b-box на Булсатком

Потребителски аватар
Sithlord
Регистриран: 03 юни 2017, 18:32

Re: b-box на Булсатком

Мнение от Sithlord » 17 окт 2021, 09:23

Преди месец взех от приятел да изпробвам вкъщи b-box. Свързах устройството с Wi-fi мрежата, която е със скорост около 90 Mbps/sec. Не позволи да го свържа с 5Ghz мрежа т.е поддържа само 2.4 Ghz, но исках да кажа друго, че при превключване между каналите имаше един период от 7-8 сек., докато се избистри картината. При всички вас ли е така? Дали, ако свържа устройството с кабел това ще се избегне като ефект?

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 17 окт 2021, 09:44

При мен не е така. Всичко зависи от нетът. Не, че при мен е много добър, но като пускам от айфона, картината си е екстра, но има моменти, когато се скапва ако обхватът спадне.
Понякога свързвам с кабел и към рутера на Теленор и разлика в качеството или забавяне за изчистване, също не забелязвам.

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 17 окт 2021, 10:11

Sithlord написа:
17 окт 2021, 09:23
Преди месец взех от приятел да изпробвам вкъщи b-box. Свързах устройството с Wi-fi мрежата, която е със скорост около 90 Mbps/sec. Не позволи да го свържа с 5Ghz мрежа т.е поддържа само 2.4 Ghz, но исках да кажа друго, че при превключване между каналите имаше един период от 7-8 сек., докато се избистри картината. При всички вас ли е така? Дали, ако свържа устройството с кабел това ще се избегне като ефект?
Взел си от първите b-box. От лятото дават нови модели, които са много по-читави, на 5 GHz са и нямат описаните от теб проблеми. Ако не греша, модела, който тестваш,дори не поддържаше и “Любими канали”.

Потребителски аватар
Sithlord
Регистриран: 03 юни 2017, 18:32

Мнение от Sithlord » 18 окт 2021, 07:44

ne4o написа:
17 окт 2021, 10:11
Sithlord написа:
17 окт 2021, 09:23
Взел си от първите b-box. От лятото дават нови модели, които са много по-читави, на 5 GHz са и нямат описаните от теб проблеми. Ако не греша, модела, който тестваш,дори не поддържаше и “Любими канали”.
Да, приятелят ми беше още от първите заявили от тези устройства и явно са му дали от старите модели. Радвам се, че този проблем е решен!

Spikul

Мнение от Spikul » 06 фев 2022, 14:48

От скоро ползвам виртуалния b-box на телевизора с Android. Пуснах си и някои 4k канали, като единия е Love Nature на български (за Планета 4k изобщо не коментирам :lol: ). Качеството е уникално! Физическия b-box изобщо не може да се справи с обработката на сигнала, както го прави самия телевизор, макар и с доста по-стара версия на Android.
Не очаквах толкова бързо у нас да имам възможност да използвам на 100% възможностите на 120Hz в 4k HDR OLED телевизора, но сгреших. Радвам се, че у нас все пак се случват бързо нещата в технологично отношение :)

kuulman
Регистриран: 23 окт 2005, 14:39

Мнение от kuulman » 10 мар 2022, 18:11

Здравейте.Абонат съм на булсат в чужбина с приемник и чиния.Платен пакет имам до септември.Ще се местя да живея на място където не ми позволяват да сложа чинията.Та въпроса ми е как да си я гледам на тв то.Не са ми наясно тия тв боксове и се чудя дали ако взема google cromecast tv,xiaomi box s tv може да се инсталира на тях приложението на булсат,или по добре да взема тяхния б бокс.

Spikul

Мнение от Spikul » 10 мар 2022, 19:28

kuulman написа:
10 мар 2022, 18:11
Здравейте.Абонат съм на булсат в чужбина с приемник и чиния.Платен пакет имам до септември.Ще се местя да живея на място където не ми позволяват да сложа чинията.Та въпроса ми е как да си я гледам на тв то.Не са ми наясно тия тв боксове и се чудя дали ако взема google cromecast tv,xiaomi box s tv може да се инсталира на тях приложението на булсат,или по добре да взема тяхния б бокс.
По принцип ако имаш Android на телевизора, спокойно може да си гледаш от приложението на Булсатком, т.е. не ти трябва никакъв приемник, но не може да връщаш назад и няма 4k канали. Варианти има няколко, като може и физически b-box да си вземеш, може и виртуален, но както бях писал, там телевизора задължително трябва да има Android.
Чиниите вече са отживелица и предлагат много ниско качество.

kuulman
Регистриран: 23 окт 2005, 14:39

Мнение от kuulman » 10 мар 2022, 19:54

Нямам андроид. Мисля, че вариантите са тоя трите, най ми е лесно xiaomi то, че магазина им е срещу нас😀. Кое от трите е най добро? И може ли и на Google Chrome TV да се инсталира булата. Би бокса ще трябва някой да ми го докара от България ако се спра на него

JoKo44
Регистриран: 07 май 2019, 18:21

Мнение от JoKo44 » 10 мар 2022, 20:15

Mi TV box върши идеална работа. Казвам го от личен опит. Гледа се всяка вечер вкъщи. Вързан е към безжичната мрежа и няма проблем със зацикляне или размазване. Повечето канали са с добро качество.

Spikul

Мнение от Spikul » 10 мар 2022, 20:32

Нямам идея за другите варианти. Аз имам физически и виртуален b-box на два от телевизорите. Физическия мисля, че платих 40 лева еднократна такса. Той е с Android 10 и си е доста читав.

Отговори