Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
-
- Регистриран: 22 окт 2013, 12:18
Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
[Quote]Май ще трябва да пробвам да я форматирам. Или - нова карта[/Quote]
Ами да . Това остава като вариант. Преди форматирането прехвърлете си снимки , видеа от картата памет на компютър .
Занапред също снимки и клипчета на карта памет а приложения в паметта на телефона .
Ами да . Това остава като вариант. Преди форматирането прехвърлете си снимки , видеа от картата памет на компютър .
Занапред също снимки и клипчета на карта памет а приложения в паметта на телефона .
Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Здравейте,
Тези дни нямах много време да се занимавам с моя Алкател, но днес намерих пролука и прехвърлих снимките от картата на лаптопа, а от картата ги изтрих. След това натиснах (докоснах) опцията "форматиране", но за моя изненада, не се изтри всичко, както очаквах и както пишеше на предупреждението. Останаха "приложения" - 26.40 МБ и "разни" - 11.50 МБ. Повторих операцията няколко пъти и резултата беше един и същ. Свободното пространство на SD картата е 14.83 ГБ. Пак опитах да сваля нещо от Гугъл Плей и пак се появи съобщение, че няма достатъчно място на устройството. Вече много се изнервих от този телефон, не може да е толкова глупав ... а имам да го изплащам още 1.5 години, не мога да го хвърля ... :(
Тези дни нямах много време да се занимавам с моя Алкател, но днес намерих пролука и прехвърлих снимките от картата на лаптопа, а от картата ги изтрих. След това натиснах (докоснах) опцията "форматиране", но за моя изненада, не се изтри всичко, както очаквах и както пишеше на предупреждението. Останаха "приложения" - 26.40 МБ и "разни" - 11.50 МБ. Повторих операцията няколко пъти и резултата беше един и същ. Свободното пространство на SD картата е 14.83 ГБ. Пак опитах да сваля нещо от Гугъл Плей и пак се появи съобщение, че няма достатъчно място на устройството. Вече много се изнервих от този телефон, не може да е толкова глупав ... а имам да го изплащам още 1.5 години, не мога да го хвърля ... :(
-
Re: Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Има няколко възможности но първо
Проверете в настройки - за устройството версията на андрооид ?
Проверете в настройки - за устройството версията на андрооид ?
-
Вариант 1
Прехвърляте си снимки видеа документи (ако имате ) от паметта на телефона и от картата памет на компютър .
Запазвате си контактите на компютър или ги копирате на сим и вадите сим картата.
Включвате си пак телефона и от настройки избирате връщане към фабрични настройки т ( при самсунг е архивиране и нулиране ) .
ВАЖНО !
Връщането на телефона към фабричен вид изтрива цялата информация от паметта на телефона .
: приложения , снимки , контактите ( ако са в паметта на телефона ) всичко .
Правите го на собствена отговорност !
После трябва да си инсталирате наново приложенията. Сложете си най необходимите. А в картата памет снимки клипове и музика .
Успех .
:)
Ако след време паметта пак не Ви стига и не може да прехвърлите или директно да инсталирате приложения на карта памет вариант 2 може да го занесете в сервиз .
Предполагам щом още го изплащате е в гаранция.
Прехвърляте си снимки видеа документи (ако имате ) от паметта на телефона и от картата памет на компютър .
Запазвате си контактите на компютър или ги копирате на сим и вадите сим картата.
Включвате си пак телефона и от настройки избирате връщане към фабрични настройки т ( при самсунг е архивиране и нулиране ) .
ВАЖНО !
Връщането на телефона към фабричен вид изтрива цялата информация от паметта на телефона .
: приложения , снимки , контактите ( ако са в паметта на телефона ) всичко .
Правите го на собствена отговорност !
После трябва да си инсталирате наново приложенията. Сложете си най необходимите. А в картата памет снимки клипове и музика .
Успех .
:)
Ако след време паметта пак не Ви стига и не може да прехвърлите или директно да инсталирате приложения на карта памет вариант 2 може да го занесете в сервиз .
Предполагам щом още го изплащате е в гаранция.
Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Settings > Apps > Google Play Store ... Click Uninstall Updates
В настройките на GPlay - без автоматично актуализиране.
Ако няма резултат - factory reset.
В настройките на GPlay - без автоматично актуализиране.
Ако няма резултат - factory reset.
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
Намери си един четец на карти и форматирай картата през лаптопа.Форматирането от телефона е несигурна работа.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
Това е нормално - след форматиране, телефонът записва служебни папки на картата. Това ще се случи дори и ако форматираш картата през компютър - като я сложиш за първи път на телефона, той ще си създаде същите служебни папки и данни.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Здравейте всички вие приятели,
Нямам думи, с които да опиша моите приключения, свързани с иначе красивия ми Алкател.
