CAT B100

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

CAT B100

Мнение от sports_man » 24 фев 2014, 11:40

Ето това се казва страхотен телефон ЗА РАБОТА,здрав,надежден,с добра батерия и си им и добра камера + ГПС. Вече се прелага и във Виаком.

Dinev1968
Регистриран: 02 юли 2013, 16:06

Re: CAT B100

Мнение от Dinev1968 » 03 мар 2014, 15:22

Взех си го. Сега го наблюдавам как се държи и ще пиша подробности,за който се интересува. Засега,което мога да кажа за трите дни ,в които го имам,че е БЕЗ грешка. Батерията като го взех от магазина беше паднала с едно деление и сега си седи така. Явно са сложили пак някакво чудовище за батерия. Хубавото е ,че е съвместима с най-популярната батерия Nokia BL-5C и ако някога закъсате за батерия,ще имате изход. при CAT B25 беше някаква странна и незаменяема батерия. като цяло телефонът е чудесен, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КАМЕРАТА!!! Направо мога да си кажа ДА НЕ СЕ СНИМА С НЕЯ. Отвратителна 3 мегапикслелова камера. Омазани,безцветни ,размити снимки. Добре е,че не взех телефона,за да снимам с него.
Като чуваемост е страхотен. Чува се супер силно,а ако искате още-по силно ,пускате през високоговорителя и може да озвучавате зала. Направен е за наистина шумна среда.
Микрофона явно е много силен,защото от другата страна ми казват да говоря по-тихо.
Фенерчето свети много добре,защото не е в точка като при Samsung B2710 примерно,а осветява цялата стая като го пуснеш. Може да се каже,че е лампа,а не фенер. Ако го ползвате в палатка или друго затворено помещение,си е направо осветително тяло.
Дисплеят на телефона е учудващо добър за китайче. Свалих му няколко многоцветни и контрастни уолпейпъра и наистина показва уникални цветове.
За интернет не съм го ползвал,тъй като си имам смартфон за тази цел. Исках корав телефон ,с много добра батерия и изглеждащ малко по-екстравагантно и май уцелих. Сега остава да видим колко дни ще издържа батерията,след няколко цикъла на разряд.

reingarx
Регистриран: 05 апр 2011, 17:40

Мнение от reingarx » 04 мар 2014, 19:21

Колега става ли,да се слуша музика през слушалките и има ли някакво качество?Сподели и как е батерията,държи ли се?

Dinev1968

Мнение от Dinev1968 » 04 мар 2014, 21:02

Ами хубавото тук е,че входът за слушалки не е Micro USB,а си е обикновена 3,5 мм букса,което ти дава свобода,да си го включиш в каквото си искаш:компютърни колони,че дори и през усилвател ако искаш може да си го прекараш. Аз му слагам едни огромни слушалки Филипс и звукът е уникален. каквито слушалки му сложиш,такъв ще е звукът. Оригиналните не съм ги разпечатал ,а и не смятам. Батерията все още е рано да кажа,защото от 4 дни го имам. Не съм го зареждал даже още

sports_man

Мнение от sports_man » 04 мар 2014, 22:22

Колега горещо се интересувам от този телефон и чакам някакви отзиви за него и в интерес на истината твойте са първите..Ще чакам да споделиш още впечатления до 2-3 дена.Жалко за камерата,очаквах да е поне като 2МП на Нокиа:S

reingarx
Регистриран: 05 апр 2011, 17:40

Мнение от reingarx » 04 мар 2014, 23:40

Забравих да попитам,как е качеството на звука при разговор,има ли проблемите с недочуване и шум както при предходните модели?

Dinev1968

Мнение от Dinev1968 » 05 мар 2014, 01:14

Качеството на звука е без забележки. Камерата наистина е лоша. Може и да е сравнима с двамегапикселова Нокия,не мога да кажа,но за мен е лоша. Обаче като ми се наложи да снимам в дъжд или сняг,няма да извадя Галаксито,а ще извадя този,пък каквато ще да става снимката,нали така?
За водоиздържливостта не мога и няма да мога да кажа нищо,защото не смятам да го потапям във вода. Смятам че тази характеристика точно не е най-гарантираната в който и да е водоустойчив телефон и винаги има риск да пусне. Идеята е ако случайно се намокри,а не да се прави умишлено. Стъклото на дисплея не е толкова дебело като на CAT B25 и дори като се натисне по-силно с пръст,малко се огъва,но това не означава задължително,че е по-малко здраво от на B25,даже при B25 стъклото беше лесно трошливо,а тук няма да е такова. Пластично е ,а това винаги е по-добре. Като цяло телефонът седи много добре в ръката и е доста по-приятен от предишния чук B25. Не може да се нарече елегантен,но от цялата поредица CAT,този е най-поносим.
Още нещо дребно,но важно и добре замислено-капачето на буксата за зареждане е направено доста интересно,с две степени на отваряне,за да не се скъса от отваряне и затваряне,което е слабо място на всички водозащитени телефони от всички марки. Освен това самото капаче е с винт отвътре и може да се сваля,за евентуална подмяна с ново,ако си намерите такова за в бъдеще от някъде. Същото е и с капачето на входа за слушалките. Неговото болтче даже се вижда от задната част на телефона. Дребни неща са,но са важни за отбелязване. не е претупан набързо телефон ,а е пипан внимателно и обмислено.

sports_man

Мнение от sports_man » 05 мар 2014, 08:56

Евала за подробното инфо! Принципно си прав за стъклото, че гъвкавото е по здраво,но дали не се драска по лесно? Никъде не намерих инфо какво е стъклото. Аша ли е,Горила 1/2 ли е кво е? Батерията наистина е добра идея да е заменяема с БЛ 5Ц на нокиа. Като цяло най вече ме интересуваше чуваемоста от двете страни-да се чува силно но и ясно отсрещния а не да е силно но пръщящо,но до колкото разбирам е ясно и отчетливо. Ще се радвам да споделиш мнение за батерията като имаш наблюдения.

sports_man

Мнение от sports_man » 09 мар 2014, 12:10

Иначе за обвхвата на места където е доста слаб за другите телефони ,този как се справя имаш ли наблюдения върху това?

Dinev1968

Мнение от Dinev1968 » 10 мар 2014, 01:33

Обхватът си е нормален. Нито по-слаб,нито по силен според мен. За батерията-заредих я напълно на 5-ти март. До днес (10-ти) е паднала с едно деление,има още 3 мисля. Аз не говоря много обаче. Значи очаквам някакви 15-тина дена да държи. Не повече. Нормално е ,но не много,сравнено с Samsung C3350 ,който ме караше 20 дена и един Samsung Е2370,който също имам и батерията му ми държи 40 дена. Той засега е шампион сред всички телефони. Но се надявам след няколко пълни цикъла на батерията на CAT-a ,да вдигне малко дните.
Освен това важно е да се каже нещо интересно. Когато батерията е на червено не могат да се провеждат изходящи разговори,но можеш да приемаш обаждания. Не можеш да набираш,за да имаш малко ток за евентуално входящо обаждане.

Отговори