iPhone 4

E34v8
Регистриран: 02 окт 2009, 11:58

Re: Apple iPhone 4

Мнение от E34v8 » 25 май 2011, 20:17

[Quote]Пускам клиповете за да се насладите на достижението на Самсунг, а не за да засенча айфона, моля без злобни коментари а само обективно сравнение.[/Quote]

Добре де колега, и аз като теб съм фен на Андро и на СГС2, но не мислиш ли, че като пускаш тези клипчета тук ненужно предизвикваш останалите. Има си тема за СГС2. Плюс това изчакай да излезе новия Айфоун с новия иОС и тогава сравнявай(колкото и да са безсмислени разни сравнения в ютуб).

И оценявай това което предлагат другите, защото повярвай ми - Айфоун и иОС не са по - лош избор от СГС и Андроид. Просто са различен избор. Ти като фен на Андроид трябва да знаеш колко е важно всеки да има възможност за личен избор, без някой да му налага еднакъв стандарт, а е доста дразнещо това изтъкване, което го правиш.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 25 май 2011, 20:19

Човече ето ти е моето безпристрасно мнение - зави ми се свят докато изгледах едното от клипчетата и то само в началото. Всичко е толкова разхвърляно и хаотично, че за пореден път се убеждавам колко е назад Андроида. Постоянната смяна на интерфейси и разнообразието от такива обърква потребителя и трябва през половин година да полага усилия да научава новия.

Чувството, че от 3 до 6 месеца вече телефона ти ще е остарял и вероятно голяма част от приложенията няма да ти вървят заради проблема с фрагментацията, който с всеки нов модел се задълбочава просто ме държи много далече от тази платформа. Липсата на идентичност при Андроидите също ме отблъсква.

Иначе благодаря за клипчетата наистина са доста подробни.

Samsung Galaxy S II
Регистриран: 27 сеп 2010, 12:39

Мнение от Samsung Galaxy S II » 25 май 2011, 20:38

[Quote]Иначе благодаря за клипчетата наистина са доста подробни.[/Quote]

Мерси градски но от клиповете видях колко много изостава Айфон, особено на 2 рия клип като сравняват таск менажера как работи при айфон и галаксито, едно пускане на wifi сума ти време се губи при айфон а при галаксито става на мига след 2 кликвания.

Всичко изглежда някакси много остаряло при айфона не мислиш ли че си заслепен да видиш преимуществата на Галаксито?

[Quote]Добре де колега, и аз като теб съм фен на Андро и на СГС2, но не мислиш ли, че като пускаш тези клипчета тук ненужно предизвикваш останалите.[/Quote]

Аз искам да предизвикам всеки айфон фен да се наслади на достижението на Самсунга и ако е безпристрастен ще види в колко много неща са задминали айфона.
Целта ми е всеки да стане реалист а не сляп фен!
Като ще дава по една шапка пари да ги дава за най доброто!!!

[B]Молбата ми е да изгледате клиповете до край за да разберете за какво иде реч![/B]

Основния проблем на айфон ОС е че е морално остаряла и се развива с много бавни темпове, загубила е удобството което е достигнал Андроид.
Това е от мен, лека вечер.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 25 май 2011, 22:56

[Quote]Чувството, че от 3 до 6 месеца вече телефона ти ще е остарял и вероятно голяма част от приложенията няма да ти вървят заради проблема с фрагментацията, който с всеки нов модел се задълбочава просто ме държи много далече от тази платформа.[/Quote]

Ами имаш грешно чувство. Почти всички приложения тръгват на версия 2.1 или по - нова. Фрагментиран - да, но да не тръгват приложенията - не. А с всеки нов модел конкуренцията се увеличава и се представят все по - добри.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 25 май 2011, 23:54

Това ли е голямото превъзходство?
Още в при първата игра ясно се вижда, че айфона зарежда Асфалт в пъти по-бързо от SGS2. Защо ли така с този двуядрен 1,2GHz процесор? При youtube не съм много сигурен, че HQ видеото на андроид е със същата резолюция като HD-то на айфонa и сравнението е съвсем коректно. Айфона се оставя да буферира доста. Само не разбрах от къде се появиха тия бисквитки Орео, докато се пускаше клипа? И такива глупости ли гледате при Андроид?
Как пускат сателитни карти на SGS и обикновена карта на айфона, не ми се коментира. Същото и за спийд теста, като знам какви скорости постигам аз.

Второто видео го превъртях набързо, че не ми се отделяха още 20мин. Само ще ти вметна, че на айфона никога нямаш нужда да затваряш приложенията по показания начин, защото те и без това не хабят батерия.

Друг е въпросът и как се променя положението след 3 минути отделени за един jailbreak…

А като цяло сравнението в момента е безсмислено, 2 седмици преди представянето на iOS 5 и няколко месеца преди излизането на новия хардуер.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 25 май 2011, 23:56

[Quote]Nistel:
Постоянната смяна на интерфейси и разнообразието от такива обърква потребителя и трябва през половин година да полага усилия да научава новия. [/Quote]

Ако имаш предвид себе си ... сигурно и 10 години няма да ти стигнат.

