Bluejack - новата мания!!!

DefaultUser
Регистриран: 28 мар 2018, 11:04

Bluejack - новата мания!!!

Мнение от DefaultUser » 16 фев 2005, 14:05

Темата е пусната от CynepMEH във форума на data.bg

Здравейте,

надявам се темата да стане популярна и всеки да допринася за нещо в нея!

Първо ще ви разкажа накратко за Bluejack, а после и за моето "дефлориране" на Bluejack.

Bluejack представлява пращане на данни, посредством bluetooth, от едно устройство към друго, без държателят на едното да знае за това. В момента по целия свят (или поне в европа и щатите) хората са луднали по тази мания и се забавляват доста. До толкова се е популяризирала, че Радио 1 на ББС (не е нужно да ви напомням кое е това радио нали) излъчило предаване посветено на темата Bluejacking.

От доста време чета по форумите за Bluejack и от 1-2 седмици се мъча и аз да направя нещо подобно. И вчера успях! Направих първото си Bluejack-ване и съм нахъсан за много други . Ето и историята. Приятелката ми ме заведе в едно клубче "Силуетс" мисля се казваше, в което се оказа, че има парти на сладур.ком. Аз съм регистриран в този сайт,а и тя също. Разликат е, че тя е специален сладур и почти всички я познават. Никът и е А Н Г Е Л Ъ Т. Та седя си аз и по-подходящо място от дискотеката едва ли има за такова Bluejack-ване. Вадя го (телефона) и си създавам контакт, в който няма нищо друго освен поле за име, а в него пиша "Поздрави от А Н Г Е Л Ъ Т". Избирам да пратя контакта чрез bluetooth и след 2-3 секунди ми излиза съобщение "Наммерени устройства: Сониериксон Р900". "Охо", казвам си, "имаме жертвааа" и избирам да пратя на този телефон съобшението. "Contact sent" засилва удоволствието ми и прибирайки телефона започвам да се оглеждам за жертвата. В един момент забелязвам един 30-35 годишен, голям и гологлав мъж, облечен с костюм да се насочва към нас. В едната си ръка стискаше СЕ Р900, а очите му бяха като палачинки. Идва при нас, но аз се дистанцирах от приятелката ми, за да не личи, че сме заедно. Отива при нея и започва да й говори превъзбудено. "Какво е това. Как ме хакна? Източи ли нещо от мен? Къде ти е снимката. Няма я! Изчезнала е от контактите..." Беше грък, а акцентът му както при всички гърци адски смешем, което още повече ме разсмя. Оказа се, че се познават с нея от доста време. Отне ми около 5 минути да му разясня това, което и на вас в момента и да се успокои. Още се смея като се сетя за реакцията му и погледа...

Ако се разровите по форумите ще видите доста интересни случки. Любимата ми е тази, в която един пич, една продавачка в копирен център и еидн принтер си правят тройка на разсъмване, като пича вижда, че принтерът подържа блутут и решава да се пробва. Издебва продавачката като не гледа към него и я снима. После праща снимката чрез блутут и открива, че опцията за приемане на притера е включена. Горкият човечец щял да получи задушаване от смях, гледайки как продавачката се пули с тъп и неразбиращ поглед пред принтера, който бълвал една след друга снимката, която той току що й направил

За съжаление в БГ е по-трудно да се осъществи такова нещо, но ето - аз успях. Надявам се и вие да успеете и да пишете вашите смешни случки. Най-добрите места за това са публичните - дискотеки, банки, магазини, университети (между другото в сряда съм в НБУ и очаквайте ново разказче, ако успея)

За това, кои телефони поддържат блутут може да видите този адрес
http://213.226.6.10/info/gsm_adv/phone_det.php?sid=231078a6777aa1113526bfe2a4e14894&gsm_id=49
или прочетете 5 реда надолу

DefaultUser

Re: Bluejack - новата мания!!!

