iPhone SE
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone SE
Хубаво, да приемем, че интересът ти към модела е искрен. На въпроса ти за „операционната система“ ще ти отговоря, че по принцип тя не би следвало да интересува човек, който не е софтуерен инженер или програмист. Операционната система работи отзад и тя не се вижда от потребителя. Прави връзката между хардуера и софтуера. На нас ни е дадена графична среда, чрез която днес лесно и интуитивно, особено добре изпълнено при iphone и едно дете може да ползва всеки компютър или сматфон. Щом си ползвала вече някакъв телефон или компютър, ще можеш да ползваш и този. Настройките може да ти се сторят малко по-различни при iOS, но като минеш няколко пъти през тях ще им хванеш философията, а все пак има и упътвания.
За мен телефонът също е перфектния, като големина или по-точно казано, с максимално допустима големина и съм доста доволен, с изключение на по-бавния пръстов отпечатък с което се свиква и нееднаквия нюанс на екрана, което просто не повярвах, че може да ми се случи. Оказа се нещо много често срещано, в ревюто на Erica Griffin (you tube) бройката е също като моя. Има твърдения от някои потребители, че с времето се нещата се подобряват, но не ми се вярва. Когато го купуваш, ако можеш да го видиш преди това ще е най-добре.
За мен телефонът също е перфектния, като големина или по-точно казано, с максимално допустима големина и съм доста доволен, с изключение на по-бавния пръстов отпечатък с което се свиква и нееднаквия нюанс на екрана, което просто не повярвах, че може да ми се случи. Оказа се нещо много често срещано, в ревюто на Erica Griffin (you tube) бройката е също като моя. Има твърдения от някои потребители, че с времето се нещата се подобряват, но не ми се вярва. Когато го купуваш, ако можеш да го видиш преди това ще е най-добре.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone SE
Аз съм минал през всички операционни системи, имал съм 2 iphone, и с ръка на сърцето мога да кажа че това е моя телефон. iphone 5 на 4 години работи без никакво забавяне, и си получава още ъпдейти. Apple не си зарязват телефоните още на първата година като повечето андроиди. Смених го само заради големината на екрана-идва ми вече малък. Много лесен за работа, простичко меню. Ако си фен на Андроидските програмчета - translate, inbox, google - има всичко, покзваш си всичко от акаунта в Google - телефони, календари... Определено няма да сбъркаш, вземай смело
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone SE
Не е ли мръднало още? И не ти ли го признават като проблем в сервиза?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone SE
О, в сервиз няма да ходя за толкова дребно нещо. Иначе няма промяна. Има нещо в подсветката. Просто има едва доловим градиент на яркостта от долу нагоре и при ползване в режим портрет не личи. Хайде, такъв ми бил късмета.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone SE
Благодаря ти много, беше ми полезен с отговора :)
Взех го вече и сега съм като малките деца с нова играчка :D :D
Взех го вече и сега съм като малките деца с нова играчка :D :D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone SE
Честито, със здраве да го ползваш.
Става ли да му направиш снимка на екрана, примерно, със страница от приложението note и да я качиш, да видим как е твоя?
Става ли да му направиш снимка на екрана, примерно, със страница от приложението note и да я качиш, да видим как е твоя?
-
- Регистриран: 27 ное 2005, 21:09
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone SE
Вече четвърти ден откакто съм с iPhone SE.
Преди него многократно ми се случваше както при теб (@kipe), екрана да пожълтее. При посещение на сервиз ми заменяха устройството.
Това се случи:
- 2 пъти с iPhone 4
- 3 пъти подред с iPhone 5
- 1 път с iPhone 5S
Очаквам скоро петното да се появи и на SE. С времето вместо да изчезне се увеличаваше и потъмняваше при затоплянето на телефона при работа.
Но...затова има гаранция и неприятно чакане от 2 до 4 седмици за подмяна.
Казват че се получавало от:
вариант 1: подута батерия
вариант 2: прегряващ 3G модул, който бил разположен близо до екрана (това, според Мтелския сервиз).
Преди него многократно ми се случваше както при теб (@kipe), екрана да пожълтее. При посещение на сервиз ми заменяха устройството.
Това се случи:
- 2 пъти с iPhone 4
- 3 пъти подред с iPhone 5
- 1 път с iPhone 5S
Очаквам скоро петното да се появи и на SE. С времето вместо да изчезне се увеличаваше и потъмняваше при затоплянето на телефона при работа.
Но...затова има гаранция и неприятно чакане от 2 до 4 седмици за подмяна.
Казват че се получавало от:
вариант 1: подута батерия
вариант 2: прегряващ 3G модул, който бил разположен близо до екрана (това, според Мтелския сервиз).
Re: Apple iPhone SE
Вижте какво казва Тим Кук за SE в изказването си по повод милиардния iPhone:
"Първоначалните ни данни показват, че iPhone SE е популярен както в развитите, така и в развиващите се пазари. Процентът на купувачи на iPhone SE, за които това е първият им iPhone изобщо, през първите седмици е по-голям спрямо които и да било други модели, които сме пускали през последните няколко години", заяви още Кук."
"Първоначалните ни данни показват, че iPhone SE е популярен както в развитите, така и в развиващите се пазари. Процентът на купувачи на iPhone SE, за които това е първият им iPhone изобщо, през първите седмици е по-голям спрямо които и да било други модели, които сме пускали през последните няколко години", заяви още Кук."
Re: Re: Apple iPhone SE
Вероятно е съвсем погично да има по-висок процент хора за които това е първи айфон.
- по-евтин е от другите айфони и хората, за които цената е била проблем да купят айфон, сега го правят
- компактен и по-евтин, подходящ телефон за деца и младежи, на които е първи такъв телефон
- порцента на хората премили от 6 и 6S на SE вероятно е сравнително малък, а това са по-голямата част от хората ползващи айфон....
- по-евтин е от другите айфони и хората, за които цената е била проблем да купят айфон, сега го правят
- компактен и по-евтин, подходящ телефон за деца и младежи, на които е първи такъв телефон
- порцента на хората премили от 6 и 6S на SE вероятно е сравнително малък, а това са по-голямата част от хората ползващи айфон....
Re: Re: Re: Apple iPhone SE
Не, не, с това, че се купува заради по- ниската цена не съм съгласен. Просто това е удобен, практичен размер телефон. В момента най-продавания(!) модел във Великобритания. Не им пука, че бил стар дизайна, малък екрана...
"...Данните на Kantar Research показват, че непретенциозният iPhone SE с 4-инчов дисплей е най-продаваният телефон на Острова.
На него се падат 9.1 процента от продажбите там, като на второ място е "баткото" iPhone 6S с 9.1 процента. Информацията на Kantar, която се счита за най-достоверната независима маркетингова компания, носи още добри новини за Apple - делът на iOS във Великобритания се е увеличил с 3.1 процента и за второто тримесечие на годината вече е 37.2 процента. Запазва се растежът и в останалите четири най-големи пазара в Европейския съюз. В Съединените щати операционната система на Apple също държи 31.8 процента от мобилния пазар..."
"...Данните на Kantar Research показват, че непретенциозният iPhone SE с 4-инчов дисплей е най-продаваният телефон на Острова.
На него се падат 9.1 процента от продажбите там, като на второ място е "баткото" iPhone 6S с 9.1 процента. Информацията на Kantar, която се счита за най-достоверната независима маркетингова компания, носи още добри новини за Apple - делът на iOS във Великобритания се е увеличил с 3.1 процента и за второто тримесечие на годината вече е 37.2 процента. Запазва се растежът и в останалите четири най-големи пазара в Европейския съюз. В Съединените щати операционната система на Apple също държи 31.8 процента от мобилния пазар..."