Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения

evilcat
Регистриран: 20 дек 2009, 13:20

Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения

Мнение от evilcat » 29 май 2017, 17:14

Здравейте колеги,

малко кратко инфо, използвал съм iPhone 2,3G,4,5(за 1 месец) и 6s(за 1-2 седмици), другите iPhone за по няколко години, след това основно използвам само и единствено Андроид. Няма какво да се лъжем Андроид еволюира много през годините, но има едно голямо НО, все още от време на време си има лаг и забавяне, няма значение дали апарата ще е за 800 или за 1500 лв. Факт е, че андроида до някъде си е компютър, може да си го рутнеш, да си ползваш терминал, да му сложиш custom rom и по този начин да си с latest and greatest OS и т.н., но просто вече не ми се занимава с хилядите настройки, костюмизации, лагове и забавяния, който си ги има. Искам работеща ОС, с която да не се занимавам да настройвам и оптимизирам, а просто да работи. Поради тази причина обмислям iPhone, въпроса ми е, понеже реално не съм ползвал iOS от години, все още ли ги има ограниченията или вече може да се свалят торенти, да си смениш ринг тон-а без да е нужен компютър и т.н. Говорим за jailbreak разбира се, без него няма как то е ясно.
Отделно като се jail-не има ли хубави twiks или е божа работа, моля само за компетентни отговори от първо лице, четох доста коментари в нета, но искам, някой колега тук да си сподели мнението и да успее да ме убеди евентуално да мина към агнешката страна ;)

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения

Мнение от tzincbg » 29 май 2017, 17:49

Root-ваш, разкарваш излишните приложения, а други блокираш с manage autostart. Оттам нататък чистиш веднъж месечно с sd maid pro и няма никакви лагове.

Това на Iphone да мога да си сменя с моя мелодия само с 10 стъпки през компютъра е абсурд. Да нямам достъп до файловата система, браузъри с мощно пестене на трафика и торент клиенти като хората също.

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Мнение от iWolff » 29 май 2017, 18:11

Ограниченията на iOS продължава да ги има, но може би точно това я прави операционна система без никакви бъгове. И за мен лично точно това е причината да ползвам iPhone. От както съм извадил телефона от кутията преди 8 месеца не ми се е налагало да го рестартирам поради каквато и да е причина. Работи денонощно без забиване, дрейн на батерия или каквото и да е.
Относно торентите, има начин и то без джейлбрейк. Инсталирал съм си го, работи, но не ми се налага да го ползвам, не съм киноман и почти не гледам филми, за да свалям. За мелодиите нещата са по стария начин, през компютър, но аз си имам една любима фабрична мелодия, която си ползвам от години и не ми се налага да сменям мелодии.
Аз съм твърдо ЗА преминаването към iOS, ти решаваш сам за себе си.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

mathur
Регистриран: 18 дек 2010, 20:36

Мнение от mathur » 29 май 2017, 18:41

И ще се качиш от кон на магаре ???:)

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Мнение от PoceH_BS » 29 май 2017, 18:50

Само да вметна, че последната версия на iOS за която има Jailbreak е 10.2
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения

Мнение от algor » 29 май 2017, 21:34

[Quote]Да нямам достъп до файловата система, [B]браузъри с мощно пестене на трафика[/B][/Quote]

Може ли да ми разясните, ако е удобно, разбира се, какво означава удебеления текст и какво ви носи точно тази "екстра" в Андроид?

За достъп до файловата система няма да питам, макар да се изкушавам.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

AngryTele
Регистриран: 20 яну 2015, 14:43

Мнение от AngryTele » 29 май 2017, 21:36

Ако имаш парата, няма кво да му мислиш.

Няма да се чудиш дали ще получиш следващия Андроид Марципан.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения

Мнение от algor » 29 май 2017, 21:41

[Quote]Аз съм твърдо ЗА преминаването към iOS, ти решаваш сам за себе си.[/Quote]

Допълвам само: единствения апарат в света, който го оставяш вечер на 100% батерия и след 10-12 часа го намираш отново на толкова. (whistle)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

sunman76
Регистриран: 07 юни 2015, 01:54

Re: Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения

Мнение от sunman76 » 29 май 2017, 22:06

Какъв е този телефон дет лагва.Това е старият ми телефон
http://www.gsmarena.com/alcatel_idol_2_mini-6131.php,още лети и не струва 1000 лева.

Vasil977
Регистриран: 29 авг 2016, 08:41

Re: Re: Re: Обмислям да премина от Андроид на iOS, трябват ми мнения

Мнение от Vasil977 » 29 май 2017, 22:16

Не е точно така в момента ползвам lg g6 и iphone 7 plus lg-то си стой на 100% като айфона разликата е че айфона е говно чуваимоста на слушалката сравнение с лг-то е ужас дисплея е бозав и жълт батерията държи по малко от G6 -то и в айфона много ме дразни че не мога да си персонализирам бързия достъп за да изключа мобилни данни трябва да се ровя в менюто и камерата му е скапана кефи ме само оптичната стабелизация няма да коментирам рингтонове торенти и че се зарежда цяла седмица това в което ios все още превъзхожда андройд е по бързото инсталиране на приложения и по бързо зареждане на игрите но аз лично не играя игри и за мен айфон е едно говно както казват в купертино като ползваш едно устройство трябва да има experience а гейфона няма такъв

Отговори