iPhone 8GB
Re: Apple iPhone
И други модели на Нокиа имат добър звук...но трябва отделно да си закупиш слушалките: Нокиа е фирмата с най-слаби дефолтски слушалки. С добри слушалки и ръчкане на еквилайзера можеш да постигнеш сила и качество на звука като СЕ "W" серията или плейър от среден клас.
Направи си един интересен експеримент: пробвай на някой модел на Нокия да сложиш преходник и да включиш в него HPM-64 или HPM-70 на СЕ...Сам ще установиш, че качеството на звука се подобрява значително.
Направи си един интересен експеримент: пробвай на някой модел на Нокия да сложиш преходник и да включиш в него HPM-64 или HPM-70 на СЕ...Сам ще установиш, че качеството на звука се подобрява значително.
Ми имах преди N80 и бях със слушалките от ME и кой знае каква разлика нямаше, но незнам... немисля, че на N95 8GB ще се подобри значително звука със слушалки за 100 лева
Колкото плащаш, толкова получаваш. 100 лева(50 евро/35 лири) въобще не са много за слушалки, така че не очаквай някакво невероятно качество. За казаното за iPhone в GSM Arena - никой от хората там не разбира кой знае колко от музика, така че не им се връзвайте. В момента качеството на звука на телефони или плейъри не е на ниво, а и няма как да бъде при положение че масата не иска качество, а обем и външен вид, а конкуренцията е много голяма. По-голямата част от плейърите се състоят от памет, един чип за захранване и един чип за всичко останало. Това е абсолютно недостатъчно за добър звук. Единствените плейъри в момента, които са на ниво са някои от моделите на Cowon и някои от по-старите модели на Archos, както и A-81* серията на Sony, но моделите на Sony имат други проблеми, заради които не бих си взел такъв плейър.
Не толкова зле звучащите масови плейъри са тези на Trekstor(Vibez) и Creative(Zen Vision M). Всичко друго е ширпотреба, като именно плейърите на Apple оглавяват класацията, с малкото изключение на iPod G5 Video/G6 Classic но те не са на нивото на гореспоменатите а и имат типично Apple-ските ограничения.
Не толкова зле звучащите масови плейъри са тези на Trekstor(Vibez) и Creative(Zen Vision M). Всичко друго е ширпотреба, като именно плейърите на Apple оглавяват класацията, с малкото изключение на iPod G5 Video/G6 Classic но те не са на нивото на гореспоменатите а и имат типично Apple-ските ограничения.
Това за слушалките просто така го казах, иначе знам, че 100 лв не е нищо особено и не би трябвало да се очаква нещо голямо от тях. Исках да кажа, че доста по-голяма роля играе самият плейър от колкото слушалките и че те нищо няма да променат, ако плейъра не е нищо особено като визирам този на N95 8gb.
Да, за N95 8gb си прав. Но иначе правилото за музикалната система е валидно и при портативна система(плейър+слушалки, понякога и амп) - системата свири толкова, колкото свири най-слабото звено в нея. Така че ако дадеш 600-700лв за Cowon X5 примерно, ще трябва да си вземеш ПОНЕ едни слушалки UE super.fi 5 Pro за 400-450лв.
Мен iphone-a ми харесва най-вече заради дисплейа и точно това накланя везните в негова полза, а не в на някой по-скъп плайер, защото в повечето случаи дисплейа просто не го зачитат за нищо. Може би, Zune80 е добре откъм дисплей и слушалките в комплекта са може да се каже прилични (в сравнение с тея на Аpple са си направо прекрасни), но надали изобщо ще види българския пазар.
Виждал ли си Cowon D2? Целият му преден панел е дисплей. Самият плейър е сравнително малък, затова и дисплеят е 2.5 инчов(тъчскрийн). По качество на звука D2 е на второ място след X5/X5L(изобщо от преносимите устройства), но разликата не е голяма. Ако искаш нещо по-голямо - Cowon A3 с 4.3 инчов дисплей(не-тъчскрийн) с резолюция 800x480 предполагам, че ще ти хареса, или още по-големият вариант - Q5, който е с още по-голям дисплей - 5 инча, пак същата резолюция, тъчскрийн. A3 и Q5 могат да записват/плейват 720x480@30fps видео в DIVX/XVID/MPEG4/WMV формати, имат TV-out, чудесно качество на звука и поддръжка на практически всички аудио формати. Q5 има пълноразмерен USB слот, Bluetooth, WiFi, Windows CE 5.0 Professional и още куп екстри. Тук можеш да намериш повече информация за моделите на Cowon.
http://iaudiophile.net/news.php
По принцип, продуктите на Apple винаги са били за масите. Няма да намериш нещо достатъчно мощно и ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА достатъчно функционално. А цените са високи за това, което се предлага като продукт.
http://iaudiophile.net/news.php
По принцип, продуктите на Apple винаги са били за масите. Няма да намериш нещо достатъчно мощно и ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА достатъчно функционално. А цените са високи за това, което се предлага като продукт.
