iPhone 6s Plus

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от Wallker » 16 дек 2015, 01:57

Ами по принцип телефоните, които се дават от операторите с някакъв план почти винаги са кодирани. Изключение прави, когато нямат кодирана бройка в магазина, но имат разкодирана и клиента пожелае да вземе телефона веднага (тогава може да има късмет и да му се падне разкодирана). Аз винаги гледам дали има лепенка с логото на оператора върху кутията на устройството, по това рабирам, че е устройството е кодирано (разбира се понякога такава няма, защото я махат за заблуда на клиента). Проверката, за която споменаваш е хубаво да се направи, особено ако такава лепенка липсва върху кутията!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от Ванката » 16 дек 2015, 06:52

Принципно си прав, но аз не съм търсил под вола теле.:D Така или иначе, ще ползвам айфона, поне две години още с този оператор. Не ме разбрахте, попитах го тогава просто информативно, не че държа да е отключен. Въобще не съм се задълбочавал. За Вивата си имам перфектен смарт - жеУзен...(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от gog88 » 16 дек 2015, 09:04

Аз също си взех Apple iPhone 6s Plus 64 гб от Теленор. Нито за момент не са ми казвали, че телефонът ще бъде отключен. Всички модели Apple, които се предлагат с договор, без значение дали се вземат в брой или на лизинг са заключени. Само ако се купуват без договор, до 24 часа телефонът бива отключен. Всички останали телефони в момента, които се предлагат от Теленор са отключени, с изключение на моделите на Apple.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

LegolasElf
Регистриран: 19 яну 2015, 23:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от LegolasElf » 16 дек 2015, 11:14

Това с кодирането винаги ми се е виждало незаконно. Но законодателя не го е грижа за проблемите на хората. Моя note 4 е от Теленор и никога не е бил кодиран, но явно се възползват от популярността на Епъл телефоните да връзват хората. Ето затова мразя да купувам телефони от България -жалки, дребни хитреци на всички нива в държавата. Вече го поръчах от Англия. Мои приятели ще ми го закупят и донесат за Коледа. Сега си представете тази практика на други нива : примерно бензиностанциите да продават коли и да се движат само с техни горива.

gog88
Регистриран: 27 яну 2006, 08:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от gog88 » 16 дек 2015, 14:17

В Теленор ми казаха, че лично от Apple са настоявали апаратите да са заключени към оператора в рамките на договора. Примерно си го взимаш с договор за 1 година, след изтичането му подаваш заявление и ти го отключват. М-тел официално нямат подписан договор с Apple и апарати продавани от тях не са заключени.
Samsung Galahy Z Fold3, Phantom Silver
Apple iPhone 14 pro max, Deep Purple
Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE 46mm
Apple Watch 6 44mm
Apple AirPods Pro 2nd Generation
Samsung Galaxy Tab S4 SM-T835-10.5",LTE, Black

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от nikolaiii » 16 дек 2015, 16:02

Всеки ще ти каже това, което му изнася и не му разваля имиджа.
И си правят това, което им изнася за да не губят клиенти. Всички са един дол дренки.

LegolasElf

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от LegolasElf » 16 дек 2015, 17:49

Напълно съм съгласен с @Николай, няма никаква логика от Епъл да имат такова изискване към Теленор.
Все тая, реално загубиха от мен една нелоша сума от 1609 лева + 2 години по 19.90. И аз съм на мнение, че толкова скъпо устройство да е кодирано си е престъпление.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от Вито » 16 дек 2015, 18:54

[Quote]В Теленор ми казаха, че лично от Apple са настоявали апаратите да са заключени към оператора в рамките на договора.[/Quote]
Има логика, щом Теленор са официален (за разлика от Мтел и Виваком) доставчик на телефона с директен договор с Apple. Друг е въпросът колко е субсидиран, но с такса от 20 лв. на месец не можеш да вземеш флагман без пари...

LegolasElf

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от LegolasElf » 17 дек 2015, 12:14

[Quote]но с такса от 20 лв. на месец не можеш да вземеш флагман без пари...[/Quote]

За теб 1610 лева и 20 лева такса на месец е малко основание телефона да е отключен?

Ееее сега мои приятели ще ми го донесат от Англия за 850 евро без оператори, без кодировки и ала-бала. А Теленор да го...(цензура)

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone 6s Plus

Мнение от algor » 17 дек 2015, 15:00

Извинявай, ама как постигна тая цена от 850 евро за 128ГБ?
Цената на 64 е 699 паунда, а на 128 е 789 паунда и през какъвот и курс да го смяташ се губят някъде между 100 и 200 евро...
Затова и ми е интересно да питам.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Отговори