Защо избрах Айфон пред Андроид

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Re: Re: Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от samoznai » 07 сеп 2017, 15:00

Oooo, щом братовчедката ти го има, няма начин да не си прав.

Това е универсалния критерий - братовчедката. Зарежи там всякакви бенчмаркове, продажби, популярност. Брат'чедката е истината...
:D(beer)

Wallker
Регистриран: 25 сеп 2012, 13:01

Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от Wallker » 07 сеп 2017, 15:08

Здрасти, кажи "Бееее-е-е-е..." и сме на едно мнение!

celitel
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от celitel » 07 сеп 2017, 15:20

Типичен тролски булшит. Хвана се за една дума, но удобно пропусна, че споменах и професионално ревю.
https://www.notebookcheck.net/Apple-iPhone-7-Smartphone-Review.173851.0.html
Ето тук си пише и за гпс-а, и за батерията (Вярно братовчедката с нейните мижави 3 зареждания не е никакъв критерий, може и много повече, след като за 2 часа може да се източи. И да, това за оптимизациите и дългият живот на батерията са поредният мит. Гледал съм и тестове-сравнения между 7плюс и Ми макс 2. Първият умря преди 5-ият час, вторият беше на над 50 процента. Нищо, че е с много по-голям дисплей и батерията не е чак двойна.).

За други очевадни компромиси като липса на жакове, слотове и т.н. изобщо няма смисъл да се отваря дума.

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от sladyrko » 07 сеп 2017, 15:42

Ако просто каже "Бееее-е-е-е" все едно той е овца, а щом е като тебе, явно и ти си овца. Ако Айфон юзърите са овце, то тези като теб които мразят други ОС до болестно състояние какви са? Май да си овца е по-добре, а? И евала, ти си причината да не се усеща липсата на Росен, добре си влезнал в ролята му.

Един пуска тема за Айфон всички чакали отгоре му.

Само прочетах от индивида, че Айфона е модна тенденция и спрях да го чета. Каква мода - след като Андроид телефоните изглеждат много по-добре, че и на цена вече са по-скъпи... Какво да им обесняваш... Крива пръчка колкото и да я огъваш, все крива си стои.

За сигурност няма място за сварнение. Едното е Производител на техника, другото е бизнес занимаващ се с реклами и събиране/продаване на информация. Определено повече може да се вярва на Apple. Затова и много известни Секюрити ресърчари го препоръчват. А и компания която постоянно го обявява, ще е доста кофти ПР и политика, когато бъдат хванати в лъжа, а, ако имаше такава, отдавна някой ресърчар да ги беше разкрил. Най-малкото конкурентите им щяха да ги разобличат с надеждата да откажат потребители и да ги примамят към себе си.

Мит е, че с руут може да стане телефона МНОГО по-сигурен. Преди да ънлокнеш буутлодъра ти казва, че с отключен телефона ти е по-незащитен... Ама всеки 2-ри "самопровъзгласил се разбирач" ще каже "ама като знаеш какво правиш, няма страшно" и после същите ревът "брикна ми се телефона" по форумите, или "ама откраднаха ми този акаунт", "от пейпал са ми изтеглени пари" и т.н... Стига да погледнеш по-големите форуми и ти става ясно.

С Гугъл и техен продукт просто забравяш за сигурност, те дори и не споменават тая дума по тяхните ивенти, защото самите са наясно, че не предлагат такава. И аз като Андроид юзър в момента съм напълно наясно и ако ми пукаше много за прайвасито, Андроид телефон е последното което бих взел.