Та така като ги разгледах по-обстойно D2 ми хареса доста като визия и ,може би ako беше малко по-големичак серизоно бих се замислил да си го зема. Иначе от всичките на Cowon, Q5 доста ме впечатли oтначало, докато не видях няколко клипчета в youtube и бързо ми уби мерака. Доста голям е като размери, тъч скрийна мисля, че доста отстъпва на тоя на iphone(като интерфейс имам предвид), и най-вече, че е с мек дисплей и трябва да се работи с писалка. Писалките, може би надминават омразата ми към Самсунговете :D. Archos 605 изглежда доста добър, но вида му наподобява на portable устройство, иначе има доста сходности с iphone-a. За мое съжеление съм доста притенциозен като стане на въпрос за външен вид и просто "cant help it" :(
Разбира се, продуктите на Cowon не биха могли да конкурират iPhone за две неща:
1) iPhone е тънък
2) iPhone е телефон
Ако тези две неща са толкова важни за теб, то тогава избери(ако вече не си го избрал) iPhone. Иначе D2/X5/A3/Q5 са по-добри от iPhone във всичко, което ИМАТ и за което са НАПРАВЕНИ. Т.е. - D2/X5 са по-добри аудио плейъри от iPhone, A3/Q5 са по-добри видео плейъри от iPhone, Q5 е по-добър браузър, органайзер и платформа за приложения от iPhone. Освен всичко друго, Q5 е предвиден и за навигация - или чрез USB порта си, или чрез негов вариант с вграден GPS. Разбирам, че Q5 ти изглежда голям и за "джобно" ползване наистина е, но за функционалността, която предлага е много добре оразмерен. А и самият 5-инчов дисплей е именно 5 инча, нали? ;) Няма как да се събере на по-малко устройство.
Лично моята идея за в бъдеще е, че комбинацията от две устройства ще е най-добрия вариант. Имам предвид комбинацията смартфон-камерафон + аудио-плейър. От една страна, няма един модел телефон, който да предложи поносимо добро представяне и на двата фронта, а от друга - не стига, че комбинацията от телефон + плейър се представя по-добре, а и е по-евтина. А и когато правя ъпгрейд на телефона плейърът няма да го сменям, т.е. когато реша да си купя по-добър камерафон, този нов камерафон е възможно да има по-лош звук, да няма 3.5мм жак, да няма музикални бутони и т.н. Когато плейърът е отделно, няма да има нужда да се притеснявам, че докато правя ъпгрейд на единия фронт, правя даунгрейд на другия.
Не ти налагам мнението си, споделям, тъй като логиката, която използвам може да я приложиш в друг контекст и да постигнеш оптимални резултати.
1) iPhone е тънък
2) iPhone е телефон
Ако тези две неща са толкова важни за теб, то тогава избери(ако вече не си го избрал) iPhone. Иначе D2/X5/A3/Q5 са по-добри от iPhone във всичко, което ИМАТ и за което са НАПРАВЕНИ. Т.е. - D2/X5 са по-добри аудио плейъри от iPhone, A3/Q5 са по-добри видео плейъри от iPhone, Q5 е по-добър браузър, органайзер и платформа за приложения от iPhone. Освен всичко друго, Q5 е предвиден и за навигация - или чрез USB порта си, или чрез негов вариант с вграден GPS. Разбирам, че Q5 ти изглежда голям и за "джобно" ползване наистина е, но за функционалността, която предлага е много добре оразмерен. А и самият 5-инчов дисплей е именно 5 инча, нали? ;) Няма как да се събере на по-малко устройство.
Лично моята идея за в бъдеще е, че комбинацията от две устройства ще е най-добрия вариант. Имам предвид комбинацията смартфон-камерафон + аудио-плейър. От една страна, няма един модел телефон, който да предложи поносимо добро представяне и на двата фронта, а от друга - не стига, че комбинацията от телефон + плейър се представя по-добре, а и е по-евтина. А и когато правя ъпгрейд на телефона плейърът няма да го сменям, т.е. когато реша да си купя по-добър камерафон, този нов камерафон е възможно да има по-лош звук, да няма 3.5мм жак, да няма музикални бутони и т.н. Когато плейърът е отделно, няма да има нужда да се притеснявам, че докато правя ъпгрейд на единия фронт, правя даунгрейд на другия.
Не ти налагам мнението си, споделям, тъй като логиката, която използвам може да я приложиш в друг контекст и да постигнеш оптимални резултати.
Мисля, че не си прав поради следната причина: на телефон с операционна система можеш да сложиш различни видове плейъри и от тяхните опции можеш да регулираш звука по съвсем приемлив начин..6630 е уникален пример в това отношение - с преходник от 3.5мм. (обикновения, без хендсфрийто) и слушалки (тапи със силиконов накрайник) Самсунг телефона буквално "изригва" като вулкан от качествен саунд..- дори аз останах като гръмнат. Най-големият плюс на една операционна система са именно различните видове плейъри и кодеци, които можеш да и сложиш - ТОВА е т.нар. мултимедия.
Като цяло плейърите (като отделно устройство (и фотоапаратите, макар и по-бавно, все пак)) умират изместени от телефоните - които в днешно време обладават и доста други функции освен телефонните.
Бъдещето е пределно ясно: 3-в-1 устройства (или 2-в-1, зависи как вижда човек нещата), които обединяват фотоапарат, плейър и операционна система (смарт-устройство) в едно..
Да живеят умните телефони и да не забравяме, че сме по-умни от тях..
;))
Като цяло плейърите (като отделно устройство (и фотоапаратите, макар и по-бавно, все пак)) умират изместени от телефоните - които в днешно време обладават и доста други функции освен телефонните.
Бъдещето е пределно ясно: 3-в-1 устройства (или 2-в-1, зависи как вижда човек нещата), които обединяват фотоапарат, плейър и операционна система (смарт-устройство) в едно..
Да живеят умните телефони и да не забравяме, че сме по-умни от тях..
;))