iPhone 5s

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re: Apple iPhone 5S

Мнение от nmnikolov » 10 сеп 2013, 23:48

В статията в Дневник има следният текст:
[Quote]Според Apple качеството на камерата на 5S вече е на ниво на полупрофесионалните SLR фотоапарати.[/Quote]

Ако наистина са казали такова нещо, то Apple са доста заблудени или просто се опитват да преметнат зомбитата си...

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 10 сеп 2013, 23:56

Да, и дъртичката вече Нокиа 808, ще го прати в първи клас.:D Тия верно много насериозно са се взели, а хората вече масово почнаха да си хвърлят айфоните.
Samsung GALAXY S22 Ultra

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 11 сеп 2013, 00:01

Гледайте записа тук http://www.apple.com/apple-events/september-2013/
Вие тримата много сте се развълнували, само \"терминалчето\" липсва:) ?

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 11 сеп 2013, 00:01

То и 808 не може да стъпи на малкия пръст на който и да е DSLR. Ако някой твърди обратното нека да направи снимка при ниска осветеност с 808 и аз с моя DSLR. Че нямам снимки на колегата, който обича да снима самолети да видите какви снимки се правят на тъмно с Canon 450D с един от най-евтините канонски дълги обективи...

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Мнение от StefiMo » 11 сеп 2013, 00:01

:D:D Споко хора. Все пак при ябълката всичко е реклама на първо място.
Принципно Ядрата на процесорите на Apple са някаква версия на ARM. А те засега имат 64-битов само на теория (Cortex-A50). Никой не е го произвел реално. Сигурно има защо. Обикновено са нещо оптимизирано за iOS. За да имаш полза от 64-битов процесор трябва да имаш повече от 4GB RAM. Иначе няма никаква разлика. Това тактично го пропуснаха да го кажат. За под тази граница няма разлика в бързодействието. Поне за сега не виждам да са се засилили да слагат повече памет. Може би за някакъв таблет с повече памет ще е добре, но за телефон ... чиста рекламка в случая.
Сега просто трябва да почакаме да се видят някой и друг тест, да му видим снимка на кристала на процесора.
Сигурно е по-бърз, но с колко тепърва ще се разбере. А и това за оптимизацията за iOS7 в по-горните постове си е самата истина. Първо iOS да стане 64-битова, за да има полза от процесора. Обаче ако е така просто няма да върви на 32-битов процесор. Та и тук е някаква измама. След това приложенията трябва да станат 64-ви. Нали се сещате, че не стават от днес за утре. Като знам, че приложенията за всяка нова версия на XCode са обикновено поне едно 20-30% несъвместими с предишната версия, си представям какъв битак ще настане.
А и процесора го произвежда Самсунг. А те хич не спят. Да го бяха откопирали до сега. До колкото си спомням имат договор с Apple за следващите 2 поколения, да ги правят те.
Та споко. Сигурно е по-добър. Ама с колко, това вече се размива в приказките на Apple.

strk
Регистриран: 28 фев 2008, 02:03

Мнение от strk » 11 сеп 2013, 00:03

[quote]
Само още нещо да вметна - ако наистина иОС7 е оптимизирана за 64-битов процесор, тя просто няма да работи изобщо на 32-битов... Освен ако 64-те бита са виртуализирани, а не реални ;)
[/quote]

KOBRETI, какво пречи старите айфони да идват с 32 битов ОС, а новият с 64? И без това различните устройства идват с различен firmware. Още повече, че по принцип няма проблем да стартираш 32 битови процеси/приложения под 64 битов ОС. Нужни са само 32 битови версии на shared libs.

Ванката

Мнение от Ванката » 11 сеп 2013, 00:26

Аз 808 го давам за пример, че айфоня не може въобще да се мери с него та камо ли с ДСЛР. Знам за, какво говориш.;)

[B]@strk[/B], виж поста на човека под теб, толкова добре го е обяснил, че дори аз го разбрах, а не съм толкова навътре, като вас в материята.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Ванката

Мнение от Ванката » 11 сеп 2013, 00:43

И от повечето, което видях във това видео (не ми се гледа час глупости) са неща, които ги има отдавна в андроид флагманите, ама явно сега епълци откриват топлата вода.:D Другото, което лъсна веднага още в началото е копирането на wp7/8...:D
Толкова са ви промити мозъците на някои от вас, че направо нямам думи.;)
Samsung GALAXY S22 Ultra

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 11 сеп 2013, 00:46

[Quote]по принцип няма проблем да стартираш 32 битови процеси/приложения под 64 битов ОС[/Quote]
Говориш за различно нещо... Не казвам нищо за 32-битови приложения под 64-битова ОС... Въпросът ми е как 64-битова ОС ще работи \"оптимизирано\" на 32-битов процесор... И това с библиотеките го забрави... Библиотеката позволява на приложения да ползват ОС, а тук става въпрос ОС да ползва процесор... Няма как една ОС да има \"библиотеки\" за 32- и 64-битов процесор... Такова нещо може да стане само с мидълуер от типа на Java, който слага междинен слой и кода работи на всякакво желязо като смениш \"библиотеките\" (просто ползвам твоя термин, не е това думичката)...

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Мнение от anonim4o » 11 сеп 2013, 01:08

Не съм навътре в нещата но ми стана интересно това за 64-битовия процесор и iOS та имам няколко въпроса към по- знаещите. Аз си мислех че когато си обновяваш оп.система и се тегли версия спрямо модела телефон - както досега ъпгрейдваш 4-ка до iOS 6 и си идва версията за нея без Siri и други екстри. Не е ли сега същото за 5S да идва 64-битова iOS 7 a за другите 32-битова. Както и при windows - ако имаш 64-битова машина слагаш 64-битовата версия съответно ако си с 32- битова слагаш 32-битова версия и все си е windows 8 например. А приложенията ще си имат версии и за двете ( Епъл като нищо да задължи разработчиците) и когато си теглиш app спрямо колко битова ти е iOS ще ти се сваля съответното приложение. Не стават ли така нещата.

Отговори