b-box на Булсатком
Re: b-box на Булсатком
Преди месец взех от приятел да изпробвам вкъщи b-box. Свързах устройството с Wi-fi мрежата, която е със скорост около 90 Mbps/sec. Не позволи да го свържа с 5Ghz мрежа т.е поддържа само 2.4 Ghz, но исках да кажа друго, че при превключване между каналите имаше един период от 7-8 сек., докато се избистри картината. При всички вас ли е така? Дали, ако свържа устройството с кабел това ще се избегне като ефект?
При мен не е така. Всичко зависи от нетът. Не, че при мен е много добър, но като пускам от айфона, картината си е екстра, но има моменти, когато се скапва ако обхватът спадне.
Понякога свързвам с кабел и към рутера на Теленор и разлика в качеството или забавяне за изчистване, също не забелязвам.
Понякога свързвам с кабел и към рутера на Теленор и разлика в качеството или забавяне за изчистване, също не забелязвам.
Взел си от първите b-box. От лятото дават нови модели, които са много по-читави, на 5 GHz са и нямат описаните от теб проблеми. Ако не греша, модела, който тестваш,дори не поддържаше и “Любими канали”.Sithlord написа: ↑17 окт 2021, 09:23Преди месец взех от приятел да изпробвам вкъщи b-box. Свързах устройството с Wi-fi мрежата, която е със скорост около 90 Mbps/sec. Не позволи да го свържа с 5Ghz мрежа т.е поддържа само 2.4 Ghz, но исках да кажа друго, че при превключване между каналите имаше един период от 7-8 сек., докато се избистри картината. При всички вас ли е така? Дали, ако свържа устройството с кабел това ще се избегне като ефект?
Да, приятелят ми беше още от първите заявили от тези устройства и явно са му дали от старите модели. Радвам се, че този проблем е решен!ne4o написа: ↑17 окт 2021, 10:11Взел си от първите b-box. От лятото дават нови модели, които са много по-читави, на 5 GHz са и нямат описаните от теб проблеми. Ако не греша, модела, който тестваш,дори не поддържаше и “Любими канали”.Sithlord написа: ↑17 окт 2021, 09:23Преди месец взех от приятел да изпробвам вкъщи b-box. Свързах устройството с Wi-fi мрежата, която е със скорост около 90 Mbps/sec. Не позволи да го свържа с 5Ghz мрежа т.е поддържа само 2.4 Ghz, но исках да кажа друго, че при превключване между каналите имаше един период от 7-8 сек., докато се избистри картината. При всички вас ли е така? Дали, ако свържа устройството с кабел това ще се избегне като ефект?
От скоро ползвам виртуалния b-box на телевизора с Android. Пуснах си и някои 4k канали, като единия е Love Nature на български (за Планета 4k изобщо не коментирам ). Качеството е уникално! Физическия b-box изобщо не може да се справи с обработката на сигнала, както го прави самия телевизор, макар и с доста по-стара версия на Android.
Не очаквах толкова бързо у нас да имам възможност да използвам на 100% възможностите на 120Hz в 4k HDR OLED телевизора, но сгреших. Радвам се, че у нас все пак се случват бързо нещата в технологично отношение
Не очаквах толкова бързо у нас да имам възможност да използвам на 100% възможностите на 120Hz в 4k HDR OLED телевизора, но сгреших. Радвам се, че у нас все пак се случват бързо нещата в технологично отношение
Здравейте.Абонат съм на булсат в чужбина с приемник и чиния.Платен пакет имам до септември.Ще се местя да живея на място където не ми позволяват да сложа чинията.Та въпроса ми е как да си я гледам на тв то.Не са ми наясно тия тв боксове и се чудя дали ако взема google cromecast tv,xiaomi box s tv може да се инсталира на тях приложението на булсат,или по добре да взема тяхния б бокс.
По принцип ако имаш Android на телевизора, спокойно може да си гледаш от приложението на Булсатком, т.е. не ти трябва никакъв приемник, но не може да връщаш назад и няма 4k канали. Варианти има няколко, като може и физически b-box да си вземеш, може и виртуален, но както бях писал, там телевизора задължително трябва да има Android.kuulman написа: ↑10 мар 2022, 18:11Здравейте.Абонат съм на булсат в чужбина с приемник и чиния.Платен пакет имам до септември.Ще се местя да живея на място където не ми позволяват да сложа чинията.Та въпроса ми е как да си я гледам на тв то.Не са ми наясно тия тв боксове и се чудя дали ако взема google cromecast tv,xiaomi box s tv може да се инсталира на тях приложението на булсат,или по добре да взема тяхния б бокс.
Чиниите вече са отживелица и предлагат много ниско качество.
Нямам андроид. Мисля, че вариантите са тоя трите, най ми е лесно xiaomi то, че магазина им е срещу нас. Кое от трите е най добро? И може ли и на Google Chrome TV да се инсталира булата. Би бокса ще трябва някой да ми го докара от България ако се спра на него
Mi TV box върши идеална работа. Казвам го от личен опит. Гледа се всяка вечер вкъщи. Вързан е към безжичната мрежа и няма проблем със зацикляне или размазване. Повечето канали са с добро качество.
Нямам идея за другите варианти. Аз имам физически и виртуален b-box на два от телевизорите. Физическия мисля, че платих 40 лева еднократна такса. Той е с Android 10 и си е доста читав.