1 декември 2005 г. - Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул"

DefaultUser
Регистриран: 28 мар 2018, 11:04

1 декември 2005 г. - Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул"

Мнение от DefaultUser » 21 ное 2005, 18:57

"Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул"

Приятели,
Чудя се Ментел и Глобул за толкова тъпи ли вземат клиентите си, все едно не можем да си направим една проста

сметка.
Преди Ментел беше 78 ст на минута, 39 ст. за 30 сек. - сега 66 ст/30 сек.
Даже с намалението Прима Стар пак лапа 34 ст за един кратък ако ще 15-20 сек разговор и то само към Ментел, иначе е

грабеж - 59 ст./мин.
За Глобул - преди 71 ст/мин, или 35 ст за 30 сек, сега към Глобул - 35 ст/мин, а към други мрежи - 47 ст.
За сравнение Вивател - 22 ст/30 секунди, 44 ст/мин.
Затова предлагам на ползвателите на предплатени услуги на Ментел и Глобул да организираме бойкот на двата

оператора.
На първо място чрез самоограничаване в следващите няколко дни на използването на услугите им и спиране на

зареждане на техните карти с ваучери.
На второ място чрез изключване на мобилните телефони на 1 декември 2005 г от 10 часа сутринта до 17.00 вечерта. Или

поне за по 2 часа сутринта и следобеда.
На трето място, чрез изпращане на съобщения за настоящия бойкот до мобилните оператори, форумите на вестниците

Сега и Новинар, другите форуми - на dir.bg, data.bg, abv.bg и др, до Комисията за защита на потребителите, до

Федерацията на потребителите и кой където се сети.
Освен това е добре да се преброим тук във форума поддръжниците на идеята и да формулираме конкретни искания,

например:
1. Свеждане на цените до нормалния европейски и български стандарт, т. е. в рамките на 5-10 ст./мин.
2. Първоначалното таксуване да отпадне и да се въведат безплатни първи 6 секунди, както беше при Ментел през 2001

г.
3. Свободно използване на всички допълнителни услуги от потребителите на предплатени услуги - CLIR, MMS, GPRS.
4. Въвеждане на практиката на западните оператори при сключване на договор телефона да се предоставя безплатно на

потребителя.
Всъщност искам само това, което отдавна е нормална практика в Евпропейския съюз.
Който подкрепя идеята, моля да я разпростанява, където и както намери за добре, да я допълва и дава препоръки.
Който не я подкрепя, моля да не пише тук, а да постне тема ако иска анти-бойкот, за да се преброим. Сигурен съм, че ще

бъдем 95% срещу 2 %.

DefaultUser

Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул

Мнение от DefaultUser » 21 ное 2005, 19:08

DefaultUser написа:
21 ное 2005, 18:57
"Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул" Приятели, Чудя се Ментел и Глобул за толкова тъпи ли вземат клиентите си, все едно не можем да си направим една проста сметка. Преди Ментел беше 78 ст на минута, 39 ст. за 30 сек. - сега 66 ст/30 сек. Даже с намалението Прима Стар пак лапа 34 ст за един кратък ако ще 15-20 сек разговор и то само към Ментел, иначе е грабеж - 59 ст./мин. За Глобул - преди 71 ст/мин, или 35 ст за 30 сек, сега към Глобул - 35 ст/мин, а към други мрежи - 47 ст. За сравнение Вивател - 22 ст/30 секунди, 44 ст/мин. Затова предлагам на ползвателите на предплатени услуги на Ментел и Глобул да организираме бойкот на двата оператора. На първо място чрез самоограничаване в следващите няколко дни на използването на услугите им и спиране на зареждане на техните карти с ваучери. На второ място чрез изключване на мобилните телефони на 1 декември 2005 г от 10 часа сутринта до 17.00 вечерта. Или поне за по 2 часа сутринта и следобеда. На трето място, чрез изпращане на съобщения за настоящия бойкот до мобилните оператори, форумите на вестниците Сега и Новинар, другите форуми - на dir.bg, data.bg, abv.bg и др, до Комисията за защита на потребителите, до Федерацията на потребителите и кой където се сети. Освен това е добре да се преброим тук във форума поддръжниците на идеята и да формулираме конкретни искания, например: 1. Свеждане на цените до нормалния европейски и български стандарт, т. е. в рамките на 5-10 ст./мин. 2. Първоначалното таксуване да отпадне и да се въведат безплатни първи 6 секунди, както беше при Ментел през 2001 г. 3. Свободно използване на всички допълнителни услуги от потребителите на предплатени услуги - CLIR, MMS, GPRS. 4. Въвеждане на практиката на западните оператори при сключване на договор телефона да се предоставя безплатно на потребителя. Всъщност искам само това, което отдавна е нормална практика в Евпропейския съюз. Който подкрепя идеята, моля да я разпростанява, където и както намери за добре, да я допълва и дава препоръки. Който не я подкрепя, моля да не пише тук, а да постне тема ако иска анти-бойкот, за да се преброим. Сигурен съм, че ще бъдем 95% срещу 2 %.
И те като се запритеснят... ще си преместят х*я в другия крачол... Нищо не можем да направим, освен това 90% от хората няма да си изключат телефоните по простата причина че ги ползват :) , а да не зареждат ваучери значи да не говорят...

