iPhone 4

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Re: Apple iPhone 4

Мнение от jamesjames » 06 авг 2010, 15:01

deezel,
знаеш ли аз малко прибързах със заключението си за Android. Да, приложенията не са изпипани, колкото за iOS, но Android пак си има доста предимства. Например:
- имаш всички приложения на едно място, като много голяма част от тях са безплатни, имаш си и доста пълни сайтове с нелегален софтуер. За iPhone трябва да се ровиш из форуми, да пускаш request-и, да теглиш цели daily packs, заради едно-единствено приложение и т.н.
- интефейсът предлага невероятно много възможности за customize, които го правят доста по-удобен (че е по-красив няма да говоря, за мен интерфейсът на Apple ми се струва прекалено семпъл и елементарен)
- игрите може да не са с толкова добра графика, но дисплея е много по-качествен и осезаемо по-добър. В сравнение с 3GS е и с по-висок dpi, така че на моменти предпочитам SGS-a за 'гейминг'. Просто на по-голям дисплей е по-удобно, а и е много по-красив.
- имаш безброй custom ROM-ове, от които можеш да избереш точно този, който задоволява най-добре собствените ти предпочитания и т.н., и т.н.

Никога не съм използвал iPhone в пълната му функционалност, както ти, но SGS към момента го замества перфектно във всичко. Даже се чудя дали да не продам 3GS-a... Още нещо, поиграх си малко с iPhone 4. Един приятел се върна от САЩ и това му беше първият iPhone, та се оплакваше, че е много дървен. Даде ми го да му го джейлбрейкна и ънлокна (много на време ми дойде сайта), за да му кача разни приложения. Обаче не виждам кой знае колко голям ъпгрейд спрямо 3GS. Да, по-бърз е, но почти неосезаемо, тъй като старият модел е предостатъчно бърз. Да, дисплеят е по-добър, много по-добър, но по никакъв начин не може да се мери със SAMOLED, отделно, че е по-малък. Преди седмица казах, че бих избрал 4 пред SGS, но вече не съм толкова сигурен. Няма го това очарование, което създаде 3GS у мен. И това преди Froyo и Gingerbread.

Още нещо. Android е във фаза, в която се развива изключително активно и пропуски се попълват всеки ден. Така че това, което липсва днес, може още утре да се появи.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 06 авг 2010, 15:11

board,
аз ще ти кажа защо не ти препоръчва SGS. 'Щото има Desire и отказва да признае пред себе си, че Galaxy e по-добър. Поради някаква незнайна причина собствениците на Desire проявяват жестоко 'хейтване' към SGS. Вярно, че до някаква степен са се прецакали като не са изчали 1 месец повече, а са дали същите пари, но това си е личен избор. Все едно аз да 'хейтвам' Droid X... Това го забелязвам не само тук, но и в xda (там си го обяснявах с това, че основно потребителите са на НТС, но явно не само това е причината).

Иначе смятам, че телефонът е перфектен за теб (ако не използваш на 100% функционалността на iPhone-a си, както deezel). Има си известно количество 'ровене' по форуми за софтуер, хакове и фиксове, но може да минеш и без него. Не е както при WinMo... Пък и честно казано на мен до някъде ми е приятно да се ровя. Да не говорим, че условията на Mtel според мен са много добри. При 2-годишен договор го взимаш за 45лв на месец с 1GB интернет, който освен, че е с доста по-добър обхват от на Globul е и по-бърз. Общо ти излиза 1100лв, но го плащаш разсрочено и имаш нет.

west ham
Регистриран: 04 юни 2010, 19:15

Мнение от west ham » 06 авг 2010, 15:15

Къде видя че съм казал че Desire е по-добър от Galaxy???Просто има някои неща които не ми харесват в Galaxy...не че моят Desire си няма недостаъци.Определено самсунга е по-добрия телефон.:)(yes)

jamesjames

Мнение от jamesjames » 06 авг 2010, 15:19

Ами когато искаш нещо (Android) си взимаш най-доброто с него (Galaxy S). Не виждам защо не му го препоръчваш при това положение. И докато SGS бие Desire във всяко едно отношение, Droid X все пак отстъпва по някои неща - CPU, GPU, качество на дисплея, HD video, Bluetooth 3.0 и т.н. ...

west ham
Регистриран: 04 юни 2010, 19:15

Мнение от west ham » 06 авг 2010, 15:28

Ами доколкото имах възможност да го разгледам ми направи лошо впечатление че е доста бавничък в менюто самсунга в сравнение с дизайър,както и при отварянето на някои програми.Задния панел е все едно държиш хартия,иначе всичко друго е супер.

Boixos Nois
Регистриран: 30 яну 2006, 21:00

Мнение от Boixos Nois » 06 авг 2010, 15:35

Уест хем,мани тея картонени телефони... :D нема те никакъв;)

jamesjames

Мнение от jamesjames » 06 авг 2010, 15:49

Баш в менюто не е бавен. Нямам Desire, но не един път съм си играл с него. Да не говорим, че хардуерът на Desire е доооооста по-слаб, а Sense е дооооооста по-тежък както от интерфейса на Android, така и от Touch Wiz, да не говорим от LanucherPro и т.н. В отварянето на програми също е доста по-бърз. За лага, който се появява има фикс за форматиране на картата в ext4.
А баш пък хартия.... Откъде я измисли не знам. Вярно, не е метал, но за пластмаса е доста доста качествена. Благодарение на нея е по-удобен и лек...

[u][B]Все пак тази тема е за iPhone 4, а не за Galaxy. Aко ще правим сравнение между SGS и iPhone 4 ok, ама ако е между Desire и SGS няма място тук![/B][/u]

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 06 авг 2010, 15:54

всеки дал толкова пари за телефон се опитва да оправдае избора си и няма да признае, че телефона му има недостатъци или че е е по-долу от друг. нормално потребителско поведение.

jamesjames

Мнение от jamesjames » 06 авг 2010, 16:05

Зависи от гледната точка. Аз нямам проблеми с това да призная, че Droid X е по-добър от SGS. Нито пък, че материалите, с които е изработен Desire са по-качествени. Обаче чак пък хартия... :X
Пък и да, има известен лаг, ама едно че за него има фикс, друго, че дори с него е по-responsive от Desire. Все пак хардуерът на Galaxy e цяло поколение напред.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 06 авг 2010, 16:13

след ъпдейта до 2.2, интерфейса на desire е осезателно по-бърз отпреди.

Отговори