Desire HD
Re: HTC Desire HD
[Quote]докато батериите, най-слабата част, не достигнат нивото на останалия хардуер в телефона, няма смисъл от n-ядрени процесори, графични ускорители и т.н... [/Quote]
Процесорът на Desire HD е произведен по нова технология, затова и въпреки по-слабата батерия телефонът издържа по-дълго време, поне според сайта на HTC.
Впечатляващите резултати от тестовете, показват, че един телефон не е само механичен сбор от качествени компоненти. Голяма работа, че процесора или графичния ускорител на някакъв телефон били (теоретично) по-бързи след като софтуера им не може да се възползва от това.
Процесорът на Desire HD е произведен по нова технология, затова и въпреки по-слабата батерия телефонът издържа по-дълго време, поне според сайта на HTC.
Впечатляващите резултати от тестовете, показват, че един телефон не е само механичен сбор от качествени компоненти. Голяма работа, че процесора или графичния ускорител на някакъв телефон били (теоретично) по-бързи след като софтуера им не може да се възползва от това.
-
- Регистриран: 06 авг 2004, 21:15
Дано е така, защото ми харесва и нищо чудно да се обзаведа с него :)
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
За мен целият този шум около Desire HD е неразбирам. Това е HD2 с Android, което го има от месеци.
Snapdragon-ите просто не стават. Ето в quadrant например, Desire HD изостава с над 500 точки (30%) зад Galaxy S... В GLBench е с над 35%
[Quote]отвратителните материали, от които е изработен[/Quote]
Aми аз възприемам телефона си като компютър. В компютъра не гледам кутията. Гледам
[Quote]удовищния хардуер[/Quote]
В САЩ много хора ъпгрейднаха от EVO към SGS. Явно в Европа сме на принципа, че щом е най-ново е най-хубаво :X
Snapdragon-ите просто не стават. Ето в quadrant например, Desire HD изостава с над 500 точки (30%) зад Galaxy S... В GLBench е с над 35%
[Quote]отвратителните материали, от които е изработен[/Quote]
Aми аз възприемам телефона си като компютър. В компютъра не гледам кутията. Гледам
[Quote]удовищния хардуер[/Quote]
В САЩ много хора ъпгрейднаха от EVO към SGS. Явно в Европа сме на принципа, че щом е най-ново е най-хубаво :X
-
Не мога да разбера, какъв е тоя зор с тия тестове...това е телефон все пак, има много хора, които въобще не ги интересува колко точки, на кой тест...няма да изстрелваме ракети в космоса с телефоните...HD2 не е с Android!!! Никога няма да работи с android така, както Desire HD!!!...в крайна сметка, всеки сам решава...
-
[Quote]Не мога да разбера, какъв е тоя зор с тия тестове[/Quote]
Тестовете са показателни за производителността на хардуера. Което по принцип няма общо с user experience-a, но все пак може да те ориентира.
[Quote]HD2 не е с Android!!! Никога няма да работи с android така, както Desire HD[/Quote]
Нямах предвид, че HD2 е с Android, а това, че Desire HD е абсолютно същият телефон, който вече е на една година...
[Quote]в крайна сметка, всеки сам решава[/Quote]
Да, разбира се, но това не пречи да обсъждаме. Просто аз бях на мнение, че SGS е доста закъснял, а пък Desire HD по тази логика... :X И то като се вземе предвид, че хардуерът на SGS поне е по-добър.
Тестовете са показателни за производителността на хардуера. Което по принцип няма общо с user experience-a, но все пак може да те ориентира.
[Quote]HD2 не е с Android!!! Никога няма да работи с android така, както Desire HD[/Quote]
Нямах предвид, че HD2 е с Android, а това, че Desire HD е абсолютно същият телефон, който вече е на една година...
[Quote]в крайна сметка, всеки сам решава[/Quote]
Да, разбира се, но това не пречи да обсъждаме. Просто аз бях на мнение, че SGS е доста закъснял, а пък Desire HD по тази логика... :X И то като се вземе предвид, че хардуерът на SGS поне е по-добър.
-
:) Аз много добре зная за какво са тестовете...въпроса е, толкова ли е важно дали един телефон има повече точки от друг? Какво чак толкова ще се инсталира на него? Според мен, това са излишни сравнения...мен ме вълнува стабилната операционна система, добрата изработка(SGS куца тук), добрата поддръжка от производителя( не от modaco, xda и т.н)...и sense!!! :) ...няма по-добър интерфейс!
И пак...това е телефон с допълнителни функции...не е гейм конзола, не е фотоапарат, не е телевизор, не е HD плейър, не е компютър...нито една от допълнителните функции не може, за сега, да измести оригинала!
И пак...това е телефон с допълнителни функции...не е гейм конзола, не е фотоапарат, не е телевизор, не е HD плейър, не е компютър...нито една от допълнителните функции не може, за сега, да измести оригинала!
Защо всички приемате Снапдрагън за процесор? В крайна сметка, да, в него има и процесор, но освен това си има и GPU и т.н. Пък като не искате иновации, купете си Нокиа и се радвайте на великата производителност на процесор от 5 години. :D
-
Въпросът при всеки е различен. При теб е какво можеш да инсталираш, а при мен - какво не мога.
Добрата изработка е важна да, но те и Nokia имат добра изработка... Даже може би най-добрата (поне при високия клас).
Поддръжката от производителя също е важна, но тази от xda/modaco е доста по-ценна. Те се опитват да премахнат ограниченията, които производителя по един или друг начин е наложил. Колкото до интерфейса, няма как да не се съглася. Sense не просто е безусловен лидер, ами е уникален. Но пък за много телефони има портова, има наподобяващи шелове и т.н.
Добрата изработка е важна да, но те и Nokia имат добра изработка... Даже може би най-добрата (поне при високия клас).
Поддръжката от производителя също е важна, но тази от xda/modaco е доста по-ценна. Те се опитват да премахнат ограниченията, които производителя по един или друг начин е наложил. Колкото до интерфейса, няма как да не се съглася. Sense не просто е безусловен лидер, ами е уникален. Но пък за много телефони има портова, има наподобяващи шелове и т.н.
[Quote]Това е HD2 с Android[/Quote]
Колкото и да го повтаряш, няма да стане истина.:D
[Quote]Snapdragon-ите просто не стават.[/Quote]
От връзката на [B]chilko[/B] изводите са точно противоположните.
[Quote]В компютъра не гледам кутията.[/Quote]
Въпрос на вкус, казало кучето... Телефона е на показ постоянно за разлика от компютъра.
Колкото и да го повтаряш, няма да стане истина.:D
[Quote]Snapdragon-ите просто не стават.[/Quote]
От връзката на [B]chilko[/B] изводите са точно противоположните.
[Quote]В компютъра не гледам кутията.[/Quote]
Въпрос на вкус, казало кучето... Телефона е на показ постоянно за разлика от компютъра.