Кофти е, че има индивиди които са на твърда позиция "Тоя греши" "Аз съм прав!". Всичко си има плюс и минус, вече зависи от човека кои плюсове и минуси са му по-важни. Тука няколко индивида, твърдящи за други, че са безмозъчни животни и т.н. не спират да развалят темите, докато милите са толкова необразовани и неадекватни по темите, че е направо трагично... ;)

Пазете темите в добрия тон! Не си съгласен, обоснови се!
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от Ванката » 07 сеп 2017, 15:46

Аз ползвам iPhone 6S plus и Galaxy S7 Edge и ти правя директно сравнение между тях, колкото и да са стари вече като модели. Батерията на айфона кара двойно повече от самсунга при абсолютно същото натоварване. 7 plus съм сигурен, че ще е едно поне 20% по-енергоефективен от моя, като се вземе в предвид и по-новия чипсет. Въобще не вярвам на някакви видеа, които са манипулирани. Това за оптимизациите и дългия живот на батерията (те са свързани), въобще не е мит.
Samsung GALAXY S22 Ultra

celitel
Регистриран: 19 апр 2017, 14:34

Re: Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от celitel » 07 сеп 2017, 15:56

Модните тенденции не се определят от реалността и логиката, а от маркетинга. Модно е това, за което те убедят, че е - няма значение как изглежда. Колко струва има значение, но точно високата цена е определяща за култовия статус (И забележи, че почти винаги някой от айфон-лагера се бие в гърдите какъв е тарикат и как айфонът си струва в дравнение с андроид-телефоните...защо ли? Аз в последните години не съм видял някой да отвори тема за обратното. Виж като айфон-фен отвори темата, естествено му се отговаря - напълно нормално).

Колкото до мразенето, знаеш ли защо е така? Защото фирми като Apple наистина диктуват модните тенденции и всяко ограничение, което измислят, се копира от другите производители, и всички юзъри губим - няма значение какво ползваме. А Гугъл е още по-зла компания, да, просто техните прегрешения са малко по-другаде.

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от pretorianec » 07 сеп 2017, 15:57

И си на 100% прав Ванка! Само бих добавил че по-скоро е 30%,не 20%. Сега съм със 7 плюс,преди това бях с 6S плюс и определено се усеща голяма разлика в батерията в полза на 7 плюс.
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

sladyrko

Re: Re: Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от sladyrko » 07 сеп 2017, 16:05

Аз като гледам повечето се хвалят с Андроид полседните 2 години. Все пак има 2К дисплей, снимките са по-добри с камерата и т.н. И повечето казват, че Айфон юзърите са тъпаци, че са си купили Айфон. Не те знам какво си гледал. Не знам и за какъв статус говориш за цената, при положение, че няма никаква разлика с тази между топ Андроидите и Анфона... Да не говорим, че новия Ноут, нарпаво цепи мрака с цена... Това е оправдание на комплексета, че цената и марката правели модата. Нямат пари, чудят се за какво и на кого да ревът...
А маркетинга на Самсунг например е много по-голям. Постоянно ТВ реклами, постоянно се говори в нета за тях, спонсорират дори ютубъри като Кейси Нейстат с по 6 милиона абонати да им хвалят устройствата. Дори на скоро имаше статии, че са вложили околи милиард за ПР/реклами (ако не греша за сумата, но беше космическа). Сони също, ама както виждаш не са най-известни. На всички мачове има реклами на телефоните им...

Отдавна всичко е до личен избор, а не гъзария, мода и т.н. Всеки знае - Вземи си Айфон, ако искаш просто да работи без проблеми и да имаш доста сносно устройство. Или вземи си Андроид, ако искаш да си го направиш така както на теб ти харесва. :)
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

TNT9
Регистриран: 18 май 2012, 00:32

Re: Re: Re: Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от TNT9 » 07 сеп 2017, 16:13

то и айфона можеш да си го джейлбрейкнеш и да си пипаш каквото искаш и айфона има поддръжка и ъпдейти всеки месец и минимум 4 години, при андроидите 2 години и после трябва да купуваш ново устройство и кажете ми как при 4гб рам телефона лаги... сигурно щото 60% е вече зает от системата :D

sladyrko

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо избрах Айфон пред Андроид

Мнение от sladyrko » 07 сеп 2017, 16:53

Последно време джейловете нещо са рядкост, но е така. Ако има джейл всичко се променя.
Вярно е лаг има, и моя има, и всеки друг андроид има... Ама и на Айфона си имах тук таме, въпреки, че беше много по-рядко. И някой телефони и 2 години ъпдейти не получават. Това е най-големия минус за мен при Андроида. За 10 години не можаха да решат проблема. :)

Отговори