В изпълнение на всичко казано от всички вас, направих следното:
прехвърлих си номерата от паметта на телефона в SD картата, форматирах я (след няколко опита стана), но тъй като при опит за сваляне от Google Play телефонът продължаваше да твърди, че на устройството няма място, реших да го върна към factory settings. Е, цялата работа отне доста време - зеленото човече три, три,три, накрая изтри всичко, направих са отново настройките, влязох в Google+ , след това в Google Play с трепет и вълнение се опитах да сваля нещичко. О небеса - то взе да се сваля и инсталира.Свалих си няколко неща, за да мога да чета по превозните средства - BBC, CNN, Guardian, един хубав речник - Merriam Webster и още някакви дреболии. Интересното беше, че въпреки указанието ми да се свалят на СД картата, се сваляха на паметта на телефона, но имаше опция "Прехвърли в СД" карта, което и направих. Преди ден-два реших да си сваля още неща и хоп - изненада!! Пак започна да твърди, че има грешка при свалянето - нямало място на устройството! Което, разбира се, не е вярно. Е трябва ли през ден-два да минавам през тази хамалогия?! Не мисля, че е нормално. Като се размислих дълбоко, 2 извода ми се оформиха в главата:
1. Или наистина има някакъв бъг на ниво операционна система и трябва да отива на сервиз (а дали ще ми го оправят там, като се имат предвид супер негативните мнения и истории, които се разправят за сервиза на МТел), или
2. Нещата, които качвам - CNN, BBC , News Republic и др. подобни- понеже се актуализират всекидневно автоматично, може би създават някакви файлове и трупат трафик, или нещо подобно, които затрудняват очевидно ограничения капацитет (умствен и емоционален) на моя телефон и в даден момент той се обърква и отказва да изпълнява привидно прости неща.
Вие какво мислите - права ли съм в моите изстрадани изводи:::D
Нямам думи, с които да опиша моите приключения, свързани с иначе красивия ми Алкател.
В изпълнение на всичко казано от всички вас, направих следното:
прехвърлих си номерата от паметта на телефона в SD картата, форматирах я (след няколко опита стана), но тъй като при опит за сваляне от Google Play телефонът продължаваше да твърди, че на устройството няма място, реших да го върна към factory settings. Е, цялата работа отне доста време - зеленото човече три, три,три, накрая изтри всичко, направих са отново настройките, влязох в Google+ , след това в Google Play с трепет и вълнение се опитах да сваля нещичко. О небеса - то взе да се сваля и инсталира.Свалих си няколко неща, за да мога да чета по превозните средства - BBC, CNN, Guardian, един хубав речник - Merriam Webster и още някакви дреболии. Интересното беше, че въпреки указанието ми да се свалят на СД картата, се сваляха на паметта на телефона, но имаше опция "Прехвърли в СД" карта, което и направих. Преди ден-два реших да си сваля още неща и хоп - изненада!! Пак започна да твърди, че има грешка при свалянето - нямало място на устройството! Което, разбира се, не е вярно. Е трябва ли през ден-два да минавам през тази хамалогия?! Не мисля, че е нормално. Като се размислих дълбоко, 2 извода ми се оформиха в главата:
1. Или наистина има някакъв бъг на ниво операционна система и трябва да отива на сервиз (а дали ще ми го оправят там, като се имат предвид супер негативните мнения и истории, които се разправят за сервиза на МТел), или
2. Нещата, които качвам - CNN, BBC , News Republic и др. подобни- понеже се актуализират всекидневно автоматично, може би създават някакви файлове и трупат трафик, или нещо подобно, които затрудняват очевидно ограничения капацитет (умствен и емоционален) на моя телефон и в даден момент той се обърква и отказва да изпълнява привидно прости неща.
Вие какво мислите - права ли съм в моите изстрадани изводи:::D
-
- Регистриран: 06 ное 2007, 14:26
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
:D При Андроид така е направена системата, че само част от приложенията се прехвърлят на външната карта с памет. Затова ако е заета до 90% вътрешната памет на устройството вече не може да се инсталират нови приложения. Външната карта не може да помогне много.Добре е да се забранят автоматичните апдейти на приложенията и на гугъл плей и после да се изтрият всички апдейти на заводски вградените приложения. Може да се прецени кое не ни трябва особено и да го деинсталираме също.Освен това е добро решение да се потърси по-стара версия на приложенията, които заемат много памет. За целта трябва да се разреши инсталиране на всякакви приложения. Може да се търсят и запазват стари версии от алтернативния пазар Mobogenie= Добре е да се дръпне през браузър от оригиналния сайт. Да се разреши на телефона да инсталира и извън гугъл плей софтуер първо.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Alcatel One Touch Idol 2 - проблем
Благодаря за съвета. Свалих Mobogenie и го инсталирах без проблем, а оттам свалих и някои приложения, които намирам за полезни. Наистина ми се вижда странно, че от Mobogenie мога да свалям , а от Google Play - не. Започнаха обаче други проблеми - започнаха да ми се появяват някои приложения, които не съм сваляла и не ги искам. Но за това намерих решение - просто деинсталирах Mobogenie, а когато реша че искам някакво приложение, ще го сваля и инсталирам отново, но за кратко.Ето такава ще е тактиката ми.
Благодарности към всички, които ми дадоха съвети и мнения.
Благодарности към всички, които ми дадоха съвети и мнения.