Samsung Omnia or Iphone 2g 8gb

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: Samsung Omnia or Iphone 2g 8gb

Мнение от deezel » 20 дек 2008, 15:57

Не знаеш с кого си тръгнал да спориш.
"Интересен въпрос за модератор"
Не модератор, а част от iPhone обществото в България и радикален Apple фен. И си знаех че точно тези неща ще споделиш.
1. 3G няма нищо общо с цялостното впечатление от телефона.
2. GPS... iPhone 2G има Locate Me, което е общо взето същото, но изкуствено.
3. Батерия. Ами да, на 3G издържа по-малко.
Общо взето и трите факта, които си изброил, нямат никакво отношение по цялостното впечатление и философията на устройството.
Така че... май трябва да останеш пас.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 20 дек 2008, 16:26

Изглежда си доста странен apple фен, понеже са доооста доста доста малко тези, които ще изберат 2G пред 3G и то главно поради липса на средства. А btw, като знаеш какво ще отговоря има ли нужда да ме питаш?
3G е функция на телефона, а всяка функция на телефона има отношение по общото впечатление. Нима през 2009 година телефон който не може да проведе видео разговор оставя добро ''цялостно впечатление''?
GPS далеч не се ограничава до Locate Me. От известно време насам има A-GPS функции и още някои екстри, свързани с навигацията, които не могат да бъдат заменени. Колко са необходими и дали ще бъдат ползвани зависи от човека.
За батерията съм чувал съвсем различни отзиви. Ще се изненадам ако в 2G бие в режим на talk-time, но съм готов да се съглася. Все пак при 3G-то дърпа от батерията, но така е като го има.
Пас няма да остана понеже не споря кой е по-добър телефон, а кой чии нужди задоволява. Брей, хора, много се жегвате, ако някой каже, че за него някой телефон е по-добър от вашия. Нито те карам да си продадеш 2G-то и да си вземеш 3, нито нищо. А за iPhone общество не ми говори, 'щото това е от най-смешните глупости, които съм чувал. Имаш ли представа колко потребители на iPhone има, на които въобще не им пука за останалата част от това ''общество''? И на фона на огромното населие на България и огромния брой потребители на iPhone за какво ''общество'' говориш? Знаеш ли въобще какво са имали предвид хората под ''общество'' като са я измислили тая дума? А бтв продава ли се вече iPhone официално в България? Не съм следил внимателно, но помня че ако въобще България е в списъка на Apple, то сигурно е влязла на някое от последните места. Май на Apple много не им пука за радикалните им фенове в България, а за iPhone обществата още по-малко?
Това че си РАДИКАЛЕН фен по своите собствени думи означава, че си доста пристрастен, ако разбираш какво говориш де.
Докато аз може да съм фен на Nokia, но вече ползвам Samsung :)
И все пак не виждам защо спориш с мен?Нямаме ли право на мнение в този форум?

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 20 дек 2008, 16:42

Феновете на iPhone в България са повече, отколкото предполагаш:
http://iphone-bulgaria.com/forum

Marseille
Регистриран: 10 фев 2005, 18:55

Мнение от Marseille » 20 дек 2008, 17:07

3г-то заради видео разговорите ли ти трябва? и то точно при айфон дето няма втора камера? лично аз от батерията на 2g talk time, малко wifi ми е издържала над 3 дена, което за мене беше доста

nin03
Регистриран: 19 сеп 2006, 20:52

Мнение от nin03 » 21 дек 2008, 01:29

Кой по-добър хардуер при Омния имаш предвид?
Процесора ли, при положение, че Iphone се справя в пъти по-бързо?
Камерата ли, която е пълен провал сред 5 мегапиксовите?
LED-а ли, който освен за фенерче....
Да не говорим за дисплея - чувствителност, ниска резолюция, ограничение в цветовете, лоша видимост на ярка светлина...
Iphone далеч не е само интерфейс. Той е прекрасно мултимедийно устройство, най-добрата игрова платформа, а хората, които са открили възможностите му го превръщат и в мощен бизнес инструмент.

naidenoff
Регистриран: 19 яну 2007, 18:20

Мнение от naidenoff » 21 дек 2008, 09:50

Напълно те подкрепям?Който не е пипнал Ябълката,не знае за какво иде реч ;)

Потребителски аватар
tedddyster
Регистриран: 08 яну 2008, 11:37

Мнение от tedddyster » 21 дек 2008, 10:20

Как го измисли това за пълния провал на камерата при Omnia? Няма нищо подобно.

