Desire HD

baywatchbobby
Регистриран: 11 сеп 2010, 10:38

Re: HTC Desire HD

Мнение от baywatchbobby » 06 ное 2010, 02:15

Ето едно интересно приложение, с което научаваме повече за звездите и астролгията. [B]Google Sky Map[/B] :)
Програмата индентифицира къде се намираме в момента (чрез Google Maps) и показва нощното небе над главите ни, кои съзвездия са там, планети и галактики. Ако наклоните телефона наляво-надясно може да се разходите из цялото небе над земята. Програмата разполага и с търсачка, както и със секция с фотоси на галактики. За съжаление звездите и съзвездията са дадени с американските им имена и трудно ще се ориентираме за "Голяма" или "Малка мечка", звездата "Зорница" и др. известни български имена.

http://www.androidfreeware.net/download-google-sky-map.html

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 06 ное 2010, 12:14

Приложението идва заедно с Desire HD, а "Голяма" или "Малка мечка" не са български имена, само са преведени на български. "Голямата мечка" на български се нарича "Колата".

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 06 ное 2010, 12:28

Защо някои хора упорито забравят за кирилицата???

baywatchbobby

Мнение от baywatchbobby » 06 ное 2010, 12:40

Стига глупости вече! Това че е представено на сайта на HTC не значи, че е в телефона! Представят го като функционално за DHD, както и някой игри, които ги няма вътре. Все пак аз имам телефона и мога да кажа.

Голямата мечка не е GOLQMATA ME4KA в програмата, нали?!! Точно това имах предвид - с българските им имена не са отбелязани.

baywatchbobby

Мнение от baywatchbobby » 06 ное 2010, 12:46

[B]Бихте ли[/B] препоръчали някой сайт с игри, благодаря ви много. :)

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 06 ное 2010, 13:02

[Quote]Понеже Венера е по-близко до Слънцето спрямо Земята, тя винаги се наблюдава близко до него (най-голямата ѝ елонгация е 47,8°). На Земята тя може да се наблюдава само непосредствено преди изгрев и непосредствено след залез. Обикновено тогава е най-яркото небесно тяло след Луната и Слънцето и затова [B]понякога често е смятана за звезда и е наричана Зорница[/B], Денница (Деница) и Вечерница.[/Quote]
Tова по повод-[Quote]звездата "Зорница" и др. известни български имена[/Quote]:D

А ето ти и игри
http://www.androidbg.com/forum/forum12-igri.html
http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?f=122
http://www.all4android.com/forum/forumdisplay.php?f=14
http://4pda.ru/forum/index.php?s=a7fbbd10f9d36105a0439a4867b22c70&showforum=213

baywatchbobby

Мнение от baywatchbobby » 06 ное 2010, 13:41

Благодаря Радо. Приятен и слънчев уйкенд. (beer)

Аз излизам навън (вземам си и телефона). :)

protector
Регистриран: 15 май 2010, 07:30

Мнение от protector » 06 ное 2010, 16:49

здравей,жорж!ще дадеш ли мнение по дилемата:desire hd vs n900.
подробно и изчерпателно,моля.
има ли нещо по предната ми молба?
поздрави!(beer)

jorjino
Регистриран: 27 фев 2008, 15:47

Мнение от jorjino » 06 ное 2010, 21:21

Здравей @protector,

Относно по-стария ти въпрос за "дрехите" - не можаш да го постигна нито с вградения браузър, нито с файърфокс бета2 на Дизайър-а...
Може би трябва да питаш някой с по-голям опит с Андроид ОС.

За сравнението между Н900 и Дйзайър ХД -
Дизайър ХД си е телефон с ОС - т.н. смартфон, докато Н900 си е компютър с телефонни възможности.

Лично на мен още ми е по-близък до сърцето Н900. Някак си съм свикнал с ОС, организацията е по-логична, като телефон е средна хубост. Язък, че Нокия го забравиха...(angry)

Дизайър ХД си е повече телефон - отлично изградени телефонни функции, нотификации, много по-бързо работещ интернет браузър, камерата не е лоша.

Ако Н900 получи официален ъпдейт към Меего - ще си остане чудесно устройство още поне 1-1,5 години. Някак си с Н900 не ми се налагаше да свиквам с всичко - ОС е изградена като истинска Линукс дистрибуция, нещата са си на мястото, или там където би ги търсил ако беше пред настолния ти компютър.
Докато Андроид ОС е отлична ОС, но е за телефони, има си отделна логика, подреждане, функции, с които трябва да се свиква.

За мен в момента Дизайър ХД ми върши същата работа, както ми вършеше Н900 преди.
Единствено форума на маемо е много по-добре структуриран и изчерпателен, докато андроид имат ужасно много форуми, в които има различни програми, мнения и въобще различни неща. В този смисъл, поне за мен, повечето програми, които имат в момента Андроид и АйФон не е много голямо предимство - трябва много да се ровиш докато намериш програма, която да ти върши най-добре работа. Докато при Маемо - малко програми, добри, но трябва да свикваш с тях.

HTC Sense не ми допада много-много, но за някои неща е функционален.

За край - и двата телефона са супер, всеки сам за себе си и за различни неща.
Ако смяташ, че твоя Н900 ти върши работа - задръж го и чак след като излезе следващия телефон с МееГо помисли и избери.
Аз направих моя избор и за повечето неща не съжалявам.
Според мен през следващите около 2 години ще има много промени в пазара на смартфоните, но за момента смятам, че Андроид седи най-добре на пазара и има добро бъдеще. След 1-2 години - ще следя какво става и ще реша дали да остана с Андроид.

Поздрави. (yes)(beer)

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 06 ное 2010, 21:35

Само да спомена, че от вчера и аз съм с DHD и съм доста доволен. Android има някои доста глупави пропуски, но като цяло е наистина добра ОС, която продължава да оправдава очакванията ми.
Сега се чудя дали да си остана със Sense или да премина на Launcher Pro.

Отговори