Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
Това, което описваш е всъщност идиотското решение на Samsung да набутат излишни приложения, които харчат батерия, RAM и мегабайти, процесорно време, водят до по-бързото появяване на иконката за свършване на storage-a(при което почва lag), на всичкото отгоре пльоснали Touchwiz отгоре - уж по-удобен, всъщност само точи батерия и забива.
НЕ Е ЗАРАДИ АНДРОИД.
Я вижте Nexus 5 и 5x с чист Андроид колко по-леко и приятно работят.
Т.е. голямата свобода, която дават Google на производителите, води до конкуренция и добри цени. Обаче и до подобни изцепки.
Каквото и да си говорим вече смартфоните са с близки възможности, няма голям wow ефект вече, просто навици.
НЕ Е ЗАРАДИ АНДРОИД.
Я вижте Nexus 5 и 5x с чист Андроид колко по-леко и приятно работят.
Т.е. голямата свобода, която дават Google на производителите, води до конкуренция и добри цени. Обаче и до подобни изцепки.
Каквото и да си говорим вече смартфоните са с близки възможности, няма голям wow ефект вече, просто навици.
Re: Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
Към айфонаджиите-бях с NEXUS 6 близо половин година.Така и не разбрах що е лаг и забиване.Така че споделям последното мнение.:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
Обективност ли...ми добре.Ползвам SGS7 от коледа насам,скандинавски,отключен фабрично небрандиран и тн.От момента в който му боцнах картата не съм го гасил,рестартирал и тн.Бърз,удобен с добра батерия страхотен дисплей няма лаг няма забиване и тн.В момента е с 7.0 не съм намерил никакъв косур,настроил съм всичко както АЗ искам не както кораба-майка каже ако ме разбираш.Ползвам успоредно с него и айфон se единствения плюс на ябълката е че е малък.Нищо друго.Да,работи стабилно нямам особени забележки но ios е страшно куца в сравнение с андроид,дребни неща дето ги има Андроид при ios не стават без джейл...Памет не ми липсва при SGS7 никога,просто има слот за карта сложил съм му 128gb и нещата спят 30-40gb са само музика(flac).Файл трансфер, Работещ пълноценно блутуут,безжично зареждане,usb-хост ups mode (страхотна екстра с 15% батерия изкарвам ден) запис на разговори с категоризация и много настройки и тн.Нямам нито едно кракнато приложение,всичко което ми трябва съм си го купил от Гугъл плей и работи добре.Айфона е ок само ако го ползваш в коловоза на епъл...За основен телефон за мен не става.
Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
Щом не искаш да пипаш нищо, значи не ползваш телефона за кой знае какво...запитай се тогава тези лагове дали са ти жизненоважни, още повече, че в iOS поради слабата къстюмизация пак ще ти трябва повече време да свършиш едно или друго нещо. Според мен дори теоритично няма да спечелиш нощо, само ще загубиш.
Включително в хардуерно отношение. Можеш да си купиш телефон с 4000-5000мах батерия и да не го мислиш, докато с айфона трябва да си създаваш допълнително неудобство и в това отношение...или ако ти се наложи да ползваш 3.5мм жак и т.н.;)Компромиси във всяко отношение - даваш си парите за една илюзия.
Включително в хардуерно отношение. Можеш да си купиш телефон с 4000-5000мах батерия и да не го мислиш, докато с айфона трябва да си създаваш допълнително неудобство и в това отношение...или ако ти се наложи да ползваш 3.5мм жак и т.н.;)Компромиси във всяко отношение - даваш си парите за една илюзия.
Айфонът си е супер. ИОС също. Остава проблемът с малките свободички, които Андроид дава, а ИОС не. Заради това не се и прехвърлих на ябълките. Имам и Айпад, та знам за какво става дума. Да не говорим да се опиташ да прехвърлиш нещо с Блутут - само ябълка с ябълка.
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
Цялата истина е в удоволствието.
Щом нещо те кефи, и може да си го позволиш, си го купуваш. Мнения, характеристики, марка, модел, всичко е маловажно. Ако не ти покрие първоначалните очаквания, го разкарваш. И без това телефоните вече са почти еднакви.
