Desire 816 Dual SIM

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: HTC Desire 816 Dual SIM

Мнение от Вито » 26 май 2014, 21:44

Ако има информация от къде може да се купи телефонът с българско меню, споделете. Всички онлайн магазини ми казаха, че апаратът е без меню на родния език...

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Мнение от algor » 27 май 2014, 00:28

Да ти кажа един час рова из менюто и не мога да открия на тая двусимка къде и е мрежата, за да пробвам това, което ме помоли.

На всяка отделна от двете карти има едно меню за настройки и едно приложение за прехвърляне на разговорите от едната към другата и...

Рових, рових, но не го намирам.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Мнение от algor » 27 май 2014, 00:32

Батерията с пуснат нет непрекъснато, разговори и няколко снимки е на ниво около 25 - 40% като се прибера вечер.

Иначе ще си копи-пейстна едно мнение от андроидския форум, касаещ батерията:

\"Не знам защо е това оплакване от дисплея, като аз на ярко слънце не виждам проблем с четимост и видимост.

Е, не е идеална, но с доста по-лоши апарати съм работил, на които в буквалния смисъл нищо не се вижда.

Само за сведение - от три дни не съм го зареждал апарата и имам още 28 процента батерия, като съм спрял всякакъв интернет и го ползвам основно за разговори.

По два пъти дневно сутрин и вечер пускам за малко интернета за обновления и да видя дали някой ми е писал нещо и после го спирам отново.

Та за протокола само - ако очаквате важни разговори и трябва да държите още час-два живот на апарата, просто спрете интернета и го оставете само на изчакване за гласови повиквания и няма да имате проблем.

За мен обхвата не е по-лош от други събратя на 816, но е нормално в различни точки по света и у нас всяка марка и модел да се държи различно, спрямо други.

Това, обаче, не прави единия по-добър или по-лош от другия, а за мен е важно като цяло и комплексно как се държи даден модел и дали ми върши работа.\"
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 27 май 2014, 01:11

Би трябвало на Settings- more- mobile network да е въпросната настройка и там да ти показва достъпните режими за работа на мрежата: само GSM, само HSDPA, LTE и т.н. Възможно е понеже е двусимов да е на друго място, но няма как да нямаш такава настройка.

Открий я, тя е важна и за теб. По време на пътуване или в планината е жизнено важно телефона да остава само на 2Г мрежа, за да пести батерия. Разликата е огромна спрямо 3Г режима. А в планината да останеш без батерия е много кофти...

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 27 май 2014, 01:21

Междувременно видях, че телефона е вече 529 лв. и с безплатна доставка. Скоро и под 500 (yes)

http://bit.ly/1oBzpVC

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 27 май 2014, 09:06

Добро е телефончето. Сега му четох характеристиките. Не ми хареса единствено дисплея, но пък за сметка на това е с две сим карти, поддържа LTE, четериядрен снапдрагон 400, който е среден клас, но никак не е зле! Има и голям екран-това също е плюс, както и стереоговорители (малко телефони могат да се похвалят с това)! А цената прави апарата наистина атрактивен. Някой собственик ако може да каже как е батерията?
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 27 май 2014, 11:35

Няколко реда по-надолу е казано за батерията...

[Quote]Батерията с пуснат нет непрекъснато, разговори и няколко снимки е на ниво около 25 - 40% като се прибера вечер.

От три дни не съм го зареждал апарата и имам още 28 процента батерия, като съм спрял всякакъв интернет и го ползвам основно за разговори.

По два пъти дневно сутрин и вечер пускам за малко интернета за обновления и да видя дали някой ми е писал нещо и после го спирам отново.

Та за протокола само - ако очаквате важни разговори и трябва да държите още час-два живот на апарата, просто спрете интернета и го оставете само на изчакване за гласови повиквания и няма да имате проблем.[/Quote]

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 27 май 2014, 11:46

[Quote]На всяка отделна от двете карти има едно меню за настройки и едно приложение за прехвърляне на разговорите от едната към другата и...[/Quote]

Братле при мен е в БЕЗЖИЧНА ВРЪЗКА И МРЕЖИ - МОБИЛНИ МРЕЖИ и ми излиза настройката за мобилна мрежа където се избира в какъв режим да е. Там има настройки и за двете сим дали да са GSМ, или WCDMA, или и двете.

Менюто за двете сим карти и прехвърляне на повикването е в основните настройки, а това за избора на какъв режим е в поднастройките на БЕЗЖИЧНА ВРЪЗКА И МРЕЖИ. Предполагам и при теб трябва да е така.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 27 май 2014, 13:01

Ето и отговор на въпроса ми, зададен в страницата на HTC Bulgaria във фейсбук:
[B]Здравейте! Интересува ме HTC 816 с две сим карти ще бъде ли официално внасян в България с българско меню и ако да, кога? Няколко магазина вече го предлагат, но без българско меню... Благодаря!
[/B]

HTC Bulgaria:
[B]Здравейте! За съжаление към момента не можем да потвърдим подобна наличност на Desire 816 с 2 SIM карти. Ако това се случи, ще го обявим тук на страницата ни. Поздрави! HTC[/B]

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 27 май 2014, 18:08

Ахахахахахаах, вярно, сега забелязах..:D

Явно е някаква специална резолюция на htc.:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори