iPhone 4

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: Apple iPhone 4

Мнение от deezel » 07 авг 2010, 12:31

James, не знам къде беше споменал, че при iOS се сваляли цели пакети за едно приложение и т.н. Просто един линк:
apptrackr.org

nickydude
Регистриран: 15 окт 2009, 01:27

Мнение от nickydude » 07 авг 2010, 12:54

Плюят защото така е модерно. Плюят защото дребните недостатъци на ГОЛЕМИТЕ се забелязват повече. Много по-лесно е да намериш проблемно устройство сред 5 милиона бройки и да разлаеш кучетата, отколкото сред 10 000 :). Не видях нито една тема с десетки коментари за проблемите и недостатъците на представения преди няколко дни BB на RIM, което май се превърна в (само)-убиеца на iphone. Може да съм пропуснал, но не съм видял някой в България (камо ли от плювашката бригада) да демонстрира проблеми със сигнала. Както казах в една друга тема - ако нямате устройството и да представите лични наблюдения, то коментарите ви нямат никаква тежест - просто са размишления на некомпетентни дребни завистници. (Тия Ферарита - много се чупят, постоянно им тече маслото, пукат гуми и им хлопат ауспусите и струват една камара пари - да не говорим за ремонта - чудя ви се как ги купувате и сигурно само в гаража ги държите - каква кола е ако няма да ходя на село да нат'варя прасето и картофите и да падна в 2-3 дупки - чак не мога да ги разбера тия от Ферари - такава скъпа кола, а във втората дупка на околовръстното е вече счупена). Също така по-голямата част от потребителите най-вероятно си използват накакъв case (калъф звучи кофти в случая), което би ги защититило ако евентуално имат грижи. А и в крайна сметка (след като няма да го купите) какво толкова ви интересува iphone за да пишете против него и защо толкова много ви бърка в хххх. Точно това е типичната безпричинна българска злоба - нямам устройството, не съм го ползвал, няма да си го купя, но ще се изсера пред останалите с "компетентното" си мнение.
"Не знам как е - ама не е така"

Само един лек пример - гледам Eurosport и постоянно казват - "тава събитие можете да следите на вашия iphone", пускам си CNN - Stay connected with our iphone application, сменям на Bloomberg - Get everything you need ...... with our iphone application. и много други примери. Ами от доста време гледам по телевизиите да видя има ли такива програмки за останалите телефони, но до сега не съм видял някъде да кажат - you can do/watch/follow ... on your (примерно) nokia device.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 07 авг 2010, 13:09

Аз още преди да имам досег с телефона казах, че според мен се преувеличава за проблемите с обхвата, понеже се води много сериозна анти-Apple кампания. Но е нормално при положение, че здраво удари Nokia и Microsoft, а на Google е единственият сериозен конкурент.

MaxMaraa
Регистриран: 04 ное 2006, 15:12

Мнение от MaxMaraa » 07 авг 2010, 14:07

Абсолютно си прав!!! Подкрепям с 2 ръце и 2 крака (wooт) трябва да се тества и после да се дава мнение!!!

nickydude
Регистриран: 15 окт 2009, 01:27

Мнение от nickydude » 07 авг 2010, 14:31

В интерес на истината в USA си има проблем по default със сигнала и ако обгърнеш с ръка какъвто и да е телефон ще имаш спад/загуба на сигнал. Това естествено важи за по-малките населени места. Изпитал съм го на личен гръб и в началото си мислех, че проблема е в моя телефон (имах някакъв Samsung) - трябваше да го държа с 2 пръста за да мога да проведа нормален разговор в къщи (малко градче 130 000 души). Взех си HTC TYTN II когато излезе и проблема беше х100. Имах само едно барче и то в случаите когато телефона стоеше на масата. Смених 4-5 радиа докато намеря такова, което що годе да не разпада връзката. В USA силата на сигнала зависи изключително много от това къде се намираш (затова казвам, че в България този проблем едва ли ще се наблюдава). Този факт комбиниран с бриджването на двете антени при захват без протектор води до по-сериозна загуба на сигнал, но ако се използва case, то едва ли ситуацията ще е по-различна от който и да е друг телефон поставен при същите условия (говоря за USA).
А за мрънкащите - характерна Българска черта да завиждаш на успешен бизнес. Никой не те кара да го купуваш, никой не ти бърка в джоба да ти вземе парите - ако не ти харесва, мислиш че ще има проблеми или просто ти е скъп - подминаваш и си търсиш нещо според твоя вкус. Когато си направиш фирма и започнеш да произвеждаш някакъв продукт (па било то и телефон) - тогава ще можеш да си определяш сам цената.
Това ми напомня на вчерашното изкаване на един професор по повод благотворителната акция от страна на 70 милиардера, решили да дарят 50% от богатството си - та дядката казва "Дори и да дарят 50% от това, което имат - пак ще са много богати и ще имат МНОГО. Не може то така - на какво прилича това тяхното" :)

MaxMaraa

Мнение от MaxMaraa » 07 авг 2010, 16:10

И с Desire и Samsung Galaxy S не са с перфектен обхват, там където си е слаб обхвата и техния е слаб, абсолютно не намирам разлика с всеки друг телефон, това е само за обхвата, за операционната система, стабилността, бързината, начина по които всичко е изпипано, единствения първенец е ябълката, щом затолкова години, въпреки новите операционни системи, все още е така, едва ли ще се промени скоро. Аз самата бях много неприятно изненадана, исках телефон с по голям дисплей, флаш, но мерси ако всичко друг ще е боза, а за жалост така се оказа! Корекцията на текст е кошмар, мейл клиента е най смотания (това е лично мнение, не искам да обидя никои) посточнно крашваше , рестартираше се и тн. Както и да е, които ползва Iphone, знае за какво говоря. Скъп, гаден, губи обхват, ама по добро няма (whistle)
и аз искам, ама нямааа :(

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 07 авг 2010, 16:19

[Quote]ама по добро няма (whistle)
и аз искам, ама нямааа :([/Quote]
MaxMaraa,пропусна да споменеш и по-скъп с по-ограничаващи условия :D

MaxMaraa

Мнение от MaxMaraa » 07 авг 2010, 16:41

Скъп, е на първото нещо което споменах :| , ама Самсунга не беше по евтин :D
Ограничен ми е андроид, едно свястно приложение не намерих, само боклуци :) много яко беше като пусна смс на кирилица, получаваха го на маймуни :D

Appleseller
Регистриран: 07 авг 2010, 16:48

Мнение от Appleseller » 07 авг 2010, 16:49

Ха и аз като теб да продавах Аифон 4 и аз да си хваля стоката.Тук си търсиш балъци да им съдереш кожите с по 1500 лева и нагоре цена.Аиде по-леко де като сме българи не сме в ориента.Призовавам всички да изчакат офертите на операторите,които иска доказан произход и гаранция.Непълнете джоба на разни хитроумни продавачи,които използват вашата фенщина.Отиваш пробваш,харесвати купуваш,не ти харесва невзимаш.Ако някои ми пълни джоба и аз ще го надъхвам да вземе стоката ми.

От личен опит ви казвам,има проблем и с по добро покритие,но с калъфче и лепенка проблем няма.

MaxMaraa

Мнение от MaxMaraa » 07 авг 2010, 16:55

Мноооого смешно, пак се намери умна глава и ме разкри, с тази разлика че не съм продавач на телефони, беше просто късмет и приятели на правилното място, освен това явно не си запознат че на iPhone реклама не му трябва (whistle)

Отговори