Bold 9900

Kiwi
Регистриран: 19 авг 2006, 09:40

Re: BlackBerry Bold 9900

Мнение от Kiwi » 25 яну 2012, 09:07

Браво!

dim0
Регистриран: 03 окт 2005, 01:02

Мнение от dim0 » 03 фев 2012, 18:27

В английския език, с изключение на някои едносрични думи, почти нищо не се произнася, както се пише. В случая блакб[B]ъ[/B]ри е правилното английско произношение на думата. Блакб[B]е[/B]ри (бл[B]е[/B]кб[B]е[/B]ри) е допустима вариация, но е по-скоро диалектна форма, по-често срещана в американското произношение.

Ето каква транскрипция еднозначно дава Оксфордския речник:

http://oxforddictionaries.com/definition/blackberry?q=blackberry

Можете и да го чуете тук:

http://translate.google.com/#bg|en|blackberry

ivananangelov
Регистриран: 22 дек 2011, 00:41

Мнение от ivananangelov » 01 мар 2012, 02:02

Много скапан телефон, как може да стружа над 1000 лева :)

Kiwi
Регистриран: 19 авг 2006, 09:40

Мнение от Kiwi » 08 мар 2012, 10:14

Много скапан коментар, че и не точен!
Честит празник!

ivoape
Регистриран: 24 апр 2012, 17:05

Мнение от ivoape » 26 апр 2012, 12:50

Здравейте,
Не съм много наясно с нещата, но си търся добър смартфон с QWERTY клавиатуера. Но да не е слайдер (SE Xperia Pro) и да не е BlackBerry (sorry). При тези условия, дали остава нещо добро освен може би Nokia E6? Ако някой може да препоръча - Благодарско!

CyberFiend
Регистриран: 02 юни 2004, 11:44

Мнение от CyberFiend » 05 май 2012, 21:43

Някой може ли да ми каже дали 9900 може да се настрои (без специални хакове) да проверява мейлове БЕЗ BlackBerry план. Вече си имам план с достатъчно интернет, не ми се иска да го сменям само заради BIS. Мерси.

Joro5kov
Регистриран: 26 май 2012, 07:45

Мнение от Joro5kov » 26 май 2012, 08:04

Телефонът не може да бъде хакнат или настроен да байпасне BIS-a. Причината тези телефони да държат цена и някакъв пазарен дял е защото това е бизнес телефон или по-точно НАЙ-сигурният бизнес телефон. Много е трудно да хакнеш телефонът, да се добереш до мейли или криптирана информация, да го откраднеш. Можеш да си се връзваш към FTP-та, да ползваш VPN канали и още много готини неща, който ако не знаеш кво значат или не ползва, значи Blackberry не би бил телефонът за теб.. Да да ама не! Имам този модел от 2 месеца, преди това бях със Storm I и единственият коментар който мога да дам е че телефонът е превъзходен. Може да не ползвам VPN канали FTP-та и тем подобни, но ми върши перферктна работаа за мейла, браузване, фейсбук, да не говорим колко е удобен за писане ( наскоро така ме притиснаха обстоятелствата че трябваше една курсова да си я допиша на блекбърито, става въпрос за писмена работа с обем около 4,500 думи). Има много готини апликациики, да не говорим че след ъпдейта на OS до 7.1 функционалността му се увеличава и се отварят още няколко малки, но готини вратички. Например вече си ползвам телефона за WiFi хотспот ако съм навън със лаптопа и интернет скоростта (вярно че зависи от обхвата, но дори и в по-отдалечени кътчета на града спокойно прихващам 3-4,5 mpbs интернет. Силният процесор на телефона и рамта му позволяват да правиш една дузина неща едновременно на него(нещо с което абсолютно всяко едно блекбъри имаше проблем и лично намирах за дразнещо). Задният капак умишлено е направен така - чувства се леко несигурен и пластмасов в сравнение със здравия стоманен корпус на телефона - придава усещането че е слабост. Всъщност не е така - причината за това е вградения NFC (Near Field Communication) сензор. Това е технология която тепърва навлиза във европа и която нямам намерение да дискутирам тъй като още не съм имал някакъв опит със нея.

Ако имате още въпроси, добре дошли сте. Не казвам че телефонът е най-добрият, просто изтъквам бонусите който малко потребители биха си направили труда да опишат или да вземат под внимание.

още един съвет - във youtube има много клипчета-сравнение между Blackberry 9900 и iPhone 4s, може да ви бъдат интересни. Лично се възхищавам на iPhone като телефон, но уви - интерфейса ме побъркваше още от първите iPhones и така и не му привикнах.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 26 май 2012, 21:20

Поздрави приятелю за поста ти. (yes)

Защо да не може да се "хакне" да ползва обикновен интернет пакет, а не БлекБери пакетите ?
Аз съм с неограничен нет към тарифния си план.
Това е много важно за мен, а не искам допълнителните им пакети.
Другото което също ме вълнува е Българските буквички.
Може ли Фонетика да се сложи?
Това е, друго не се интересувам :D
И за край, браво че си инсталирал Joiku Spot защото и затова щях да попитам ;)

Поздрави!

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 26 май 2012, 22:23

Привет и от мен,
Ползвам активно ББ услугите от 2009-та. Чел съм доста по форумите и наистина не може да се "хаква" това чудо. Уникално добра и стабилна ОС.
Може да пишеш на кирилица като си добавиш "Русский - транслитерация". Това е руския аналог на нашата фонетика и за телефон е добра. Преди ползвах Нокии, последната беше Е71.
Берито е по-добре откъм клавиатура и кирилизация. Имал съм 9000, 9800, 9700, 8520 - в различен ред.
Неограничения нет от тарифния си план няма как да го ползваш.
Спрямо другите ОС ще бъдете доста по-ограничени като набор от безплатни приложения и мултимедия, но за бизнес делата е незаменим помощник. Работи, синхронизира, няма да ви се налага да рестартирате (налага се само след ъпдейт на програма или деинсталиране).
Опитах за кратко да мина на HTC и андроид, но предпочетох да заложа на надеждността.
Сега съм навит на Galaxy Note за номер 2, но берито винаги ми е номер едно за разговори, мейл, контакти и календар. Рабира се всичко се синхронизира без никакви ангажименти за потребителя.

Наздраве!
P.S. Забравих - политиката на Бери е при дефект да заменят апарата, а не да ви го ремонтират и да чакате ремонт в сервиза. Такъв ми е опита с апарат от оператор. Ако си купите от магазин, не зная как е. Зависи и откъде е внесен предполагам.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 26 май 2012, 23:45

Привет колега ;)
А би ли ми обяснил защо по друг(и) форуми пишат за решение на проблема с интернета.
Няма да мога да постна линка към темата но ето заглавието и:
[Quote][B]Blackberry интернет без BIS/BES [/B][/Quote]
Ако чукнете на гугъл може и да излезе темата ;)

Би ли обяснил това?

А за приложения аз ползвам няколко и не вярвам да ги няма за Бери-то ;)

Отговори