iPhone 8GB

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Re: Apple iPhone

Мнение от m-r,esato » 07 яну 2008, 18:35

"Глупости - нито "Водафон", а още по-малко пък "Ментел", ще предлагат Айфон. В Англия вече се предлага Айфон от друг оператор, а той ще предлага и следващият модел."

Глупости?!?!? Не съм си го смукал от пръстите!!!

Естествено, че iPhone се предлага от друг оператор в Англия(мерси че ми каза lol), но Стийв Джобс не е доволен от договора(той никога не е по принцип, така че нищо ново).

Информацията за Vodafone идва от не случайни хора, които в повечето случаи са давали достоверна информация за други телефони, така че има причина да им вярвам.

tsonchev
Регистриран: 05 авг 2005, 23:12

Apple iPhone

Мнение от tsonchev » 19 яну 2008, 17:31

Расов телефон. Само с името Apple излиза 1 ниво над самсунг, лг и други подобни южно корейски смешки, единствено може би нокия да се явява като реален конкурент, но не виждам с кой модел

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 19 яну 2008, 17:43

Като много разбираш, можеш ли да ми обясниш кое им е толкова по-качественото и правещо ги да "излизат 1 ниво над" на iPod/iPhone? Те се произвеждат в заводи на Foxconn в Сингапур, Тайван и т.н., И В ЗАВОДИ НА SAMSUNG също! Компютрите на Apple са много добри(особено Pro версиите), но плейърите и телефона им не струват.

Samsung и LG са много по-напред от Apple за телефони, а и като качество също.

"Корейските смешки" са най-качествените производители в света, не като "Японските Лидери", които имат два пъти по-ниско качество.

tsonchev

Мнение от tsonchev » 20 яну 2008, 19:59

Не ги знам какво качество имат - всичките ми приятели с висок клас самсунг имат сериозни софтуерни проблеми - телефоните се изключват сами, обърква им се указателя, при повикване не се чува нищо и телефона забива и пр.
Направих грешка да си купя климатик самсунг - 3 пъти вече го ремонтирах, единия ми телевизор е самсунг и има проблем с автоматичната настройка на картината, имам и телевизор сони, който е на 5 години и все още не ми е създал никакъв проблем...
Пералнята ми предишната беше самсунг изгоря някаква част, която чаках да ми доставят от чехия, доставиха я, но пералнята продължи да не работи нищо, че е на 4 години и си купих нова...
Така, че моля те не ми обяснявай за качеството на самсунг...
Колкото до телефона на ейпъл - вземи да прочетеш нещо тук-там преди да класифицираш струва, неструва, защото съм сигурен, че мнението ти не се базира на лични впечатления

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 20 яну 2008, 20:06

Приятелю, не знаеш с кого влизаш в спор.:)
Може би най-ерудираният на тази тема човек, когото познавам.

tsonchev

Мнение от tsonchev » 20 яну 2008, 20:08

сигурно е така, но споделям предимно лични впечатления и се надявам с това да приключи цялата полемика

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 20 яну 2008, 23:20

iPhone има невероятно много дефектни бройки, да не говорим за вградения "дефект" да е практически заключен за пълноценно ползване на потребителя. Човек дава толкова пари за този телефон, включително и договори трябва да плаща, а на всичкото отгоре не му дават да му ползва пълния потенциал? Що за наглост, Стийв?(tsonchev това не е адресирано към теб)

