iPhone 6s Plus
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
Ами по принцип телефоните, които се дават от операторите с някакъв план почти винаги са кодирани. Изключение прави, когато нямат кодирана бройка в магазина, но имат разкодирана и клиента пожелае да вземе телефона веднага (тогава може да има късмет и да му се падне разкодирана). Аз винаги гледам дали има лепенка с логото на оператора върху кутията на устройството, по това рабирам, че е устройството е кодирано (разбира се понякога такава няма, защото я махат за заблуда на клиента). Проверката, за която споменаваш е хубаво да се направи, особено ако такава лепенка липсва върху кутията!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
Принципно си прав, но аз не съм търсил под вола теле.:D Така или иначе, ще ползвам айфона, поне две години още с този оператор. Не ме разбрахте, попитах го тогава просто информативно, не че държа да е отключен. Въобще не съм се задълбочавал. За Вивата си имам перфектен смарт - жеУзен...(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
Аз също си взех Apple iPhone 6s Plus 64 гб от Теленор. Нито за момент не са ми казвали, че телефонът ще бъде отключен. Всички модели Apple, които се предлагат с договор, без значение дали се вземат в брой или на лизинг са заключени. Само ако се купуват без договор, до 24 часа телефонът бива отключен. Всички останали телефони в момента, които се предлагат от Теленор са отключени, с изключение на моделите на Apple.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black
Apple Watch 6 44mm
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
Това с кодирането винаги ми се е виждало незаконно. Но законодателя не го е грижа за проблемите на хората. Моя note 4 е от Теленор и никога не е бил кодиран, но явно се възползват от популярността на Епъл телефоните да връзват хората. Ето затова мразя да купувам телефони от България -жалки, дребни хитреци на всички нива в държавата. Вече го поръчах от Англия. Мои приятели ще ми го закупят и донесат за Коледа. Сега си представете тази практика на други нива : примерно бензиностанциите да продават коли и да се движат само с техни горива.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
В Теленор ми казаха, че лично от Apple са настоявали апаратите да са заключени към оператора в рамките на договора. Примерно си го взимаш с договор за 1 година, след изтичането му подаваш заявление и ти го отключват. М-тел официално нямат подписан договор с Apple и апарати продавани от тях не са заключени.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple Watch 6 44mm
Apple Watch 6 44mm
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
Всеки ще ти каже това, което му изнася и не му разваля имиджа.
И си правят това, което им изнася за да не губят клиенти. Всички са един дол дренки.
И си правят това, което им изнася за да не губят клиенти. Всички са един дол дренки.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
Напълно съм съгласен с @Николай, няма никаква логика от Епъл да имат такова изискване към Теленор.
Все тая, реално загубиха от мен една нелоша сума от 1609 лева + 2 години по 19.90. И аз съм на мнение, че толкова скъпо устройство да е кодирано си е престъпление.
Все тая, реално загубиха от мен една нелоша сума от 1609 лева + 2 години по 19.90. И аз съм на мнение, че толкова скъпо устройство да е кодирано си е престъпление.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
[Quote]В Теленор ми казаха, че лично от Apple са настоявали апаратите да са заключени към оператора в рамките на договора.[/Quote]
Има логика, щом Теленор са официален (за разлика от Мтел и Виваком) доставчик на телефона с директен договор с Apple. Друг е въпросът колко е субсидиран, но с такса от 20 лв. на месец не можеш да вземеш флагман без пари...
Има логика, щом Теленор са официален (за разлика от Мтел и Виваком) доставчик на телефона с директен договор с Apple. Друг е въпросът колко е субсидиран, но с такса от 20 лв. на месец не можеш да вземеш флагман без пари...
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
[Quote]но с такса от 20 лв. на месец не можеш да вземеш флагман без пари...[/Quote]
За теб 1610 лева и 20 лева такса на месец е малко основание телефона да е отключен?
Ееее сега мои приятели ще ми го донесат от Англия за 850 евро без оператори, без кодировки и ала-бала. А Теленор да го...(цензура)
За теб 1610 лева и 20 лева такса на месец е малко основание телефона да е отключен?
Ееее сега мои приятели ще ми го донесат от Англия за 850 евро без оператори, без кодировки и ала-бала. А Теленор да го...(цензура)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus
Извинявай, ама как постигна тая цена от 850 евро за 128ГБ?
Цената на 64 е 699 паунда, а на 128 е 789 паунда и през какъвот и курс да го смяташ се губят някъде между 100 и 200 евро...
Затова и ми е интересно да питам.
Цената на 64 е 699 паунда, а на 128 е 789 паунда и през какъвот и курс да го смяташ се губят някъде между 100 и 200 евро...
Затова и ми е интересно да питам.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!