iPhone 8GB

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Apple iPhone

Мнение от board » 01 фев 2008, 10:18

Danger000 стига си спамил всички теми с глупавото си линкче !

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 01 фев 2008, 19:42

Доста е слаб звука...и аз очаквах звученето да е чудесно, но уви (разглеждал съм тамън 3 iPhon-а и със сигурност не греша)!
През слушалките нещата са повече от отлични обаче.

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Мнение от m-r,esato » 01 фев 2008, 21:11

За слушалките малко се изсилваш. Най-малкото поради два факта - EQ-то на iPhone не променя особено много звука, и втория - не можеш да си включиш собствени слушалки, освен ако не си намериш специалния адаптер за жака.

bourne
Регистриран: 20 сеп 2007, 19:42

Мнение от bourne » 02 фев 2008, 16:51

Не мисля, че се изсилва при положение, че звука е същия като на ipod-овете даже на доста места казват, че iphone-a e с по-чист звук от ipod-touch. Oсвен ако не мислиш, че ipod-те са с лош звук не виждам друга причина да казваш че не са кой знае какво
За слушалките наистиа е доста гадно, но би трябвало в магазините на Apple да продават слушалки или поне преходник за жака

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 04 фев 2008, 21:38

Много е странно ,че докато си играх е еквалайзера , си казах точно обратното . Направи ми впечатление ,че звука се променя драстично.
А това с тясното отворче към 3,5мм жак е много голяма простотия от страна на Ейпъл.

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 04 фев 2008, 21:42

board, сравни го със N91/N91 8gb и ще забележиш разликата.

@bourne - да, точно това казвам. iPod-ите са абсолютен боклук от всяка гледна точка(и най-вече качество на звука), на пазара има много по-добри предложения. iPhone е малко по-добре като звук, но не е нещо впечатляващо.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 04 фев 2008, 22:59

Нямал съм възможност да чуя Н91 , но напълно ти вярвам ,че е така. Иначе спрямо телефоните , които съм чувал си беше доста добре.
Срещал ли си някъде сравнение м/у iPhone и W серията на SE ?

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 05 фев 2008, 11:51

Да, мисля, че беше някъде в руския M-R, но не съм сигурен точно къде. Там пишеше, че iPhone е с по-добър звук от моделите на SE, което не ме учудва, като се има предвид че използва DAC/усилвател на Wolfson. Wolfson не са върха като технически характеристики, но продуктите им са напълно съобразени с цел вграждане в телефони/DAP-ове и постигат оптимални резултати. Това, което ме разочарова, беше, че Apple избраха един от по-лошите им модели, за разлика от вградените в Cowon D2/X5/M5, които се представят в пъти по-добре. Вярно, че Apple искат да свалят производствената цена максимално, но при толкова скъп телефон(договори, iTunes и т.н.) трябваше да сложат DAC/усилвател поне от средния клас на Wolfson.

Възможно е да са пазили по-добрите предложения на Wolfson за по-нататък. Говори се, че Apple ще представят iPhone 16GB по време на(или преди) MWC(3GSM). Може би стратегията им е със всеки следващ iPhone да се изкачват в портфолиото на Wolfson.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 05 фев 2008, 13:09

От околко 4 милиона продадени телефона , за 1,5 милиона не са подписали договори . Така че за тях Ейпъл взимат само 399$ и нормално да спестят малко разходи .

bourne
Регистриран: 20 сеп 2007, 19:42

Мнение от bourne » 05 фев 2008, 14:32

За качеството незнам, защото в гсмарена казват, че е "crystal clear" а и съм слушал малко музика на ipod и си ми звучеше доста добре и нямах никакви забележки, но все пак всеки си има мнение. Колкото до N91(никога не бих си го взел тоя телефон поради външният му вид) наистина на доста места съм чел, че вади невероятен звук, но за съжеление не съм го пробвал и нищо немога да кажа. Немога да разбера само защо от всички модели на Нокиа само N91 е така по-добър от към звук, другите са доста зле. Лично очаквах N95 8GB да е доста подобрен в това отношение, но греда :( Поредното разочорование (лично за мен естествено :)

Отговори