tsonchev мога да ти кажа, че ВСИЧКИ домакински уреди(бяла техника) в момента са абсолютен боклук. Която и марка да си вземеш, ще останеш излъган. А за климатика - климатиците и колите са може би последните надежди на японската индустрия. Те са и мои фаворити. Случило се е да поназнайвам и в тези области, и ако купуваш климатик то нека той да е Daikin(Ururu Sarara за предпочитане, макар и другите да са им перфектни), или Mitsubishi(съвсем малко зад Daikin). Проблеми с климатици съм имал доста и знам какво е - никаква друга техника не е толкова голям боклук като климатиците. Но с тези две фирми получаваш най-доброто(или може би трябва да кажа по-малко боклук). За автомобили и мотоциклети съм с две ръце ЗА за Honda - това е фирмата, която е световния технологичен лидер при автомобили и мотоциклети. Тази година или най-късно догодина ще пуснат серийно кола с водород, който се произвежда в гаража(!!!) от метан или други въглеводороди. Иначе за електрониката им и за системата V-TEC е излишно да говоря. Honda S2000 e с двигател, който е технологично чудо за сериен модел - 2L(не при всички версии) дава макс. мощност от 240к.с. и при това е атмосферен(!!!). А иначе колата гори малко, защото мощността е при много високи обороти. Върховете на Honda обаче са NSX и малкият самолет Honda Jet. NSX има невероятно окачване, копирано от болида им от F1. Ако си виждал прототипа HSC сигурно си останал замаян от вида му, ако не си - виж го. Догодина или през 2010 най-късно трябва да видим наследника на NSX, и той ще е до голяма степен копие на HSC. Поздравявам всички Honda маниаци във форума! (за моторите е излишно да говорим, карам една Honda, ВЪОБЩЕ не може да се сравнява с Yamaha, удобството и плавността на увеличаване на мощността е много по-добра в сравнение с грубоватите мотори на Yamaha, които биха могли да повредят някои органи без предупреждение :) )

EDIT: Пропуснах да отбележа, че отвътре iPhone e почти изцяло с хардуер на Samsung(с изключение на дисплея, на DAC-a(който е на Wolfson) и на паметта - тя е на Toshiba).

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 21 яну 2008, 00:58

Наистина майтапа е ,че iPhona e със хардуер на Samsung :) Ta сега tsonchev последно чарколяците на Samsung качествени ли са или не са ? :)

Иначе в действителност аз съм доста позитивно настроен към бъдещето на айфон платформата .
Особенно като погледнем колко софтуер се пише в момента за тази уж затворена платформа. А и следващия месец ще се пусне официaлно SDK и тогава количеството софтуер би трябвало да се увеличи значително.
Освен това като за едно фешън устройство хардуера никак не е лош . Впечатлява процесора НА SAMSUNG :) , който е с номинална честота от 620Мhz (но на този етап ъндърклокнат) ,а също присъствието на PowerVR MBX 3D ускорител (същия като на нокиа Н95).

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 21 яну 2008, 13:35

Да, платформата може да има успех, но дори и многото приложения не я правят отворена, тъй като не е възможно с нея да направиш това, което можеш с телефон с S40 5th edition или S60 3rd edition. Според мен S60 Touch ще бъде една много по-отворена и мощна платформа, времето, което разработчиците от Nokia отделят на нея говори само по себе си.(но въпреки това не вярвам на илюзията, че ще бъде без бъгове)

Каквато и "отвореност" да притежават iPhone/3G iPhone в бъдеще, тя няма да може да се сравнява със тази на Nokia, просто защото Apple са си Apple и затвореността е една от отличителните характеристики на компанията. Apple не могат да победят Nokia във собствената им(на Nokia) игра на отвореност, обаче ще впечатлят потенциалните клиенти по собствения си Apple-ски начин.(на технологично ниво Nokia ще остане лидер, не трябва да забравяме потенциала на Symbian 9.5)

Aslan
Регистриран: 20 сеп 2006, 14:04

Мнение от Aslan » 21 яну 2008, 14:02

То докато се наканят от "Нокия" да пуснат С60 тъч телефона, "Епъл" ще представят поне още 2 Айфон-а :-)
А за програмите за "Айфон" - поразрови се из нет-а и ще откриеш стотици програми - от кирилизация до емулатори за игри за PSP, да не говорим, че вече има програми за много от "липсващите" първоначално функции (например - запис на видео).

Отговори