и си работи като самостоятелно устройство, без да се налага постоянно да е вързано чрез блутут с телефона. Часовникът си има модул за wi-fi, за мобилни данни и с Гиър ес мога да провеждам разговори, да влизам в интернет, да чатя, да си проверявам пощата, има джи пи ес навигация, има плеър за музика и т.н. Устройството е прекрасно за преписване на изпити, но вече съм в зряла възраст и няма как да използвам това "предимство" на часовника. Не споменавам екстри като измерване на пулс, ултравиолетови лъчи, крачкомер и др. подобни, защото според някой това са ненужни приложения, а и ги има и в други подобни смарт часовници.
Когато ходя да спортувам, или пък отивам до магазина, не ми се налага да вземам с мен Айфон 6 ес плюс или Ноут 4, които са си доста обемисти, достатъчно е да си сложа Гиъра, който си е отделно устройство. Относно живота на батерията, при мен батерията на Гиър Ес, който ползвам самостоятелно, отделно от телефона, издържа 2 дена, на третия задължително трябва да се зареди. Вероятно при постоянна връзка чрез блутут с телефона, вече няма да говорим за 2 дена, а максимум за 1,5 дена, но всичко зависи до колко активно се използва, това устройство. В заключение не смятам, че покупката на смарт часовник е неоправдана и вложените пари за него са отишли на вятъра. Визирам в случая Гиър Ес, нямам преки впечатления от други часовници и за тях се въздържам от крайни оценки. Единствен недостатък на този модел е, че не работи с определени модели на Самсунг. Цената му, когато го взех, преди повече от 18 месеца също си беше сериозна – 660 лв. Относно каишките, за които спомена Николай, оригиналните такива на Самсунг преди 6-7 месеца вървяха в България по 100-120 лв, в зависимост от цвета, по 20 лв оригинална няма, но това не ми попречи да се обзаведа с още две – така вече имам черна, бяла и червена.
Когато ходя да спортувам, или пък отивам до магазина, не ми се налага да вземам с мен Айфон 6 ес плюс или Ноут 4, които са си доста обемисти, достатъчно е да си сложа Гиъра, който си е отделно устройство. Относно живота на батерията, при мен батерията на Гиър Ес, който ползвам самостоятелно, отделно от телефона, издържа 2 дена, на третия задължително трябва да се зареди. Вероятно при постоянна връзка чрез блутут с телефона, вече няма да говорим за 2 дена, а максимум за 1,5 дена, но всичко зависи до колко активно се използва, това устройство. В заключение не смятам, че покупката на смарт часовник е неоправдана и вложените пари за него са отишли на вятъра. Визирам в случая Гиър Ес, нямам преки впечатления от други часовници и за тях се въздържам от крайни оценки. Единствен недостатък на този модел е, че не работи с определени модели на Самсунг. Цената му, когато го взех, преди повече от 18 месеца също си беше сериозна – 660 лв. Относно каишките, за които спомена Николай, оригиналните такива на Самсунг преди 6-7 месеца вървяха в България по 100-120 лв, в зависимост от цвета, по 20 лв оригинална няма, но това не ми попречи да се обзаведа с още две – така вече имам черна, бяла и червена.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black
Re: Re: Re: Re: Re: Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
Да , самото вдъхновение да крачиш и на ден да надхвърляш 10 хил. крачки ... Часовник не бях носил от 98 г. някъде .... А сега дори спя с него ... :D(beer)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
То въхновение можеш да получиш и от една смарт гривна от 20-30лв. Аз например нося Xiaomi Miband 1S с пулсомера.
А бе както казах, ако не трябваше да се зареждат през ден, щяха да са супер и незаменими.
Единсвтвеният, който съм ползвал и държеше по 1 седмица беше Pebble, ама си е супер грозен и неудобен за управление.
