Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

Мнение от В@НК0 » 24 окт 2018, 23:23

[Quote]Направих си експеримент в OLX, който стартирах преди месец, като добавих в наблюдавани всички чисто нови и неразопаковани S9+ и P20 Pro (най-актуалните флагмани) и резултатът ме изуми. От P20 Pro се продадоха няколко бройки (2-3), а от S9+ изчезват поне по една - две бройки дневно. Според мен най-продавания флагман за тази година в България е S9+, колкото и агресивна да е политиката на операторите бутайки с предимство флагманите на Huawei. Да обобщя - темата е за флагманите на компаниите, а не в бюджетния или среден клас, да не я разводняваме!

Какви са вашите впечатления от вашето ежедневие? Изключваме айфоните разбира се - темата не е за тях![/Quote]

Като най-актуални се споменават два модела телефони на самсунг и на хуавей. Споменава се също, че операторите "бутат" хуавей. Това е внушение. Така че съвсем нормално е да се обясни, че не се "бутат", а хората просто работят и се развиват. За разлика от самсунг, които за поредна година предлагат претоплена манджа. Даже може още повече да те заболи, но четох и много положителни отзиви и за Mate 20 pro. Твърди се, че това е най-добрият телефон за годината, а не note 9.
Аз имам впечатление, че хуавей ще започнат да се продават повече от самсунг. А дали и в момента не е така. Никой не може да каже.
Не знам какво очакваш от тази тема. Ако искаш отговори с по една дума кой телефон е най-продаван пусни анкета с няколко модела телефони. Така ще разбереш какво мислят хората.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

Мнение от Ванката » 24 окт 2018, 23:35

Да съм казал/написал обратното? Мейт 20 Про е изборът на жена ми за Коледа. Но както и да е, моите впечатления са на базата на експеримента който си направих, а също така и на потокът от хора който минава през фитнеса ни и виждам какво ползват. Честно казано флагман на Хуауей не съм видял, само да не те заболи сега, защото на мен ми е все тая. Ако след 2-3 години Хуауей изместят Самсунг при флагманите, ОК, не са се постарали и се е случило. И най-големите империи са рухвали! ;) Ти в момента пишеш общи приказки - кой какво бил казал, какво щяло да бъде някога си и твоите впечатления отново за необозримото бъдеще, някога си там... :D
От тази тема очаквам да пишат хора с някакви лични наблюдения за продажбите от тази година. Това е просто анкета и никой не те кара да участваш, ако няма какво да напишеш!
Samsung GALAXY S22 Ultra

