iPhone 4
Re: Apple iPhone 4
Много точно мнение(yes).Много си прав,100% аргументирано(yes)(yes)(yes)
Хубав план е само този да те оберът,важи за всички оператори,съгласен съм и със следващото мнение
Хубав план е само този да те оберът,важи за всички оператори,съгласен съм и със следващото мнение
Още една много хубава статия за телефона(yes)
http://www.359gsm.com/apple_predstaviha_iphone_4_na_wwdc.html:P
http://www.359gsm.com/apple_predstaviha_iphone_4_na_wwdc.html:P
[Quote]Цените на операторите НИКОГА не са по-добри от тези на "дребните" ни търговци. На замечтаният заблуден краен клиент му се виждат по-добри[/Quote]
Не си прав. Очевидно не си следил цените на айфон при дребните търговци, но както james отбеляза те доста време са задържаха на нива над 1300-1400лв. Когато началото на август си купих 3GS-a от Глобул, в сайта всички оферти бяха над 1400лв. А аз го взех за 880лв. + 300лв. месечни такси(12 х 25лв.) = 1180лв. . Така че при всякакво положение цената беше по-добра. Дори и да бях изхвърлил сим картата веднага, пак щях да съм напред, а реално аз си ползвах 750MB на и минути месечно.
В крайна сметка дори да не ти трябва нова сим карта, някой приятел или роднина може да я ползва, така че в никакъв случай не трябва да приемаме месечната такса, като разсрочено плащане на телефона.
Предполагам че положението ще е подобно и тази година. Едва ли новия айфон ще се появи под 1500лв. и ще падне под 1300лв. до септември в mobile shop. И смятам, че операторите ще имат по-добри цени.
deezel, малко кофти е модератор да раздава подобни квалификации.
Не си прав. Очевидно не си следил цените на айфон при дребните търговци, но както james отбеляза те доста време са задържаха на нива над 1300-1400лв. Когато началото на август си купих 3GS-a от Глобул, в сайта всички оферти бяха над 1400лв. А аз го взех за 880лв. + 300лв. месечни такси(12 х 25лв.) = 1180лв. . Така че при всякакво положение цената беше по-добра. Дори и да бях изхвърлил сим картата веднага, пак щях да съм напред, а реално аз си ползвах 750MB на и минути месечно.
В крайна сметка дори да не ти трябва нова сим карта, някой приятел или роднина може да я ползва, така че в никакъв случай не трябва да приемаме месечната такса, като разсрочено плащане на телефона.
Предполагам че положението ще е подобно и тази година. Едва ли новия айфон ще се появи под 1500лв. и ще падне под 1300лв. до септември в mobile shop. И смятам, че операторите ще имат по-добри цени.
deezel, малко кофти е модератор да раздава подобни квалификации.
Съгласен за в началото, но в момента колко е 3GS при Глобул (официалният вносител)?
Ходих в Германос и ми казаха, че най-евтино е 929 лв с план i250, което е за 12 месеца по 15 лв = 180, т.е 929 (апарата) + 180 (плана) = 1109 лв, а търговците в mb го дават за 929 лв без никакви планове и обвързвания?! Къде ми е изгодата да сключвам договор с тях?! ;)
Ходих в Германос и ми казаха, че най-евтино е 929 лв с план i250, което е за 12 месеца по 15 лв = 180, т.е 929 (апарата) + 180 (плана) = 1109 лв, а търговците в mb го дават за 929 лв без никакви планове и обвързвания?! Къде ми е изгодата да сключвам договор с тях?! ;)
ShinGo,на тази цена го предлагат 3 не много известни фирмички от многото тук и само една бърза справка за една от тези показва лошо реноме и лоши отзиви от клиенти.Нали не смяташ,че е разумно да купуваш скъпа стока от място,в което човек не е много сигурен?
Видео с най-новия телефон на Apple (yes) Много кофти формат го качих, я кажете в кой формат най добре се виждат тук клиповете? :|
Цената си е една и съща от деня в който го пуснаха в продажба, така че е нормално с времето да става все по-неизгодна. Но аз не приемам за равностойно да си купиш телефона от някое незнайно интернет магазинче и да го вземеш от оператор заедно с пакет интернет и минути.
Пък и нали говорим за iPhone 4, при който вероятно сценария ще се повтори, но ще имаш избор от два оператора.
Пък и нали говорим за iPhone 4, при който вероятно сценария ще се повтори, но ще имаш избор от два оператора.
Apple ще произвежда по 3 милиона броя iPhone 4 на месец.
От Apple вероятно разчитат, че покрай драстичните промени в дизайна на техния смартфон мнозина ще предпочетат iPhone 4 пред моделите на конкуренцията. В същото време хората които все още са с по-старите телефони iPhone и iPhone 3G биха могли да се изкушат от iPhone 4 и да поискат да го купят. Благодарение на Asia Optical - производителят на предната VGA камера на телефона, получаваме по-ясна представа колко бройки от новия си смартфон възнамеряват да произвеждат от Apple. Председателят на Asia Optical, Робърт Лаи каза, че доставят около 3 милиона VGA камери месечно на Apple откакто започна производството на iPhone 4 през май. Това прави 9 милиона бройки iPhone 4 само за първите му 3 месеца на пазара. Тази приблизителна цифра надминава продадените през лятното тримесечие на миналата година 7.4 милиона бройки iPhone 3GS. Остава само да видим с какъв темп ще се движат наистина продажбите на iPhone 4.
(yes);)
От Apple вероятно разчитат, че покрай драстичните промени в дизайна на техния смартфон мнозина ще предпочетат iPhone 4 пред моделите на конкуренцията. В същото време хората които все още са с по-старите телефони iPhone и iPhone 3G биха могли да се изкушат от iPhone 4 и да поискат да го купят. Благодарение на Asia Optical - производителят на предната VGA камера на телефона, получаваме по-ясна представа колко бройки от новия си смартфон възнамеряват да произвеждат от Apple. Председателят на Asia Optical, Робърт Лаи каза, че доставят около 3 милиона VGA камери месечно на Apple откакто започна производството на iPhone 4 през май. Това прави 9 милиона бройки iPhone 4 само за първите му 3 месеца на пазара. Тази приблизителна цифра надминава продадените през лятното тримесечие на миналата година 7.4 милиона бройки iPhone 3GS. Остава само да видим с какъв темп ще се движат наистина продажбите на iPhone 4.
(yes);)
Цените на дребните ни търговци може да са с 50-ина лева по-ниски, но масово продават нови крадени (застраховани и после "изгубени") телефони от западна Европа - основно Англия, като наглостта им стига до там, че оставят и брандирани капаци, панели и т.н. по продукта - Orange, O2, T-Mobile и др. Никога не си взимайте такъв скъп телефон от т.нар. "дребни търговци" в разни безистени, пазари и т.н. В най-добрият случай ще работи, но със забранен от всички оператори IMEI в страната, от която е внесен. Гаранцията в този случай няма да ви е оригинална, а просто търговецът е сключил договор с нЕкЪв сервиз наблизо - това НЕ Е ОФИЦИАЛЕН и още по-малко ОТОРИЗИРАН от производителя сервиз и в много случаи са некомпетентни. В ЕС гаранцията трябва да е минимум 2 години, така че ако все пак се прежалите да си вземете телефон от такова място, гледайте и за това.
Само 3 милиона месечно, май пак ще има недостиг на айфони :D