Мнение от DefaultUser » 16 фев 2005, 22:07

DefaultUser написа:
16 фев 2005, 14:05
Темата е пусната от CynepMEH във форума на data.bg Здравейте, надявам се темата да стане популярна и всеки да допринася за нещо в нея! Първо ще ви разкажа накратко за Bluejack, а после и за моето "дефлориране" на Bluejack. Bluejack представлява пращане на данни, посредством bluetooth, от едно устройство към друго, без държателят на едното да знае за това. В момента по целия свят (или поне в европа и щатите) хората са луднали по тази мания и се забавляват доста. До толкова се е популяризирала, че Радио 1 на ББС (не е нужно да ви напомням кое е това радио нали) излъчило предаване посветено на темата Bluejacking. От доста време чета по форумите за Bluejack и от 1-2 седмици се мъча и аз да направя нещо подобно. И вчера успях! Направих първото си Bluejack-ване и съм нахъсан за много други . Ето и историята. Приятелката ми ме заведе в едно клубче "Силуетс" мисля се казваше, в което се оказа, че има парти на сладур.ком. Аз съм регистриран в този сайт,а и тя също. Разликат е, че тя е специален сладур и почти всички я познават. Никът и е А Н Г Е Л Ъ Т. Та седя си аз и по-подходящо място от дискотеката едва ли има за такова Bluejack-ване. Вадя го (телефона) и си създавам контакт, в който няма нищо друго освен поле за име, а в него пиша "Поздрави от А Н Г Е Л Ъ Т". Избирам да пратя контакта чрез bluetooth и след 2-3 секунди ми излиза съобщение "Наммерени устройства: Сониериксон Р900". "Охо", казвам си, "имаме жертвааа" и избирам да пратя на този телефон съобшението. "Contact sent" засилва удоволствието ми и прибирайки телефона започвам да се оглеждам за жертвата. В един момент забелязвам един 30-35 годишен, голям и гологлав мъж, облечен с костюм да се насочва към нас. В едната си ръка стискаше СЕ Р900, а очите му бяха като палачинки. Идва при нас, но аз се дистанцирах от приятелката ми, за да не личи, че сме заедно. Отива при нея и започва да й говори превъзбудено. "Какво е това. Как ме хакна? Източи ли нещо от мен? Къде ти е снимката. Няма я! Изчезнала е от контактите..." Беше грък, а акцентът му както при всички гърци адски смешем, което още повече ме разсмя. Оказа се, че се познават с нея от доста време. Отне ми около 5 минути да му разясня това, което и на вас в момента и да се успокои. Още се смея като се сетя за реакцията му и погледа... Ако се разровите по форумите ще видите доста интересни случки. Любимата ми е тази, в която един пич, една продавачка в копирен център и еидн принтер си правят тройка на разсъмване, като пича вижда, че принтерът подържа блутут и решава да се пробва. Издебва продавачката като не гледа към него и я снима. После праща снимката чрез блутут и открива, че опцията за приемане на притера е включена. Горкият човечец щял да получи задушаване от смях, гледайки как продавачката се пули с тъп и неразбиращ поглед пред принтера, който бълвал една след друга снимката, която той току що й направил За съжаление в БГ е по-трудно да се осъществи такова нещо, но ето - аз успях. Надявам се и вие да успеете и да пишете вашите смешни случки. Най-добрите места за това са публичните - дискотеки, банки, магазини, университети (между другото в сряда съм в НБУ и очаквайте ново разказче, ако успея) За това, кои телефони поддържат блутут може да видите този адрес http://213.226.6.10/info/gsm_adv/phone_det.php?sid=231078a6777aa1113526bfe2a4e14894&gsm_id=49 или прочетете 5 реда надолу
Никакъв интерес към това. Възмутен съм!

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 16 фев 2005, 22:52

DefaultUser написа:
16 фев 2005, 22:07
naprotiv mnogo e interesno! camo4e mako hora moje bi go pritejavat t.e BLU...

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 16 фев 2005, 23:00

DefaultUser написа:
16 фев 2005, 22:52
spored men e nerealno.......pone az ne si go obesnqvam pove4eto telefoni s bluetoothsa si nastroeni da ne priemat ni6to bez razre6enie

n1cksun
Регистриран: 26 сеп 2004, 23:59

Мнение от n1cksun » 16 фев 2005, 23:01

Ne razbrah samo kak 6te prati6 danni na GSM bez tozi da dade saglasie, vse pak kogato poly4avam ne6to prez Bluetooth me pita predi tova dali izob6to iskam.I osobenno kogato e ot nepoznat me pita sa6to dali da go dobavi kam spisaka s Moi ystroistva?

C0ldblooded
Регистриран: 17 юли 2004, 10:21

Мнение от C0ldblooded » 16 фев 2005, 23:06

Като се има на предвид че някои хора във форума мислят,че BT е най-маловажното нещо на света хич не се учудвам че няма интерес.
Иначе BJ е трудно да направиш в БГ - просто малко хора си оставят BT включен за по-дълго и много малко хора ползват BT Handsfree за да има уязвими телефони.Веднъж бях гледал двама ентусиасти да си играят по BT игричка с Т610ки - тогава е възможен BJ защото BT е включен за достатъчно дълго.

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 16 фев 2005, 23:09

DefaultUser написа:
16 фев 2005, 22:07
хм, преди половин година на няколко концерта в ндк успях да BJ-на 5 телефона. оттогава не съм се занимавал. иначе "арена" е особено подходяща за това...

C0ldblooded
Регистриран: 17 юли 2004, 10:21

Мнение от C0ldblooded » 16 фев 2005, 23:10

При много телефони това не важи за контактите,които са основното нещо при Bluejacking-а

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 16 фев 2005, 23:25

DefaultUser написа:
16 фев 2005, 22:52
Да, прав си. Обаче дори и да имат, не си и оставят пуснати. Но на мен често ми се случва пък да засичам активирани БТ на големи обществени места- магазини, университет, център, кафенета, ...

Aleksi e pi4
Регистриран: 16 фев 2005, 23:51

Мнение от Aleksi e pi4 » 16 фев 2005, 23:54

zvu4i mnogo interesno 6te go probvam

Отговори