***HTC ToUCh PrO***
Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03

Мнение от ***HTC ToUCh PrO*** » 21 дек 2008, 12:26

Следя внимателно темата и май се разделяме на два лагера против ябълката и-за.Нямам лошо впечетление за нея ,напротив телефона е страхотен просто на мен не ми върши работа затова го дадох на брат ми който е на 14 и много му се кефи.На мен ми трябва телефон за бизнес(email,word,Adobe - Reader и др.) и от тези двата модела Омнията би ми свършила по-добра работа.Както каза един от потребителите всеки с нуждите си.

Oceanborn
Регистриран: 19 ное 2008, 00:39

Мнение от Oceanborn » 21 дек 2008, 14:53

offfffffffffff......razbira se APPLE!!!!

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 21 дек 2008, 19:21

iPhone се справя по-бързо с НЯКОИ неща, поради по-добрата ти си ОС. Тъй като приложенията излизат само и единствено за него, те са съобразени с RAM и процесор и никога няма да ги понатоварят малко повече, за да се види кой процесор наистина е по-добър. Дали потребителя уползотворява мощността на процесора на телефона си, зависи само от познанията му в тази област и от необходимите му приложения.
Камерата - провал? Вземи прочети как се държи камерата при последните версии на ROM-а и ще разбереш, че си написал голяма глупост. Така или иначе провал за теб или не, по никакъв начин не можеш да сравниш 2MP с 5MP. Разликата е от небето до земята. А да. Omnia може да записва видео... каква голяма екстра.
LED-а бил фенерче. Фенерчета бяха доста по-стари поколения на LED. Светкавицата на Omnia-та ми е в десетки пъти по-добра от тази на n73-ката ми, която все още ползвам. Фенерче или не, по-добре с нея, отколкото без ;)
Как може въобще да сравняваш дислпеите? Единственото общо между тях е, че и двата са произведени от Samsung. Няма как да сравняваш резистивен с капацитивен дисплей, при положение че различните потребители предпочитат различната функционалност на дисплея си. На някои хора не им харесва идеята да тръгнат да си търсят специални стилуси, да ги поръчват, да ги чакат, да иимат проблеми с тях, или въобще да не могат да ги ползват. Ниска резолюция????? Как си с математиката??? Знаеш ли колко е разликата в резолюцията на iPhone и Omnia? Около 10dpi. Никое човешко око не може да усети разлика от 10dpi. Ограничението в цветовете е заради OS, а не заради дисплея.Samsung са си свършили добре работата в дисплеите и на двата телефона.
Едва ли са много хората, които си купуват мобилни устройства защото са ''най-добрите'' игрови платформи. На средностатистическия юзър са му достататъчни 2-3 забавни и интересни игри, за да си губи времето, а не за да цикли по цял ден. ''Мощен бизнес инструмент''.... дори от заклети фенове на iPhone съм чувал каква мъка е да се напише sms или е-mail. iPhone е всичко друго, но не и ''мощен бизнес инструмент''.
За какво го водите тоя спор? Телефоните са ТОТАЛНО различни. Няма нищо общо между тях, освен сензорния дисплей, дори по който също се различават. Истината е, че уважам iPhone, затова че ''отвори'' пазара за телефони с тъч, но в тази сфера въпросът не опира до ''кой е най-добър''. За всеки потребител ''най-добър'' е определен телефон. Специално в този случай, авторът на темата трябва да се замисли от какво има нужда повече. ''Играчка'' с добър дизайн, безупречен интерфейс, много добри музикални възможности, или устройство малко по бизнес ориентирано, с много добра камера и доста повече памет.
Спрете да обиждате и двата телефона. Никой от тях не го заслужава, дори напротив. Толкова не разбрахте, че задоволяват различни потребителски нужди.
Никъде не съм казвал, че iPhone е лош телефон. Казвал съм, че е лош за МЕН.

Отговори