iPhone 4
Re: Apple iPhone 4
На мен ли само не ми хареса видеото?:(
Мисля че леко насича , докато на N8 това липсваше(no)
Мисля че леко насича , докато на N8 това липсваше(no)
Не знам от вълнение ли е, но не мисля че има насичане. По едно време "операторът" бързо "поглежда" надясно. Това може да е създало вщечатление за бъгавост :P
Между другото, може да е от машината ти. Може и от флаша да е, не знам как го гледаш. И при мен насича, но винаги на различни места, така че предполагам, че е от моят компютър.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Не виждам никакво насичане. Видеото е екстра, нямам никакви забележки към цветове, фокус и фреймове!
[i]Frame rate mode : Variable
Frame rate : 29.970 fps
Minimum frame rate : 28.571 fps
Maximum frame rate : 31.579 fps[/i]
Има само два проблема:
- Shing0 правилно забеляза - аудиото е на 68 kbps докато видеото е 11614 kbps. Т.е. ползват се 0,6% от общия битрейт за аудио. Или спестяваме 0,6% място за сметка на примерно 20% от качеството на звука (!?)
- Най-осветените тонове прегарят. Но това на снимките дори е по-зле, а и не знам кой мобилен снима без този проблем при слънчева светлина. Така че не се брои, засега :)
Извод - екстра видео (yes)
[i]Frame rate mode : Variable
Frame rate : 29.970 fps
Minimum frame rate : 28.571 fps
Maximum frame rate : 31.579 fps[/i]
Има само два проблема:
- Shing0 правилно забеляза - аудиото е на 68 kbps докато видеото е 11614 kbps. Т.е. ползват се 0,6% от общия битрейт за аудио. Или спестяваме 0,6% място за сметка на примерно 20% от качеството на звука (!?)
- Най-осветените тонове прегарят. Но това на снимките дори е по-зле, а и не знам кой мобилен снима без този проблем при слънчева светлина. Така че не се брои, засега :)
Извод - екстра видео (yes)
прегарянето може донякъде да се коригира чрез компенсация на експозицията. предполагам iphone има такава
Недоволен от IOS4
Телефонът ми е 3G, след ъпдийт на iOS4 видимо забави скоростта на работа. Подобренията са минимални, козметични и напълно несъществени. Бекъпа по някакви причини не беше пълен, протече много трудно, изтри ми част от файлове и програми, отваря ми много работа с възстановяването им. Не препоръчвам да ъпгрейдвате с операционната система ОС4
Re: Недоволен от IOS4
Е, няма лошо, това се зане от много време. Обаче си има тема за твоят телефон, нали знаеш?!
Аз съм доволен от ъпгрейда, а съм с 3Gs.
Чудно защо толкова масова функция като видео разговор стана "уникална" след появата си в iPhone? 5mp камера - също, LED светкавица - също. Дай Боже да не дава Господ скоро от Епъл да сложат радио, ксенон, 8 или 12mp камера, стандартен USB вход, слот за допълнителна памет и т.н., че всички тези екстри ще станат също "уникални" :D Иначе телефона е добър, с може би най-добрия дисплей и добър дизайн. Другото отдавна сме го виждали ;)