Andre N.B.
Регистриран: 10 авг 2004, 21:06

Re: 1 декември 2005 г. - Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул

Мнение от Andre N.B. » 21 ное 2005, 19:17

Az si kupih karta na Vivatel i gi boikotiram dokato ne me trognat s neshto.

ID™ Xenium
Регистриран: 10 окт 2004, 11:17

Мнение от ID™ Xenium » 21 ное 2005, 19:19

Точно така Най-много да си направят по едно Секуро Аз бойкотирах като на 03.11. си активирах Viva и знам точно колко и за колко говоря, а не да има не знам си колко тарифи които само объркват клиента

xxx^
Регистриран: 23 окт 2005, 12:08

Мнение от xxx^ » 21 ное 2005, 19:19

Не е точно така, защото има много хора с по две или три сим карти. Например доста хора си купиха карти на Вивател. Както аз например имам три карти( на всеки оператор). По времето на този бойкот ще си изключа мтелската и глобулската.Който иска ще ме търси на вивателската. Въпреки че знам че българите не са задружен народ, аз все пак ще подкрепя тази идея и ще я разпространявам където ЕТ каза.

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 21 ное 2005, 19:22

DefaultUser написа:
21 ное 2005, 18:57
"Бойкот - да кажем НЕ на псевдонамаленията на Ментел и Глобул" Приятели, Чудя се Ментел и Глобул за толкова тъпи ли вземат клиентите си, все едно не можем да си направим една проста сметка. Преди Ментел беше 78 ст на минута, 39 ст. за 30 сек. - сега 66 ст/30 сек. Даже с намалението Прима Стар пак лапа 34 ст за един кратък ако ще 15-20 сек разговор и то само към Ментел, иначе е грабеж - 59 ст./мин. За Глобул - преди 71 ст/мин, или 35 ст за 30 сек, сега към Глобул - 35 ст/мин, а към други мрежи - 47 ст. За сравнение Вивател - 22 ст/30 секунди, 44 ст/мин. Затова предлагам на ползвателите на предплатени услуги на Ментел и Глобул да организираме бойкот на двата оператора. На първо място чрез самоограничаване в следващите няколко дни на използването на услугите им и спиране на зареждане на техните карти с ваучери. На второ място чрез изключване на мобилните телефони на 1 декември 2005 г от 10 часа сутринта до 17.00 вечерта. Или поне за по 2 часа сутринта и следобеда. На трето място, чрез изпращане на съобщения за настоящия бойкот до мобилните оператори, форумите на вестниците Сега и Новинар, другите форуми - на dir.bg, data.bg, abv.bg и др, до Комисията за защита на потребителите, до Федерацията на потребителите и кой където се сети. Освен това е добре да се преброим тук във форума поддръжниците на идеята и да формулираме конкретни искания, например: 1. Свеждане на цените до нормалния европейски и български стандарт, т. е. в рамките на 5-10 ст./мин. 2. Първоначалното таксуване да отпадне и да се въведат безплатни първи 6 секунди, както беше при Ментел през 2001 г. 3. Свободно използване на всички допълнителни услуги от потребителите на предплатени услуги - CLIR, MMS, GPRS. 4. Въвеждане на практиката на западните оператори при сключване на договор телефона да се предоставя безплатно на потребителя. Всъщност искам само това, което отдавна е нормална практика в Евпропейския съюз. Който подкрепя идеята, моля да я разпростанява, където и както намери за добре, да я допълва и дава препоръки. Който не я подкрепя, моля да не пише тук, а да постне тема ако иска анти-бойкот, за да се преброим. Сигурен съм, че ще бъдем 95% срещу 2 %.
напълно подкрепям идеята и предлагам да минем на режим " гледане на сеир" т.е. масово преминаване към вивател.голбъл и ментел ни взеха на мезе.

wizard1975
Регистриран: 21 окт 2005, 12:35

Мнение от wizard1975 » 21 ное 2005, 19:27

Ами аз не виждам какво изобщо имат да разсъждават ползвателите на предплатени услуги на мтел и глобул,очевидна е разликата със вивател.Това е и най-ефективната форма на бойкот.

xxx^

Мнение от xxx^ » 21 ное 2005, 19:44

Така е но не всички искат да си сменят, но за сметка на това могат да си маправят услуга като подкрепят бойкота, защото все пак ако има резултати за тях също ще има полза. Хора дайте най-сетне да си защитим интересите.

xxx^

Мнение от xxx^ » 21 ное 2005, 20:09

Абе ЕТ пусна ли темата някъде другаде, ако си кажи къде и аз да се включа, пък и който желае естествено.

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 21 ное 2005, 20:11

DefaultUser написа:
21 ное 2005, 20:09
Абе ЕТ пусна ли темата някъде другаде, ако си кажи къде и аз да се включа, пък и който желае естествено.
В момента я пускам в дира, после и в датата. По-късно като видя кви са реакциите, ке пиша пак тук.

Отговори