Щом нещо те кефи, и може да си го позволиш, си го купуваш. Мнения, характеристики, марка, модел, всичко е маловажно. Ако не ти покрие първоначалните очаквания, го разкарваш. И без това телефоните вече са почти еднакви.
Няма какво да обмисляш толкова. Ако имаш финансовата възможност - пробвай Айфона. Мисля, че човек трябва да опита и в двата лагера.:)polarr31 написа: ↑29 май 2017, 17:14Здравейте колеги, малко кратко инфо, използвал съм iPhone 2,3G,4,5(за 1 месец) и 6s(за 1-2 седмици), другите iPhone за по няколко години, след това основно използвам само и единствено Андроид. Няма какво да се лъжем Андроид еволюира много през годините, но има едно голямо НО, все още от време на време си има лаг и забавяне, няма значение дали апарата ще е за 800 или за 1500 лв. Факт е, че андроида до някъде си е компютър, може да си го рутнеш, да си ползваш терминал, да му сложиш custom rom и по този начин да си с latest and greatest OS и т.н., но просто вече не ми се занимава с хилядите настройки, костюмизации, лагове и забавяния, който си ги има. Искам работеща ОС, с която да не се занимавам да настройвам и оптимизирам, а просто да работи. Поради тази причина обмислям iPhone, въпроса ми е, понеже реално не съм ползвал iOS от години, все още ли ги има ограниченията или вече може да се свалят торенти, да си смениш ринг тон-а без да е нужен компютър и т.н. Говорим за jailbreak разбира се, без него няма как то е ясно. Отделно като се jail-не има ли хубави twiks или е божа работа, моля само за компетентни отговори от първо лице, четох доста коментари в нета, но искам, някой колега тук да си сподели мнението и да успее да ме убеди евентуално да мина към агнешката страна ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
С айфон 7 съм половин година. Няма бъг, няма лаг, няма загряване, няма нищо. Всичко е направено да ти е удобно. Няма fast charge, но се зарежда все едно има. Това с рингтоновете не е сериозно, не сме неандерталци да не можем да натиснем 3 копчета да си качим музика на телефоните. Начини за стриймване има - с airscreen, с кабел .... За какво гледане на филми на 5 инчово устойство говорим? Над 90% от хората никога няма да стриймват или да гледат филми на телефон! При iphone плащаш повече за софтуеър при андроидите за хардуеър. И в двата случая плащаш много повече от колкото заслужават. За мен iphone си заслужава повече.
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
[Quote]С айфон 7 съм половин година.[/Quote]
Моите съболезнования :S
Моите съболезнования :S
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения
[Quote]LegolasElf:
Моите съболезнования :S[/Quote]
Аз съм от 8 месеца с iPhone 7 128GB (в неделя започва 9-ти месец). Направо се родих по отношение на батерия въпреки, че е малка.
Другото, което ми харесва е безпроблемната работа на самите приложения и iOS.
Поне 85-90% от нещата, които правех с Android ги правя по абсолютно същия начин на ябълката, но с разликата, че всичко е по-изпипано и работи къде по-добре от алтернативата си в Android. Иначе, който търси телефон главно за функционалност - само Android ще му свърши работа, докато при iOS ми харесва, че работи без да го човъркаш, без да го мислиш как и дали....
Моите съболезнования :S[/Quote]
Аз съм от 8 месеца с iPhone 7 128GB (в неделя започва 9-ти месец). Направо се родих по отношение на батерия въпреки, че е малка.
Другото, което ми харесва е безпроблемната работа на самите приложения и iOS.
Поне 85-90% от нещата, които правех с Android ги правя по абсолютно същия начин на ябълката, но с разликата, че всичко е по-изпипано и работи къде по-добре от алтернативата си в Android. Иначе, който търси телефон главно за функционалност - само Android ще му свърши работа, докато при iOS ми харесва, че работи без да го човъркаш, без да го мислиш как и дали....
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм