iPhone X
Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone X
Face ID работи със слънчеви очила (трябва да се изключи опцията, която иска очите да са открити и да гледат към екрана). Пробвах с очила и шапка и също нямаше проблеми.
Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone X
Да ти е честит новия ник. Добре че този път не си толкова каруцарски. Ама яко лъжеш - брат близнак, две сестри, 3ма хамали... :)
Ирис сензора на Самсунг въобще не става за нищо. Има вече хиляди видеа в тубата, цъкни и виж. Чак толкова балами няма вече.
Ирис сензора на Самсунг въобще не става за нищо. Има вече хиляди видеа в тубата, цъкни и виж. Чак толкова балами няма вече.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone X
[Quote] (трябва да се изключи опцията, която иска очите да са открити и да гледат към екрана)[/Quote]
А ти осъзнаваш ли, че така жестоко понижаваш нивото на сигурност? Ако не си схванал все още задачата на фейс ИД е СИГУРНОСТ, а не елементарно удобство :|
При нормални настройки фейс ИД упорито отказва да сработи дори и с нормално тъмни слънчеви очила и е въпрос на късмет при очила с голям диоптър- явно лупите размазват зоната на очите и системата се проваля. Имам едни очила които ползвам за шофиране лятото и са съвсем леко затъмнени, но с качествена поляризация и какви ли не други покрития- като ги сложа фейс ИД не ме разпознаваше поне в 4 от 10 опита, може би зависеше от ъгъла под който държа телефона. С по-тъмни очила които нося нормално шансът да ме познае е минимален- максимум 2 от 10 опита. Да не говорим, че вкъщи и без да нося очила, шапки и т.н. фейс ИД няколко пъти отказа да ме познае- защо идея си нямам и не ме интересува.
И сензора за отпечатъци не работи в 100% от случаите, но за всичките години в които го ползвам не съм имал толкова проблеми колкото с фейс ИД за 2-3 дни. Аз и всеки друг прост юзър искаме сигурност и удобство- имам и 2-те при отпечатъците и определено ги нямам при фейс ИД, там трябва да жертвам поне едното.
ПС: Виж клипчето как лъжат фейс ИД с маска и не е проблем, че се постига- всяка технология се лъже. Проблемът е, че се използва доста общо оформена маска с едни очи, нос и уста- тоест софтуера сравнява твърде малко елементи. Както казах- 2 сестри (не близначки) с еднакъв грим и прическа успешно лъжат фейс ИД в 90+% от опитите, мерси за такава "сигурност" :|
А ти осъзнаваш ли, че така жестоко понижаваш нивото на сигурност? Ако не си схванал все още задачата на фейс ИД е СИГУРНОСТ, а не елементарно удобство :|
При нормални настройки фейс ИД упорито отказва да сработи дори и с нормално тъмни слънчеви очила и е въпрос на късмет при очила с голям диоптър- явно лупите размазват зоната на очите и системата се проваля. Имам едни очила които ползвам за шофиране лятото и са съвсем леко затъмнени, но с качествена поляризация и какви ли не други покрития- като ги сложа фейс ИД не ме разпознаваше поне в 4 от 10 опита, може би зависеше от ъгъла под който държа телефона. С по-тъмни очила които нося нормално шансът да ме познае е минимален- максимум 2 от 10 опита. Да не говорим, че вкъщи и без да нося очила, шапки и т.н. фейс ИД няколко пъти отказа да ме познае- защо идея си нямам и не ме интересува.
И сензора за отпечатъци не работи в 100% от случаите, но за всичките години в които го ползвам не съм имал толкова проблеми колкото с фейс ИД за 2-3 дни. Аз и всеки друг прост юзър искаме сигурност и удобство- имам и 2-те при отпечатъците и определено ги нямам при фейс ИД, там трябва да жертвам поне едното.
ПС: Виж клипчето как лъжат фейс ИД с маска и не е проблем, че се постига- всяка технология се лъже. Проблемът е, че се използва доста общо оформена маска с едни очи, нос и уста- тоест софтуера сравнява твърде малко елементи. Както казах- 2 сестри (не близначки) с еднакъв грим и прическа успешно лъжат фейс ИД в 90+% от опитите, мерси за такава "сигурност" :|
Re: Apple iPhone X
Разцъквах десятката преди седмица, ами... Определено не е "моят" телефон! Не си струва 1 000 долара - нито дизайна ми харесва, нито тази простотия с лицевото отключване и анимираните емотикони, няма мощна батерия, да не говорим колко неудобно се работи с него поради липсата на home бутона... За тази цена трябваше в комплекта да включат и бързото зарядно, и поставката за безжично зареждане, и безжичните слушалки. iOS 11 е пълно фиаско - откак ъпдейтнах Айпада до новата версия батерията заминава за един ден, преди поне три изкарваше :-( Наистина без ВЕЛИКИЯТ Стив вече започват да се излагат!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone X
Вече стана ясно, че Face ID може да се обучи да разпознава няколко човека, така че това със сестрите е нормално.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone X
Когато телефона е настроен да бъде отключван само от един човек, не е нормално да ти го отключва и още някой друг (брат или сестра близнак, или най-обикновена маска). Имам на горния етаж комшии, две момчета близнаци, и лично са ми демонстрирали как отключват и двамата айфона на по-високия брат. Това не е много за хвалене. Face ID в случая не е по-сигурна опция от сензора за ириси в Lumia 950/950XL.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone X
По подразбиране работи само с един човек, но ако се направят няколко опита с друго лице и се въведе паролата за отключване на телефона след всяко отхвърляне системата започва да отключва и при другото лице.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone X
Важното е да се съберат лицата на народите, да ги комбинират с отпечатъците и да си ги имат в базата данни, така както имат животите на милиарди хора изтипосани съвсем доброволно у фейсчето. Догодина Самсунг и всички останали ще имат същата опция за събиране на лица и създаване на дълбочинна карта по 30,000 точкова система. Разбира се тва ще е с цел "конкуренция"...
Re: Apple iPhone X
Здравейте! Искам да споделя, че след 6 дни интензивно ползване, продадох моя iPhone X. Не съм от хората, които се притесняват да променят своите решения, когато това е необходимо. Не ме разбирайте погрешно, телефонът е страхотен и работеше без каквито и да било проблеми. Единственото нещо, което нямаше как да предвидя е неговата тежест. 178 грама си тежат и създават доста осезаемо чувство за дискомфорт! До сега ползвах iPhone 6s. Освен това, тези стъкла... Много е красив! Като бижу е, но като трябва да бъде скрит с калъф - какво от това? Свикнах много бързо с жестовете, с face is, не ме дразнеше и изрезката в горната част на екрана, но телефонът наистина тежи в ръката. Във вътрешния джоб на сакото също тежи. Въобще не за джобове и от тази гледна точка мога да кажа, че не е практичен! Моят телефон ще бъде iPhone 7.
Поздрави!
Поздрави!
Re: Re: Apple iPhone X
ако е само това много странно, решение си взел , аз ползвам samsung s8 plus , той е 173gr и ми е добре