iPhone 5

BoKoBaRoKo
Регистриран: 02 юли 2011, 11:35

Re: Apple iPhone 5

Мнение от BoKoBaRoKo » 22 сеп 2012, 12:32

Опаа....за Facebook се обърках.Наистина е интегриран и можеш да споделяш снимки само с едно кликване върху тях.(yes)(yes)(yes)

loseyourselff
Регистриран: 05 яну 2011, 17:04

Мнение от loseyourselff » 22 сеп 2012, 17:14

[Quote]публукувано от Оzy123
1. Едно от най-важните неща които iPhone няма е multitasking. Това означава да може да прави две неща едновременно. За да се убедиш направи следния екперимент. Започни да сваляш един файл и след това се прехвърли на друг Апп. IOS "замразява" първата операциа и стартира нова. Тоест не е пълен multitasking.

2. Интеграция с с различни услуги. - iPhone се интегрира само с фейсбук и туитър и то от IOS 6. И не знам дали синхронизира имената на контактите с тази информация. Android от както е излезал може да се синхронизира с тези две системи отделно с Skype, Dropbox, Box, Picasa, Google Drive. Microsoft Note, Linkedin, Viber и сумати още услуги. Това е голямо преимущество.

3. Избор за default програма. Пробвай на iPhone-a да доунлодваш друг браузер или и-мейл клиент и да го използваш автоматично. Успех. Андроид това го може.

4. Уиджети!!!!! - това е много полезна опция която ти предлага да направиш твоя десктоп както ти го искаш за да можеш да извличаш най бързо информация за най кратко време.

5. Шорткъти. Когато ползвах служебния iPhone 4S. Не можех да включа WI-FI без да влизам в сетингите менюто.

6. По-голям HD екран - на който е удоволствие да гледаш видеота или да използваш терминал за влизане в други системи. Освен това виждаш повече от интернет страниците

7. Батерия която се вади и Микро СД карта (признавам че това го няма на абсолютно всички тел.) което е супер удобство

8. Open source общество което продължава да модифицира андроид и да подобрява и увеличава неговата използвамост. [/Quote]
Не мога да повярвам,че толкова улеснения липсват при iphone5,мойта нокиа н900 дето е модел от 2009,без проблем изпълнява всички точки,естествено без 6 и 7.Нямам нищо напротив срещу екзалтираните фенове на iphone,но човек като си направи една равносметка почва да се пита,заслужавали си толкова пари за тел.при който липсват елементарни удобства

osama11
Регистриран: 18 май 2007, 15:01

Мнение от osama11 » 22 сеп 2012, 22:16

Излязоха доста бенчмаркове и извода е, че iPhone 5 има едно от най-добрите CPU-та, но по интересното е че графичния му чип е много по-напред от конкуренцията и спрямо 4S. Или с други думи много яки игри трябва да очакват притежателите на петицата.

Ozy123
Регистриран: 29 май 2012, 23:45

Мнение от Ozy123 » 23 сеп 2012, 03:23

Това е супер,
Като се има в предвид че това е последния тлефон пуснат, това не ме изненадва.
Но ще мине доста време докато пуснат игри които да се възползват от този мощен процесор и видео.
Все пак производителите на игри искат техните игри да се използват на колкото се може повече телефони.
Засега това не е достатачно добра причина за ъпгрейд

E34v8
Регистриран: 02 окт 2009, 11:58

Мнение от E34v8 » 23 сеп 2012, 05:47

Голямо животно излезе този SoC.

vixfix
Регистриран: 17 фев 2008, 14:13

Мнение от vixfix » 23 сеп 2012, 15:27

[Quote]1. Едно от най-важните неща които iPhone няма е multitasking. Това означава да може да прави две неща едновременно. За да се убедиш направи следния екперимент. Започни да сваляш един файл и след това се прехвърли на друг Апп. IOS "замразява" първата операциа и стартира нова. Тоест не е пълен multitasking.

