Samsung Omnia or Iphone 2g 8gb

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Samsung Omnia or Iphone 2g 8gb

Мнение от keyone » 21 дек 2008, 19:54

Не знам кой какво обижда, обаче заради това ти мнение ще ти кажа едно голямо браво. Жалко, но мноого малко хора ще те чуят.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 21 дек 2008, 19:55

Vigdam, che se opiytvash da prestavish vsqko predimstvo na iPhone kato nedostatyk.
Zashto napravo ne si kagesh, 4e mrazish iPhone? Na chernoto kazvash bqlo - kapacitiwniqt display ne bil udoben, na Omnia bil po-dobyr, bla, bla, bla...
I se opivsh da izmerish rezoluciq v dpi. Tova e smeshno.
Klaviaturata na iPhone e naj-udobnata klawiatura na telefon sys senzoren display. E, kagi, che na Omnia e po-dobra i shte si zabiq glavata v kupchina tor. Shtom na iPhone edin tekst se zapisva po-byrzo ot na Nokia E61 s harduerna klaviatura, to... Testyt e na Eldar.
A znaesh li - tochno v towa e predimstvoto - iPhone e samo edin i vsi4ki Apps sa premisleni za nego. Zatova nqma neshta ot roda "Ama iGo shte mi trygne li?".
Izvinqvam se za latinicata, no ne sym u nas.

amary
Регистриран: 16 окт 2008, 16:18

Мнение от amary » 21 дек 2008, 20:03

Уважавам мнението на jamesjames. Евала ! Между другото да вметна само, че максималната чувствителност на човешкото око е 0,2 мм. Така, че можеш да забележиш разликата в резолюцията ;)

***HTC ToUCh PrO***
Регистриран: 08 сеп 2008, 13:03

Мнение от ***HTC ToUCh PrO*** » 21 дек 2008, 20:13

jamesjames браво за точното мнение!Deezel нямам нищо против теб,но си заблуден фен на Iphone.Не знам на кой свят си,но дано се върнеш скоро.Човека изкаше да каже,че всеки телефон е за нуждите на различни потребители.Примерно на мен Iphone ми е напълно безполезен.Не изкам да пиша дълги и отегчаващи коментари които ще са чиста философия.Осъзнай се и виж света около теб.

nin03
Регистриран: 19 сеп 2006, 20:52

Мнение от nin03 » 21 дек 2008, 20:15

Твои са думите: "Ако дизайн и интерфейс са единствените неща, на които държиш, вземи си iPhone.." и те означават едно единствено нещо, че не познаваш устройството и в този смисъл заблуждаваш хората, които четат мненията ти. Същото се отнася и напълно невярното ти твърдение, че Iphone не записва видео. Без да съм се интересувала много по темата знам две-три приложения с които записва и лично ползвам Cycorder. А дали е по-лесно да напишеш СМС на капацитивен или на резистивен дисплей - ти прецени.
Твои са и думите, че функционалността се деляла на софтуерна и хардуерна - не мои. А пък после Iphone се справял по-бързо, защото му била по-добра ОС. Надявам се си даваш сметка колсо алогично е написаното от теб и колко си противоречиш

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 21 дек 2008, 21:07

Продължавате да не ме разбирате... Всеки човек дава пристрастно мнение понеже дава оценки според своите собствените критерии, които няма как да съвпаднат 1:1 с чуждите. "Ако дизайн и интерфейс са единствените неща, на които държиш, вземи си iPhone.." Това е израз на степента на ''задоволяване'' на моите потребности от iPhone. Знам за приложенията, които позволяват записване на видео, знам за тези, които позволяват използването на камерата при видео кол и т.н. Не знам при каква резолюция и при колко кадъра в секунда записва видео, с което и да е от приложенията, но ще се радвам да ми кажете.
За sms или e-mail.... Там е проблемът... Някои хора предпочитат да доближават пръстите си до дисплея, който реагира на съвсем лек допир. Други предпочитат да се дзверят в екрана и да жулят със стилуса. Трети въобще не могат да си представят тази функция без хардуерна клавиатура... За Omnia-та си мога да кажа, че почти не пускам стилуса. Не ми е удобно и не ми харесва да ползвам пръстите си. Говоря въобще, дори там, където всичко е ''finger friendly'' и иконките могат да ми ''извадят'' очите.
Софтуер и хардуер винаги са взаимно свързани.
Олекотената OS не значи, че процесорът е по-производителен и че ще има по-добър performance при абсолютно всяко приложение. Ако стане чудо и WM7 е лек, колкото OS X, Omnia ще върви по-добре.
Не се опитвам да натрапя мнението си на никой, просто се аргументирам защо мисля така. Едва ли моето мнение ще се промени, още по-малко пък вашето, така че този спор е излишен. От iPhone имам само добри впечатления, но има някои фактори, които аз намирам за недостатъци и го правят тотално незиползваем от мен.
Нека прекратим безсмисления спор и да оставим хората да избират телефоните си според нуждите. Всеки път, когато човек дава мнение, то неминуемо е пристрастно и ''заблуждаващо''. Но хората, които го искат, би трябвало да знаят това и да търсят мнението на потребителя, чийто нужди най-много приличат на техните собствени.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 21 дек 2008, 21:49

"За всеки потребител ''най-добър'' е определен телефон."

Напълно така е, телефоните трябва да се избират според нуждите на конкретния човек.
За това тук темата реално приключи още от второто мнение на автора и по-точно , че иска телефон за забавление . А точно в това айфона няма конкуренция.

Въпреки всичко се е получила хубава тема с доста аргументирани мнения , поздравление за което .

nin03
Регистриран: 19 сеп 2006, 20:52

Мнение от nin03 » 21 дек 2008, 22:08

Приемам личното ти мнение и го уважавам, както и мненията на всички останали хора.А и този ти пост е съвсем различен от предишните с "нищо друго под капачето" и т.н.
Просто смятах, че автора на темата заслужава да получи по-обективна представа и съответно да направи своя избор.
Весели празници.

athletics
Регистриран: 21 дек 2008, 18:59

Мнение от athletics » 22 дек 2008, 11:22

за iPhone има много добри приложения които могат да се инсталират и да добавят нова функционалност на телефона. Самата операционна система също е по-стабилна.

Но ако ти трябва телефона за бизнес цели, ти препоръчвам да си купиш телефон с клавиатура тъй като на тези сензорни екрани не е много удобно да пишеш мейли и т.н.

Отговори