Няма да забравя тогава имах Note 3 и единственото приложение което намирах за писалката му беше да си създавам/рисувам "лица" за часовника. Голям кеф и занимавка беше да си правиш собствени циферблати с каквито искаш уиджети.
Не знам как е на Gear S дисплеят, но съм имал Gear Live ( с андроид) и Gear 1. И 2-та са с амолед и честно казано навън, ама нищо не се виждаше. Същото нещо и с Мото 360.
Това е мн. неудобно - да се въртиш като паяк,за да загърби ш слънцето та да видиш колко е часа
Единсвеният който се вижда отлично е Sony-to.Дори и на яркост 1 дае буквално свети.От където и пести много батерия.
Неговият недостатък пък е голямата рамка около дисплея и квадратната му форма- малко лица му стоят добре.
Друго си е часовника да е кръгал.
Като външен вид и изработка за мен часовникът на Huawei си е №1 - стомана и сапфир кристал са материали достойни и за най-скъпите класически часовници.
Но и той страда от "липсата" на батерия. Това е и единствената причина, която ме възпира да го взема
А бе както казах, ако не трябваше да се зареждат през ден, щяха да са супер и незаменими.
Единсвтвеният, който съм ползвал и държеше по 1 седмица беше Pebble, ама си е супер грозен и неудобен за управление.
Няма да забравя тогава имах Note 3 и единственото приложение което намирах за писалката му беше да си създавам/рисувам "лица" за часовника. Голям кеф и занимавка беше да си правиш собствени циферблати с каквито искаш уиджети.
Не знам как е на Gear S дисплеят, но съм имал Gear Live ( с андроид) и Gear 1. И 2-та са с амолед и честно казано навън, ама нищо не се виждаше. Същото нещо и с Мото 360.
Това е мн. неудобно - да се въртиш като паяк,за да загърби ш слънцето та да видиш колко е часа
Единсвеният който се вижда отлично е Sony-to.Дори и на яркост 1 дае буквално свети.От където и пести много батерия.
Неговият недостатък пък е голямата рамка около дисплея и квадратната му форма- малко лица му стоят добре.
Друго си е часовника да е кръгал.
Като външен вид и изработка за мен часовникът на Huawei си е №1 - стомана и сапфир кристал са материали достойни и за най-скъпите класически часовници.
Но и той страда от "липсата" на батерия. Това е и единствената причина, която ме възпира да го взема
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Smartwatch - необходим или не е този аксесоар? Всичко за този тип устройства - общи приказки.
Аз нося Pebble Time Steel вече 10 месеца. Мога да потвърдя, че действително е голямо удобство.
Спрях се на модела заради издържливата батерия, дисплеят, който се чете отлично при директна слънчева светлина, и това, че е постоянно активен.
Използвам го най-вече за нотификации, с което се разсейвам по-малко и по-рядко включвам телефона си (а с това се пести батерия). Става и за базов фитнес трекър и за други задачи според наличните приложения за часовника. Аз например го използвам активно като играя тенис да следя резултата и после да анализирам статистиките от играта.
Харесват ми качеството и дизайна на модела (не прилича на играчка като пластмасовите варианти) и затова си поръчах и новия модел, който излиза ноември.
Настоящият ще го продавам, така че ако някой проявява интерес, да пише :).
Спрях се на модела заради издържливата батерия, дисплеят, който се чете отлично при директна слънчева светлина, и това, че е постоянно активен.
Използвам го най-вече за нотификации, с което се разсейвам по-малко и по-рядко включвам телефона си (а с това се пести батерия). Става и за базов фитнес трекър и за други задачи според наличните приложения за часовника. Аз например го използвам активно като играя тенис да следя резултата и после да анализирам статистиките от играта.
Харесват ми качеството и дизайна на модела (не прилича на играчка като пластмасовите варианти) и затова си поръчах и новия модел, който излиза ноември.
Настоящият ще го продавам, така че ако някой проявява интерес, да пише :).