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

Мнение от vanci1990 » 25 окт 2018, 00:28

В моето обкръжение повечето са с нисък или среден клас телефони, все Хуавей, е има и един с мейт 10 про. Но по принцип из града все флагмани от П20 , П10 серията са, из пришълците в града Iphone, Samsung. Обаче с това агресивно налагане на Хуавей от операторите... Където и да идеш все Хуавей ще ти предложът , щото видиш ли бил "по - добър" от Samsung :S(woo):D? Сериозно? Тоест аз съм глупав ? Мойта е с П20лайт, купен от Технополис, само защото "нейните" прятелки са с Хуавей, искаше П10 лайт, ама аз категорично отказах, като ще е Хуавей и ще е лайт, П20 лайт да е, не че е лош телефона ама...Китаец какво да кажа. Аз пробвах миналата година Xiaomi Redmi Note 4, всичко му работеше освен основната функция да бъде телефон, е няма такава бангия, трябваше да го въртя да го нагласям по главата си , два пъти в сервиз, втория път че му направиха нещо и сякаш все имаше слушалки, та го продадох, повече Xiaomi едва ли, благодаря ама не съм толкова богат че да си давам парите за глупости. Отивам във Vivacom да си взема телефон, само дет човека ми го нямаше под човек разбирайте служителя с който все си преподписвам договора, та искам аз Samsung S8, да ама не, кредитния ми лимит бил недостатъчен, трябвало да го платя или в брой или да платя част от него, щото аз съм бедно дете искам на лизинг да го взема, ей 819 лева са си 819 лева бре. Искам А8, хубаво ама все отворени бройки, не се знае дали има не отворена бройка някъде в града, изведнъж ама що не вземеш Хуавей П20 - чистия, ми той с лизинга ми излиза 819, кредитния ми лимит е 820 лева, а на S8 с лизинга става 960 лева, викам ама аз не искам китаец бе хора , тва са проблем след проблем, ма той телефона е по - добър от Samsung S8, направо се изсмях, как по - добър бе та тва е китаец, нито усещането, нито нищо не му е като S8 - демек аз съм глупав. Та накрая ми писна, щот ако не си вземех телефон и нямаше пак да се навия да взимам нещо на лизинг иии... Го взех то П20 - чистия, ама исках неотворен, изведнъж в магазина няма, ама ми намериха пак от града за 0 минути беше в мен, та... После отидох в магазина от който ми го докараха, и като чух че са шитнали предния ден 10 П20 про, а в същия ден 3 П20 чист и един П20 лайт, а какво чух пък в Теленор, а в а1 как изписаха корпоративно на кило П20... Не че не съм доволен от оператора си, напротив, нито пък от момичето в магазина, беше коректна с мен даже промоцийка на плана си хванах и изобщо си беше коректна с мен, също съм някак доволен от телефона но... Хуавей е, а не е Samsung. Както и да е това си е агресия, скоро по улицата все ще гледам Хуавей флагмани...

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

Мнение от Ванката » 25 окт 2018, 08:09

Благодаря за поста! Беше много полезен! От него разбрахме, че в Плевен доминират флагманите на Huawei. Аз не съм ходил там и инфото беше интересно - поне за мен. (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

Мнение от vanci1990 » 25 окт 2018, 08:13

А аз благодаря за анкетата, от нея ми стана ясно че не само на мен ми се струва - а е вярно че има насилствено налагане на всички и най - вече флагманите на Хуавей.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

Мнение от Вито » 25 окт 2018, 08:52

Разбира се, че има. В офисите ви казват и за какви жени да се ожените. Как до сега насилствено не са ми продали нито един телефон, много интересно?!

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

Мнение от algor » 25 окт 2018, 09:02

[Quote]Разбира се, че има. В офисите ви казват и за какви жени да се ожените. Как до сега насилствено не са ми продали нито един телефон, много интересно?![/Quote]

Иди по офисите и се позастоявай малко и ще видиш това, което говорят хората.
Снощи в центъра на София, в офис на Виваком в рамките на 15 минути продадоха на две перничанчета (с преподписване) един P20 Pro и един P20.
Момчетата хич хабер си нямаха з акакво става въпрос, дори не им споменаха за Самсунг, Епъл или която и да е друга марка, а единия пич дори се чудеше не заради цената или нещо друго на Про-то, а защото му е голям.
След обясненията на девойката колко е изгодна цената в момента вече и как купуваш най-доброто в света, младежа се предаде и го взе.
Всичко това се разигра на 2 метра от мен и чух и видях всичко.

пп. Служителите имат "леки" бонуси за продадени телефони на тази марка, изразяващи се в негласно носене на ключодържатели, химикалки, шоколади и прочие брандирани джунджурии, а и лек паричен бонус.
Повтарям - лек!
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Анкета: Кой е най-продаваният андроид флагман в България според вас от началото на 2018 година до сега? (Лични впечатления!)

Мнение от Вито » 25 окт 2018, 09:08

Не ме разбра. На сила никой не може за ме накара да купя каквото и да било. А това, че служителите имат бонуси за продажба на определен продукт, мисля не е от създаването на Хуауей. Просто те плащат сега докато другите се имат за твърде големи и не виждат смисъл да плащат за популярност.

Отговори