2. Интеграция с с различни услуги. - iPhone се интегрира само с фейсбук и туитър и то от IOS 6. И не знам дали синхронизира имената на контактите с тази информация. Android от както е излезал може да се синхронизира с тези две системи отделно с Skype, Dropbox, Box, Picasa, Google Drive. Microsoft Note, Linkedin, Viber и сумати още услуги. Това е голямо преимущество.

3. Избор за default програма. Пробвай на iPhone-a да доунлодваш друг браузер или и-мейл клиент и да го използваш автоматично. Успех. Андроид това го може.

4. Уиджети!!!!! - това е много полезна опция която ти предлага да направиш твоя десктоп както ти го искаш за да можеш да извличаш най бързо информация за най кратко време.

5. Шорткъти. Когато ползвах служебния iPhone 4S. Не можех да включа WI-FI без да влизам в сетингите менюто.

6. По-голям HD екран - на който е удоволствие да гледаш видеота или да използваш терминал за влизане в други системи. Освен това виждаш повече от интернет страниците

7. Батерия която се вади и Микро СД карта (признавам че това го няма на абсолютно всички тел.) което е супер удобство

8. Open source общество което продължава да модифицира андроид и да подобрява и увеличава неговата използвамост. [/Quote]

Наистина липсват някои неща на iPhone, а други са позакъснели. Все пак различни хора, различни интереси. Например, за мен, интеграцията на фейсбук и туитър е на ръба на безполезна, защото много рядко бих ъплоуднал нещо директно от телефона си. Иначе съм сигурен, че на много хора им допада и няма лошо :)

За 1-ва точка (дано да съм разбрал за какво става въпрос) ми се е случвало да си тегля приложения (повече от 1 на един път) и през това време да вляза в друго приложение и когато излязох от него, вече всичко да е изтеглено. Не знам дали е било така в iOS 4, но поне iOS 5 беше така.
2. Наистина са закъснели с интеграцията, но помня, че съм синхронизирал контакти с Фейсбук още преди 2 години и със Viber. Не съм пробвал другите програми на телефона, затова не мога да говоря за др.
6. За екрана съм малко несигурен. Не съм имал възможност да използвам телефон с екран над 4-4.3 инча и не съм сигурен дали ще е удобно за носене в джоба. Иначе за работа няма спор - по-голям екран, по-добре. А как се справя Super AMOLED plus екран на слънце? Питам, защото много различни мнения съм чел, а тези които познавам са с първите поколения на тези екрани и те поне не са доволни от видимостта.
7. Със сигурност е по-добре да имаш опцията да си смениш батерията когато си поискаш, но засега поне не съм имал проблеми, затова не мисля, че е голям минус, поне за мен.
8. С jailbreak се дава страхотна свобода на у-вото. Който е бутал в Cydia ще разбрее какъв огромен каталог от безплатни и лесни туикове могат да се направят - от промяна на интърфейса с този на Windows Phone до уиджети. Лошото е, че не на всеки му се занимава :D

Съгласен съм, че iPhone и iOS имат ограничения, но поне тези на iOS могат да бъдат превъзмогнати.

julianjulian10
Регистриран: 18 юни 2007, 13:32

Мнение от julianjulian10 » 23 сеп 2012, 19:40

Samsung се подиграха с iPhone 5 http://bulevard.bg/videos/910/samsung-se-podigraha-s-iphone-5?utm_source=ads.zamunda.net&utm_medium=banner&utm_content=120x240&utm_campaign=xenium-products-banners След като американците успяха да осъдят Samsung наскоро, последните създадоха заядлива реклама, за да си го върнат. Тя иронизира "недостатъците" на iPhone 5 спрямо Galaxy S3.

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 23 сеп 2012, 20:21

А бе ще разберат американците някой ден къде е истината---;)
ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ.Агент Мълдър :D;):P

AbJeCt
Регистриран: 25 дек 2004, 17:03

Мнение от AbJeCt » 23 сеп 2012, 21:09

Има само Wifi Cold Spot ...

Boixos Nois
Регистриран: 30 яну 2006, 21:00

Мнение от Boixos Nois » 23 сеп 2012, 21:11

Какво ще рече това Wifi Cold Spot?

Отговори