Бихте ли плащали с телефон на ПОС терминал.
Бихте ли плащали с телефон на ПОС терминал.
Ако някой има опит с такъв вид плащания у нас и в чужбина моля да сподели плюсове и минуси.
Re: Бихте ли плащали с телефон на ПОС терминал.
Хората ги е страх с карта да плащат и още броят стотинки и левове вместо с дебитна/кредитна карта.
На мен ми е по-удобно с картата, ако можеше и с телефона бих плащал, но в България това докато набере популярност ще минат поне 5 години най-малко.
На мен ми е по-удобно с картата, ако можеше и с телефона бих плащал, но в България това докато набере популярност ще минат поне 5 години най-малко.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Доколкото знам такива плащания се предлагат от Първа Инвестиционна Банка.
Pixel 8 Pro
Re: Re: Бихте ли плащали с телефон на ПОС терминал.
[Quote]Хората ги е страх с карта да плащат и още броят стотинки и левове вместо с дебитна/кредитна карта.[/Quote]
Имам и дебитна и кредитна, на повечето места предпочитам да плащам в брой заради тромавите им системи.
По темата: ако е минава бързо плащането - да. В противен случай в брой.
Имам и дебитна и кредитна, на повечето места предпочитам да плащам в брой заради тромавите им системи.
По темата: ако е минава бързо плащането - да. В противен случай в брой.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Изречение, в което има въпросителна дума или сричка, трябва да завършва на въпросителна, а не на точка! Моят отговор е твърдо НЕ! Никога не бих плащал с телефона си, защото тези вещи се крадат най-често, и трябва да съм луд да си въведа такива лични данни в телефона.
Данните са доста добре криптирани, така, че и да ти откраднат телефона, последното до което ще стигнат е картата... По-голяма е вероятността на банкомат или пост терминал да те прекарат... Аз бих го ползвал постоянно, стига да го въведът навсякъде, а не отиваш на едно място, работи, на 10 други не... Голяма обърквация става, по добре да броиш стотинки в такъв случай.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!
аз мисля че трябва повече информация относно сигурността най вече и достъпност на услугата.според мен е удобно и неизбежно нещата вървят в тая посока.
Re: Re: Re: Бихте ли плащали с телефон на ПОС терминал.
[B]Правя плащане с телефон във всеки един удобен момент - предпочитан вариант ми е. Ползвам услугите на LeuPay Wallet и съм много доволен.[/B]
Ползвам го ежедневно. Удобно е, но все пак има и ограничение за безконтактните плащания. Трябва и хората да свикнат да плащат с карти и банките и търговците да предложат адекватни условия за лесно и бързо плащане, както и терминали на повече места.
Този начин на плащане бих ползвал по заведения и ресторанти. Писнало ми е, сервитьорите да ми връщат по-малко ресто, отколкото трябва. Предварително си задържат бакшиш и после ми е неудобно да си тръгна без да дам такъв, и по този начин взимат повече бакшиш, който е малко "изпросен". Като цяло не ми пречи, защото си удържат 20-50 стотинки, понякога левче, но като оставя и аз нещо като бакшиш и се натрупва, а да не казвам какво е отношението на сервитьорите. Доста често не поздравяват, а направо хвърлят менюто. И така, аз не съм отишъл да хапна супа и таратор за 3-4 лева, а за 5-6лв. Не знам каква е тази масова практика и от къде се е пръкнала, но не е съвестно според мен, а на много места умишлено не може да се плати с карта!