iPhone 4 с най-добрите снимки и клипове от мобилен телефон

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: iPhone 4 с най-добрите снимки и клипове от мобилен телефон

Мнение от buttman » 01 юли 2010, 20:16

На тези снимки вместо небе има бял фон.Иначе макрото е добро.

Sys
Регистриран: 28 юни 2010, 01:30

Мнение от Sys » 01 юли 2010, 20:32

[Quote]Интересно ми е какво разбрахте за качеството на снимките като няма full size ?[/Quote]

От снимките,които е дал Nistel аз разбрах едно-ужасно шумопоттискане при Iphone 4,не само,че не може и на малкия пръст да стъпи на съвременните цифрови фотоапарати,ами се дъни като кифладжия. Изключение прави снимката с 20-те стотинки,там почти не се забелязва,защото всичко е сиво ;)
Времето може да е мрачно,но нима с Iфотоапарат може да се снима само в слънчево време или поне Iphone 4 ме убеждава,че не се справя много добре. Много е странен и обратния факт - на първата и последната снимка макар и "мрачно време" се забелязва изгаряне на снимката или така нареченото преекспониране (woo) което ме навежда на мисълта,че телефона има проблем с меренето на експозицията,ако въобще има такова или просто всичко е едно голямо софруерно недоразумение.
Разбира се такива снимки няма да бъдат публикъвано в National Georgafic и няма да участват в конкурси за фотография,но поне изображението да беше наистина на нивото на сравнените устройства или обикновенните фотоапарати. На мен лично не ми харесват,ама хич и не защото става въпрос за някакво пристрастие,а наистина това е мнението ми. На който му харесват и е горд с качеството на подобни снимки да продължава да снима,във Facebook има къде по некадърни кадри,че даже и сканирани от хартиен носител,което не знам дали пак не е по-добре :D

Спирам със спора до тук,напълно ми стана ясно положението относно качеството и въпросния тест,особено що се отнася до компетентност и безпристрастие ;) Надявам се на новите собственици на този телефони да не им се налага често да снимат в такова или по-мрачно време... недай си боже и на тъмно. Бтв умишлено няма да пусна поста си и в темата за самия телефон - тази ще се затрие за вбъдеще,а не искам бъдещите читатели да остават с лошо впечатление заради поста ми. Има една приказка - Имаш крава,пиеш мляко,която е напълно съпоставима със ситуацията в момента за новото чудо на техниката,наречено Iphone. Нека заканите,обидите и простотиите започнат СЕГА,за мен вече всичко е ясно и не намирам смисъл да продължавам по темата!
... всичко най! ;)

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 01 юли 2010, 20:54

Няма да прозвуча като себе си в долните няколко реда, но:
В последните няколко години се опитвам да се занимавам малко по професионално с фотография и смея да твърдя, че тези снимки са с отвратително качество. Ужасно прегаряне, ненормално силно шумопотискане, водещо до образуване на едро цифрово зърно, неприемливи хроматични аберации, много гадно хейло, твърде висока сатурация, нереално цветопредаване.
Така де, според мен не са добри. :(

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 01 юли 2010, 20:58

Че снимките хич не са зле. За произволни снимки без подготовка и обработка. Аз имам сапунер Панасоник ФХ12 с лайка обектив и снимките като качество при такива условия са доста близки. За мен шума в снимките е най-лошия параметър и предпочитам по-силното шумоподтискане.

Никой не е казал, че 4-ката бие всичко живо .. бие няколко некадърни фотоапарати сапунерки просто - защо толкова се изненадваш.

Sys
Регистриран: 28 юни 2010, 01:30

Мнение от Sys » 01 юли 2010, 21:23

Не! Просто спора по начало беше,че Iphone,а и другите камерфони скоро време ще бият по качество на изображението съпунерките,които ще станат излишни. Другото на което се наблегна беше тест за срабнение,направен от самите прозиводители на въпросната марка,като единствено от тяхна страна трябваше да се доверяваме на техните думи и професионална оценка,както и на супер малките изображения,които дори да не са допълнително обработвани,то не са достатъчно меродавни за въпросния съмнителен тест. Е както и в началото,така и сега не съм склонен да повярвам,че камерфоните ще изместят не само скоро,ами и за вбъдеще дори съпунерките,както няма и не мога да повярвам,че и в момента е възможно...особено след показаните резултати! Това е всичко,въпрос на лично мнение и оценка.

Отговори