Bluejack - новата мания!!!
Re: Bluejack - новата мания!!!
hora, ideikata mi haresa i na men i 6te probvam stiga nqkoi da mi prati programkata na maila ako moje, za6toto ne6to ot saita ne moga da q namerq i izteglq-dava mi nqkakva gre6ka?
-
- Регистриран: 28 мар 2018, 11:04
ot data.bg kazva se bluejackX.SIS no 6te stane ako ima6 nokia s symbian os 60DefaultUser написа: ↑16 фев 2005, 14:05Темата е пусната от CynepMEH във форума на data.bg Здравейте, надявам се темата да стане популярна и всеки да допринася за нещо в нея! Първо ще ви разкажа накратко за Bluejack, а после и за моето "дефлориране" на Bluejack. Bluejack представлява пращане на данни, посредством bluetooth, от едно устройство към друго, без държателят на едното да знае за това. В момента по целия свят (или поне в европа и щатите) хората са луднали по тази мания и се забавляват доста. До толкова се е популяризирала, че Радио 1 на ББС (не е нужно да ви напомням кое е това радио нали) излъчило предаване посветено на темата Bluejacking. От доста време чета по форумите за Bluejack и от 1-2 седмици се мъча и аз да направя нещо подобно. И вчера успях! Направих първото си Bluejack-ване и съм нахъсан за много други . Ето и историята. Приятелката ми ме заведе в едно клубче "Силуетс" мисля се казваше, в което се оказа, че има парти на сладур.ком. Аз съм регистриран в този сайт,а и тя също. Разликат е, че тя е специален сладур и почти всички я познават. Никът и е А Н Г Е Л Ъ Т. Та седя си аз и по-подходящо място от дискотеката едва ли има за такова Bluejack-ване. Вадя го (телефона) и си създавам контакт, в който няма нищо друго освен поле за име, а в него пиша "Поздрави от А Н Г Е Л Ъ Т". Избирам да пратя контакта чрез bluetooth и след 2-3 секунди ми излиза съобщение "Наммерени устройства: Сониериксон Р900". "Охо", казвам си, "имаме жертвааа" и избирам да пратя на този телефон съобшението. "Contact sent" засилва удоволствието ми и прибирайки телефона започвам да се оглеждам за жертвата. В един момент забелязвам един 30-35 годишен, голям и гологлав мъж, облечен с костюм да се насочва към нас. В едната си ръка стискаше СЕ Р900, а очите му бяха като палачинки. Идва при нас, но аз се дистанцирах от приятелката ми, за да не личи, че сме заедно. Отива при нея и започва да й говори превъзбудено. "Какво е това. Как ме хакна? Източи ли нещо от мен? Къде ти е снимката. Няма я! Изчезнала е от контактите..." Беше грък, а акцентът му както при всички гърци адски смешем, което още повече ме разсмя. Оказа се, че се познават с нея от доста време. Отне ми около 5 минути да му разясня това, което и на вас в момента и да се успокои. Още се смея като се сетя за реакцията му и погледа... Ако се разровите по форумите ще видите доста интересни случки. Любимата ми е тази, в която един пич, една продавачка в копирен център и еидн принтер си правят тройка на разсъмване, като пича вижда, че принтерът подържа блутут и решава да се пробва. Издебва продавачката като не гледа към него и я снима. После праща снимката чрез блутут и открива, че опцията за приемане на притера е включена. Горкият човечец щял да получи задушаване от смях, гледайки как продавачката се пули с тъп и неразбиращ поглед пред принтера, който бълвал една след друга снимката, която той току що й направил За съжаление в БГ е по-трудно да се осъществи такова нещо, но ето - аз успях. Надявам се и вие да успеете и да пишете вашите смешни случки. Най-добрите места за това са публичните - дискотеки, банки, магазини, университети (между другото в сряда съм в НБУ и очаквайте ново разказче, ако успея) За това, кои телефони поддържат блутут може да видите този адрес http://213.226.6.10/info/gsm_adv/phone_det.php?sid=231078a6777aa1113526bfe2a4e14894&gsm_id=49 или прочетете 5 реда надолу
-
- Регистриран: 17 юли 2004, 10:21
Това са пълни глупости - не трябва никакъв специален софтуер за BJ
-
Mnogo ste zle! Purvo na nikoi ne mu e jasno za kakvo stava duma! Vtoro 6ansa da stane maitap e minimalen! Taka 4e, mnogo ste zle!!!DefaultUser написа: ↑20 фев 2005, 20:39Това са пълни глупости - не трябва никакъв специален софтуер за BJ
-
Чо :), как може да му раберем БТ адреса?
Моя, ясно как ще си го видя, но неговия? Щом може да видим БТ адреса това не означава ли, поне малко, че може да се осъществи и по-вътрешно проникване и то невидомо за потребителя на отсрещния апарат?DefaultUser написа: ↑19 фев 2005, 00:15Зависи си от телефона, колко едновременни connection-а позволява. М/у другото, invisible също не е баш "невидим", а просто "не е видим" за стандартно сканиране от телефон ;) Ако пък веднъж са ти запомнили BTaddress-a, и в invisible си жертва с дори с телефон. Tooth the planet, enjoy technology :)
-
Re: Чо :), как може да му раберем БТ адреса?
Na teoria da moze...na praktika trudno..DefaultUser написа: ↑20 фев 2005, 22:16Моя, ясно как ще си го видя, но неговия? Щом може да видим БТ адреса това не означава ли, поне малко, че може да се осъществи и по-вътрешно проникване и то невидомо за потребителя на отсрещния апарат?
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Хи-хи-хи, благодаря за разяснението, поне аз нямх нужда.
Обясних най-простия принцип на реализиране на доста широкото понятие "bluejack", който м/у другото е известно от началото на bluetooth-a. Както и да е.
А може би си чул/чел за по-сташния тип "bluejack" предаващ и "друга информация", която по определен начин може на накара някои модели телефони, примерно да се рестартират - bugове, колкото щеш.
(тука вече навлизме, в нещо надскачащо "базика" ... така, че стига толкова)
Обясних най-простия принцип на реализиране на доста широкото понятие "bluejack", който м/у другото е известно от началото на bluetooth-a. Както и да е.
А може би си чул/чел за по-сташния тип "bluejack" предаващ и "друга информация", която по определен начин може на накара някои модели телефони, примерно да се рестартират - bugове, колкото щеш.
(тука вече навлизме, в нещо надскачащо "базика" ... така, че стига толкова)
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
-
KAv e smisala da imash telefon i da ne si go nosish v daskalo :))))) kuv e smisala ot telefona togava shtom polovinata ti den minava v daskalo :))))) mnogo si zle mi da si beshe zel nokia 3310 da ne ti go krade nikoi :)))) are sus zdrave :PDefaultUser написа: ↑18 фев 2005, 14:02иж какво,аз вече съм си зел тел!Нямам намериение да си взимам друг,тъй като моя не го нося на даскало (там си е доста опасно да си носиш телефона,и още по-упасно да е с камера).Наистина сигурно има няква Java за infrared-ване на ТВ-то,ама аз не я знам!
Виж кво,аз имах Siemens C55 и си зех СХ65,щото ме кефи;Може пък и да почна да го нося;
-
Ми какъв е смисъла от него като не го носиш :)) то и зад блока могат да ти го гепят. Като толкожа те е страх за ко си си купил СХ65DefaultUser написа: ↑22 фев 2005, 11:05Виж кво,аз имах Siemens C55 и си зех СХ65,щото ме кефи;Може пък и да почна да го нося;