iPhone 5

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Apple iPhone 5

Мнение от KOBRETI » 25 сеп 2012, 01:35

Предприемчиви хора изкараха и пари дори - редят се на опашката от предишната вечер, а преди отварянето на магазина си продават мястото на някой откачен фен :D

Но пък зарядното на иФон има една недокументирана функция - става за отварачка :D
http://adf.ly/D92tb

osama11
Регистриран: 18 май 2007, 15:01

Мнение от osama11 » 25 сеп 2012, 11:45

[Quote]Аз още се чудя върху това:
[B]Resolution 1136 x 640[/B] :S[/Quote]

Отговора на чуденето е ясен. Епъл правят възможно най-лесен живота на разработчиците на аппс. Предполагам не е било проблем дисплея да е 1280 х 720, но тогава всички текущи аппс ще трябва да се скалират и няма да са пиксле по пиксел перфектно пренесени. С други думи се опитват максимално да намалят фрагментацията.

Аз обаче се чудя как ще изглежда апп за новия айфон на айпад 1 и 2, който има само 1024 пиксела по дължина, а новите аппс са 1136, тоест повече.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 25 сеп 2012, 20:08

[Quote]Отговора на чуденето е ясен. Епъл правят възможно най-лесен живота на разработчиците на аппс. Предполагам не е било проблем дисплея да е 1280 х 720, но тогава всички текущи аппс ще трябва да се скалират и няма да са пиксле по пиксел перфектно пренесени. С други думи се опитват максимално да намалят фрагментацията.[/Quote]
Отговорът на въпрса реално е малко по-различен, според мен... Доказателство е фактът, че старите приложения ще излизат на 5-та с черни ленти отгоре и отдолу... Просто в иОС не са били заложили възможност за различни резолюции... Което прави наистина живота на програмистите по-лесен, но не им дава никакъв начин да напишат една версия на приложението, която да става и за стария размер, и за новия, и за иПад и т.н... Всички приложения трябва да се пишат за различните резолюции... Което, като се замислиш, хич не улеснява живота на разработчиците :D

E34v8
Регистриран: 02 окт 2009, 11:58

Мнение от E34v8 » 25 сеп 2012, 20:20

Ами то всички нови собственици са недоволни от това. Дефакто излиза, че пак си ползваш 3.5" дисплей, в голяма част от приложенията. Да са проучили малко преди покупката, а не да се юрват, като ...няма да казвам думата :) , пък после да се оплакват.

П.П. Някой беше писал по - долу, че смяната на дисплея била трудно заради вграждането на тъч-а.

Телефонът се разглабя доста лесно, а вградения тъч не е нищо ново (при OLED-те на Самсунг от години е така) - просто се сменя комплект, без затруднения. Дано на никой не се налага де, че е скъп!

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 25 сеп 2012, 21:32

Ето една много добра статия, с която съм почти изцяло съгласен, написана от заклет епъл фен...

http://adf.ly/DAcML

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 25 сеп 2012, 22:16

А в коментарите по-долу има едно мнение, което напълно споделям и съм твърдял тук. Но феновете на iOS упорито отричат факта.
"I agree with jailbreaking to add features, I have always done it. But you can't deny that the phone works a hell of a lot faster, smoother, and better when it is not jailbroken."
Ябълката работела плавно и бързо. Да така е, но само когато е куха. След джейла и няколко приложения за къстъмизациа на интерфейса, работи тромаво и дори забива. При това жалки подобия на тези от Андроид. Да нямаш Quick Settings Toggles и всеки път да влизаш в Settings !
Първобитна работа.
Ако продължава в този дух Apple няма никакъв шанс срещу Андроид. И то в съвсем близко бъдеще. Сега съм с JB и виждам как бързо се развива конкурентът.

MANDRIN
Регистриран: 14 сеп 2012, 09:57

Мнение от MANDRIN » 27 сеп 2012, 09:55

Ох пичове, много се чудя. Да го чакам ли да го пуснат М-Тел......или направо да си взимам 4S ? Какво мислите, дали ще си заслужава?

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 27 сеп 2012, 11:47

Ако вземеш 4s ще минеш по-тънко и ще имаш нещото сега.
Вчера гледах старата 4-ка на една приятелка, че вече е с ОС6. Жената е много доволна, а аз още чакам да пуснат ъпдейт за моя xoom 2 .
Ей затова няма да потретя тази скапана платформа и ще мина на иОС.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 27 сеп 2012, 11:51

Виж, телефонът наистина изглежда добре, по-тънък, по-лек, по-здрав на удари...

Но се драска по-лесно, също така старите приложения ще ти излизат на практика пак на 3.5 инча, с черни ленти отстрани до запълване на 4-инчовия екран... Отделно, трябва да си прецениш дали искаш иОС6, предвид някои недомислици, които са сътворили...

Така че ти си прецени...

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 27 сеп 2012, 12:38

При всяко положение си вземи 5-ца. Първо сега 4S струва толкова колкото ще струва 5 след месец. А получаваш определено по-добър телефон, двойто по-бърз процесор, двойно рам, по-голям и хубав дисплей... а едновременно с това по-тънък и по-лек. Не на последно място и телефон с нов дизайн, все пак дизайна на 4S се ползва от лято 2010, и няма вид на нещо новичко.

Отговори