iPhone 4

Navo
Регистриран: 09 ное 2004, 22:03

Re: Apple iPhone 4

Мнение от Navo » 08 юни 2010, 15:37

Nokia N8 uses a 1/2 inch (1/1.9″) CMOS sensor 30% larger than most compact digital cameras with a maximum shutter speed of 1/1000 of a second (aperture F2.8; focal length 5.4). Video recoding can go up to 720p HD @ 25fps.
Абе развиват сензорите, което е добре. Кои по-бързо, кои по-бавно. (yes)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 08 юни 2010, 15:39

To освен сензора въпроса е каква оптика можеш да събереш в 9мм дебел телефон.

jorjino
Регистриран: 27 фев 2008, 15:47

Мнение от jorjino » 08 юни 2010, 15:40

[Quote][Quote]Изумих се като прочетох, че в андроид магазина са удобрили приложение с което да се оувърклоква процесора - можеш директно да си развалиш телефона[/Quote]Доста ме озадачаваш с този коментар... :S Чак дотам ли ви се изкриви мисленето на Apple маниаците? [/Quote]

@sage, малко подкрепа към твоя пост:
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=51811&page=6

За невярващите и неразбиращите от "оувърклокване на процесора".
Инфото е на английски, но вярвам, че ще се оправите.;)
Та, @Nistel, казваш, че ще си развалим телефона?

(beer)

IceNio
Регистриран: 21 дек 2004, 21:37

Мнение от IceNio » 08 юни 2010, 20:12

Телефона е добро инженерско постижение , както и от гледна точка на индустриалния дизайн и дизайна на технологии като цяло. Всички сме наясно че няма да има нищо groundbreaking в този нов iPhone 4. Въпроса е че всички ще се залетят по него. ;) Времето ще покаже само. Малко повече инфо по темата на Български език - http://bit.ly/7e5yPt

Да съм фен - не съм. Ползвам каквото ми е удобно , върши ми работа и преди всичко удовлетворява личните ми нужди , а не тези на хората около мен , колеги , тенденции , компании , Apple и т.н. 8)

Поздрави! (beer)

jorjino
Регистриран: 27 фев 2008, 15:47

Мнение от jorjino » 08 юни 2010, 20:19

[Quote]Телефона е добро инженерско постижение , както и от гледна точка на индустриалния дизайн и дизайна на технологии като цяло. Всички сме наясно че няма да има нищо groundbreaking в този нов iPhone 4. Въпроса е че всички ще се залетят по него. ;) Времето ще покаже само. Малко повече инфо по темата на Български език - http://bit.ly/7e5yPt

Да съм фен - не съм. Ползвам каквото ми е удобно , върши ми работа и преди всичко удовлетворява личните ми нужди , а не тези на хората около мен , колеги , тенденции , компании , Apple и т.н. 8)

Поздрави! (beer) [/Quote]

Браво! Мойте поздравления, колега! Радвам се, че в този форум останаха такива хора като теб - здравомислещи и с които наистина да се говори, споделя и помага.

Поздрави.(yes)(beer)

ПП: пожелавам успех на всички любители на АйФон и Епъл. Без лоши чувства. Телефона е добър и само времето ще покаже на какво е способен.
(yes)

apolon_25
Регистриран: 14 апр 2009, 09:51

Мнение от apolon_25 » 08 юни 2010, 20:38

Ето една чудесна статия за телефона.
http://cyberrabbits.wordpress.com/2010/06/08/iphone4-from-a-to-z-and-some-thoughts/#more-2360 (yes):)

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 08 юни 2010, 20:55

Wave и Galaxy S са едно поколение напред пред iPhone 4 със Super AMOLED и POWERVR SGX 545, но има хора, които не харесват Samsung.

apolon_25
Регистриран: 14 апр 2009, 09:51

Мнение от apolon_25 » 08 юни 2010, 21:02

Мисля че не си прав,
първо ОС Бада неможе да се сравнява с тази на apple.
второ за пикселите на Samsunga може да се поспори кой дисплей е по добър като детайлност на картината. Докато не се покажат и двата телефона и да се сравнят в ревю немога да взема страна.

========================

Хардуер

„Мозъка” зад цялата миниатюрна системка , процесора на операциите е А4 чипа на Apple , който бива използван също така и в iPad. Cortex-A8 главен процесор в съчетание с PowerVR SGX 535 , отговарящ за високо-резолюционните графики на новия iPhone. Тези два чипа са директно свързани един с друг , както и с две 128MB DDR SDRAM платки с ниско потребление на ток. Тъй като всички тези компоненти са в един единствен чип , Apple твърдят че iPhone 4 може да обработва данните по-бързо , докато използва по-малко ток. А4 чипа сам по себе си има същата възможност за ниска консумация на енергия , заради факта че под-компонентите му могат да бъдат включвани и изключвани , когато е необходимо , запазвайки тези скъпоценни ватове , когато е възможно.

и това:

черешката на тортата от дизайнерската гледна точка е именно тази обшивка – освен първата си функция на „гръбначен стълб” на телефона , в нея са вградени и Bluetooth , GPS , WiFi модулите от лявата страна , и GSM/UMTS антените от дясната страна – нещо наистина впечатляващо , което не е било правено до момента ! Самата мисъл за спестяването на мястото на тези компоненти е достатъчно откачена , за да ви гръмне главата , да не говорим че те не само са я измислили , но и осъществили реално в продукта си , който на всичкото от горе е и напълно функциониращ! Това мисля че и една от чертите , които лично мен тотално ме завладя , самото инженерно постижение достигнато тук е достатъчно да откаже опр. мобилни компании от мечтите си.

http://cyberrabbits.wordpress.com/2010/06/08/iphone4-from-a-to-z-and-some-thoughts/#more-2360

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 08 юни 2010, 21:17

Бе то не е хубаво ба пипаш метална антена с ръка, щото има статично електричество. Лекото пукане, което се чува при събличане на вънена фанела дава 5-10 000 волта напрежение, а болезнени убождания : 50-100 хиляди волта. Също така нискошумовите усилватели се повлияват и може тела да бичи на 2 вата излъчвателна мощност нон-стоп.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 08 юни 2010, 21:19

Явно са решили, че така може. Просто са му измислили цаката.

Отговори