Нека малко те осведомя до къде е стигнала "фрагментацията" (става въпрос за Ice Cream Sandwich):

[Quote]Google ще увеличи усилията си в посока разработването на фреймуърк за приложения, за да избегне фрагментацията.[/Quote]

[Quote]Те (fragment-ите) трябва да помогнат на [B]разработчиците да разделят своите приложения на отделни, независимо работещи части, които да се разположат на един екран[/B]. Ice Cream Sandwitch ще включва нов app framework, които ще подпомага изграждането на интерфейс, който може да се scale-ва.[/Quote]

И ако имаш предвид разликата във видео ускорителите ... вече не е от съществено значение за игрите - в androidbg има тема как да подкарали игри за [B]Tegra 2[/B] на [B]Galaxy S[/B] и вървят идеално: Samurai II Vengeance, Guerrilla Bob THD, Fruit Ninja THD, Backbreaker THD и Riptide Gp.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Nistel

Мнение от Nistel » 26 май 2011, 08:23

http://www.geohot.ca/2011/05/best-cydia-tweaks-video.html

http://www.geohot.ca/2011/05/with-jailbreak-you-can-part-2-shows-you.html

Samsung Galaxy S II

Мнение от Samsung Galaxy S II » 26 май 2011, 09:05

[Quote]Второто видео го превъртях набързо, че не ми се отделяха още 20мин.[/Quote]

Точно на второто видео [u]айфона се представя най зле и забележете, неговата операционна система по специално, удобството за работа с нея.[/u] Отново го поставям второто видео, за да не си играете да търсите, отделете 20 минути от скъпоценното си време за да сверите часовниците си господа от Апле. Не правете грешката на Nokia феновете, да отхвърляте всичко ново и различно.

Apple iPhone 4 vs Samsung Galaxy S 2 [B]Част 2 [/B]

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=96_4uMsosdc&feature=related[/Youtube]

Сега вече разбрах нещо много важно, че не толкова айфона с нещо превъзхожда Галаксито или iOS превъзхожда Android, а всичко е до пристрастяване и дори голяма доза зомбиране с нещо което си свикнал.
Пред фактите и Боговете мълчат. Показах ви нагледно изоставането на [B]Софтуера на Апле[/B], тук не слагам големина на дисплей, живи тапети, качество на изображение и тн, слагам това до което е одстигнала Апле с днешна дата като софтуер, все пак е софтурна компания нали така. Знам какво ще кажете ами виж колко големи продажби има айфона.

Историята е добър учител, имаше една друга компания която също като Апле беше лидер в областа си и се казва Nokia. Сега всички с носталгия гледат залязването и. Знаеш ли защо се случи това с нея? Защото се самозабрави и си помисли че веднъж достигнала върха с N95 всичко си стои по старому и проспа времето за да отговори адекватно на удара. Но уви Апле преобърна нещата с iPhone, през далечната 2007г., но от тогава до сега развитието на ОС изостава и то много от конкурентите в лицето на Google(Android). Когато разчиташ на стари лаври неменуемо следва залязване.
Първото място не е гарантирано на никого ако не се развива. Дано да не съм прав но историята като чели се повтаря. iPhone 5 освен по добра камера(нещо което и Nokia прилага като трик за нов модел) да видим какво развитие ще покажат на Операционната си система.
Хубав ден от мен.

Nistel

Мнение от Nistel » 26 май 2011, 09:12

[B]centur[/B] - oбещаното не е като даденото нали. Личните квалификации си ги остави за себе си - няма да отговоря на провокацията ти под нивото си ми.

Градски не виждам и един параметър по който може да се сравняват Нокия и Аpple по нищо не си приличат. Обаче виж Андроид поне от хардуерна гледна точка е почти пълно копие на Нокия - бълват нон стоп нови модели с минимални или никакви разлики освен панела и хаос в хардуерните платформи дори по-зле от Нокия защото се правят от много производители без да спазват какъвто и да е референтен дизайн подобно на iOS и WP7. Подобрението на бизнес модела на Нокия е, че използват най-доброто като хардуер, което обаче води до първия проблем.

Междудругото прехвърли двете клипчета, които пуснах - много от програмките в Сидия подобряват драстично experience-а

Иначе не ме разбирай погрешно нямам нищо против Андроид - колкото по ожесточена конкуренция има толкова по-добре за потребителите. Нито iOS нито Android нямаше да са това което са ако бяха еднолични лидери. Даже ме е яд, че няма все още сериозна конкуренция на iPad2, че има трески са дялане, но ми се струва, че умишлено забавят развиването на този продукт защото и така е с невероятен успех.

Samsung Galaxy S II

Мнение от Samsung Galaxy S II » 26 май 2011, 10:00

Надявам се да направят по лесна и удобна за работа ОС от Апле, знам че го могат.
Иначе за конкуренцията си много прав градски, всичко се развива ако има конкуренция, иначе си стои както си е. Пример [B]Rembow [/B]:D;) (домашната система за почистване made in USA) от 100 години го има патента за пичистване в който се използва воден филтър. Почти нищо не са се развили, просто защото нямат конкуренция. Но не е така при [B]Zepter[/B], това е сравнително нова фирма от 25 години, която постоянно се развива и увеличава предлаганите артукули, който са много полезни за всяко семейство:)

Отговори