аххх носталгия не ви ли липсват джсмите от 2001-2002 година?
Re: аххх носталгия не ви ли липсват джсмите от 2001-2002 година?
Ще Ви разкaжа за един наистина легендарен телефон.Повечето от посетителите на този сайт са млади, но си заслужава да научат нещо повече за Star TAC на Motorola и по специално за модела 130.Този телефон безспроно е легенда.Появи се на пазара някъде в средта на 90 -те години и доколкото знам е първият такъв с тегло около 100 грама.Мисля, че е един от първите,ако не и първия с виброизвeстяване.Има всички базисни функции, които се ползват и до ден днешен-пренасочване или забрана на повикванията, писане,изпращане и получавнане на SMS, бърз достъп до 9 най-ползвани функции и т.н.Специално моделът 130 има и телефонна книга със 100 позиции извън тези в SIM картата.Имайте предвид , че става дума за време когато повечето модели на другите производители нямаха такава екстра.Уникално чиситят звук в слушалката и високата чувствителност на телефона при слабо покритие са друга много важна характеристика на телфоните Motorola.Със Star TAC 130 съм водил разговори там където другите никога не успяваха.Може би има значение фктът, че телeфонът е с телескопична антена.Днес когато мобилните ни оператори поддържат сравнително добро покритие тези неща може би не са от голяма значение , но през 1998 г.?Още в онези години покрай бизнеса ми имах много разговори и трябва да отбележа , че батерията на Star TAC е средна хубост.На мен ми издържаше до 2 дни и половина.Има една настройка която води до енергоспестяване. Влизате в менюто "мрежа" и от там влизате в подменю търсене и избирате "БАВНО".Стнадартната настройка е за средно но и в бавен режим на търсене Motorola пак са по-добри от другите.Интерсното е, че същата настроийка дава резултат и при новия ми телефон V620, увеличавайки времето за ползване най-малко с една четвърт.За съжаление Star TAC 130 няма аларма и календар.Тези екстри се появиха много по-късно.Гледам в нета, че от Motorola са направили специални аксесоари за този модел , които компенсират тези негови недостатъци. Става дума за органaизер към които се прикрепва слушлката.Не съм ползвал такъв и не знам как е.Този телефон обаче има едно много важно преимущество на което потребителите в България по принцип не обръщат внимание.Става дума за изключително ниската норма на облъчване.Попадна ми проучване което сочи този модел за лидер в тази област , включително спрямо днешните модели.Не знам как са го постигнали американците, но всички които като мен говорят много би трябвало да знаят за последиците.
И накрая за дизайна.Мисля, че това е един от първите телефони тип "папка".Със сигурност моделът е фаворит на Холивуд и присъства буквално във всеки втори американски филм.Между другото все още си пазя този телефон.В момента го ползва дъщеря ми и бях много учуден, че в училището където тя учи всичките и съученици са проявили изключителен интерес към телефона.Моментално са го свързали с филмите. Още по-интересно ми стаха когато научих, че даже гимазистите са разбрали, че Motorola Star TAC 130 е класика.Това вече е чар-или го имаш или го нямаш.
Този телефон наистина заслужава специално отношение.
И накрая за дизайна.Мисля, че това е един от първите телефони тип "папка".Със сигурност моделът е фаворит на Холивуд и присъства буквално във всеки втори американски филм.Между другото все още си пазя този телефон.В момента го ползва дъщеря ми и бях много учуден, че в училището където тя учи всичките и съученици са проявили изключителен интерес към телефона.Моментално са го свързали с филмите. Още по-интересно ми стаха когато научих, че даже гимазистите са разбрали, че Motorola Star TAC 130 е класика.Това вече е чар-или го имаш или го нямаш.
Този телефон наистина заслужава специално отношение.
Още седи в колата ми Сименс МЕ 45- най якият телефон който съм имал Пазя си също и нокия 3310, но мисля че МЕ то бе по добро.
malko oftopik
i az da se pohvalq na nikoi ne mu govori veche mai SIEMENS S3 COM imam go oshte i si raboti i si go pazq kato muzeen eksponat,kato startiraha nqkoga CITRON sega m-tel gi prodavaha po 4000lv. a tova si beshe edna torba pari.....................................
i az da se pohvalq na nikoi ne mu govori veche mai SIEMENS S3 COM imam go oshte i si raboti i si go pazq kato muzeen eksponat,kato startiraha nqkoga CITRON sega m-tel gi prodavaha po 4000lv. a tova si beshe edna torba pari.....................................
напълно вярно..
Липсва ми здравината на старите телефони,въпреки че нямат екстри и затова че нямат нищо не се налага да ходиш на сервизи,с зарядно в джоба...а новите хем че са чупливи и немагт да издържат на падане от 3 ет например а старите могат...хем ОС глупости и се прецаква и се тярбва да си по сервизи,старите по години държат,новите се прецакват рано или късно..
Не ми липсват, понеже си пазя ериксона Т39 от 2001 г., който работи до ден-днешен и има най-добрата батерия и дизайн, както и цял куп екстри (блутуут, джи пи ар ес и т.н.).
Мдам....модел, който променя много...
Органайзерчето е нещо велико! Работи и прикачено към телефона и отделно)) В комплекта има капаче, което се поставя когато органайзерчето не е прикачено на телефона. Зареждането на батерията става и при поставен органайзер. Има софт и кабел за синхронизация с PC, а и пластмасов клип за колан.
Все още го пазя...заедно със StarTAC130ката))
Сетих се и за още едно "първо" при този модел - може да работи с 2 ( ДВЕ ) батерии. Стандартната на предното капаче и втора, прикачена на задната страна на телефончето...
Органайзерчето е нещо велико! Работи и прикачено към телефона и отделно)) В комплекта има капаче, което се поставя когато органайзерчето не е прикачено на телефона. Зареждането на батерията става и при поставен органайзер. Има софт и кабел за синхронизация с PC, а и пластмасов клип за колан.
Все още го пазя...заедно със StarTAC130ката))
Сетих се и за още едно "първо" при този модел - може да работи с 2 ( ДВЕ ) батерии. Стандартната на предното капаче и втора, прикачена на задната страна на телефончето...
-
- Регистриран: 29 дек 2005, 15:14
Lipsvat mi po-skoro telefonite ot 2010-2011 godina, iskam pove4e ot sega6nia si telefon!
Значи затова са тези пинове отзад на StarTAC.... Толкова години се чудих.. :)
Подкрепям за ME45. Имам такъв като резервен апарат. Уникален телефон, като излезе на пазара струваше към 950 лв. в МТел. Моят е от 2002 и си бачка перфектно. Даже се замислям дали да не се ръсна 30-40 лв. за нова батерия, защото неговата си (оригиналната) кара 2 дена с много говорене. Дали днес се намират читави батерии за МЕ45?
Що се отнася да здравината на днешните апарати. Мисля си, че умишлено не ги правят здрави (с иключение на някои "бутикови" модели) за да върви производството, за да има "фенщина" и да сменяме телефоните всяка година.
Що се отнася да здравината на днешните апарати. Мисля си, че умишлено не ги правят здрави (с иключение на някои "бутикови" модели) за да върви производството, за да има "фенщина" и да сменяме телефоните всяка година.