Desire HD
-
- Регистриран: 06 авг 2004, 21:15
Re: HTC Desire HD
[Quote]Прехваления телефон взе нещо май да издиша:D[/Quote]
Напротив, телефона си е супер и "издишането" е само в мечтите на критиците... ;)
Напротив, телефона си е супер и "издишането" е само в мечтите на критиците... ;)
-
- Регистриран: 30 яну 2006, 21:00
[Quote]Здравей @protector,
Относно по-стария ти въпрос за "дрехите" - не можаш да го постигна нито с вградения браузър, нито с файърфокс бета2 на Дизайър-а...
Може би трябва да питаш някой с по-голям опит с Андроид ОС.
За сравнението между Н900 и Дйзайър ХД -
Дизайър ХД си е телефон с ОС - т.н. смартфон, докато Н900 си е компютър с телефонни възможности.
Лично на мен още ми е по-близък до сърцето Н900. Някак си съм свикнал с ОС, организацията е по-логична, като телефон е средна хубост. Язък, че Нокия го забравиха...(angry)
Дизайър ХД си е повече телефон - отлично изградени телефонни функции, нотификации, много по-бързо работещ интернет браузър, камерата не е лоша.
Ако Н900 получи официален ъпдейт към Меего - ще си остане чудесно устройство още поне 1-1,5 години. Някак си с Н900 не ми се налагаше да свиквам с всичко - ОС е изградена като истинска Линукс дистрибуция, нещата са си на мястото, или там където би ги търсил ако беше пред настолния ти компютър.
Докато Андроид ОС е отлична ОС, но е за телефони, има си отделна логика, подреждане, функции, с които трябва да се свиква.
За мен в момента Дизайър ХД ми върши същата работа, както ми вършеше Н900 преди.
Единствено форума на маемо е много по-добре структуриран и изчерпателен, докато андроид имат ужасно много форуми, в които има различни програми, мнения и въобще различни неща. В този смисъл, поне за мен, повечето програми, които имат в момента Андроид и АйФон не е много голямо предимство - трябва много да се ровиш докато намериш програма, която да ти върши най-добре работа. Докато при Маемо - малко програми, добри, но трябва да свикваш с тях.
HTC Sense не ми допада много-много, но за някои неща е функционален.
За край - и двата телефона са супер, всеки сам за себе си и за различни неща.
Ако смяташ, че твоя Н900 ти върши работа - задръж го и чак след като излезе следващия телефон с МееГо помисли и избери.
Аз направих моя избор и за повечето неща не съжалявам.
Според мен през следващите около 2 години ще има много промени в пазара на смартфоните, но за момента смятам, че Андроид седи най-добре на пазара и има добро бъдеще. След 1-2 години - ще следя какво става и ще реша дали да остана с Андроид.
Поздрави. (yes)(beer) [/Quote]
(yes) (beer)
Относно по-стария ти въпрос за "дрехите" - не можаш да го постигна нито с вградения браузър, нито с файърфокс бета2 на Дизайър-а...
Може би трябва да питаш някой с по-голям опит с Андроид ОС.
За сравнението между Н900 и Дйзайър ХД -
Дизайър ХД си е телефон с ОС - т.н. смартфон, докато Н900 си е компютър с телефонни възможности.
Лично на мен още ми е по-близък до сърцето Н900. Някак си съм свикнал с ОС, организацията е по-логична, като телефон е средна хубост. Язък, че Нокия го забравиха...(angry)
Дизайър ХД си е повече телефон - отлично изградени телефонни функции, нотификации, много по-бързо работещ интернет браузър, камерата не е лоша.
Ако Н900 получи официален ъпдейт към Меего - ще си остане чудесно устройство още поне 1-1,5 години. Някак си с Н900 не ми се налагаше да свиквам с всичко - ОС е изградена като истинска Линукс дистрибуция, нещата са си на мястото, или там където би ги търсил ако беше пред настолния ти компютър.
Докато Андроид ОС е отлична ОС, но е за телефони, има си отделна логика, подреждане, функции, с които трябва да се свиква.
За мен в момента Дизайър ХД ми върши същата работа, както ми вършеше Н900 преди.
Единствено форума на маемо е много по-добре структуриран и изчерпателен, докато андроид имат ужасно много форуми, в които има различни програми, мнения и въобще различни неща. В този смисъл, поне за мен, повечето програми, които имат в момента Андроид и АйФон не е много голямо предимство - трябва много да се ровиш докато намериш програма, която да ти върши най-добре работа. Докато при Маемо - малко програми, добри, но трябва да свикваш с тях.
HTC Sense не ми допада много-много, но за някои неща е функционален.
За край - и двата телефона са супер, всеки сам за себе си и за различни неща.
Ако смяташ, че твоя Н900 ти върши работа - задръж го и чак след като излезе следващия телефон с МееГо помисли и избери.
Аз направих моя избор и за повечето неща не съжалявам.
Според мен през следващите около 2 години ще има много промени в пазара на смартфоните, но за момента смятам, че Андроид седи най-добре на пазара и има добро бъдеще. След 1-2 години - ще следя какво става и ще реша дали да остана с Андроид.
Поздрави. (yes)(beer) [/Quote]
(yes) (beer)
Root за Desire HD - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=805327 :)
-
- Регистриран: 11 сеп 2010, 10:38
Батерията на моя издържа точно 1 ден! Ама непрекъснато ровча по него, слушам музика, браузвам, гледам клипове, а и разговорите ми са няколко по 5, 10 минути и един от тях по 1 час. Ако сутринта го взема зареден, към 19:00 ч. вечер е на 20% батерия. Но пак казвам - супер интензивно ползване.
Вече е доказано, че s-lcd e много по-добър дисплей от прехваления amoled, който на всичкото отгоре издиша на слънчева светлина. Това го признaват дори разработчиците от xda. Toзи показател сектата на Глакси С много трудно ще го преживее. Досега атакуваха телефона ни с кретенски, изсмукани от пръстите проблеми, сега ще трябва да защитават маркетинговия им фокус, наречен дисплей.
Имам 2 забележки към Desire HD - все още не съм наясно кой плеър подкарва гладко HD video от порядъка на 720p. С RockPleyer .flv клипчета на по-висока резолюция се разминават картина - звук.
Другото глупаво нещо е, че бях прикачил един файл, около 30 МБ в gmail пощата си. Пробвах от телефона да го изтегля директно върху SD картата, защото ми трябваше в момента. Не стана, нито от Gmail приложението, което въобще няма опция да изтеглиш атачмънтите, а само Привюю, нито пък от интернет браузъра, където като натиснеш "Изтегли" за атачмънта и след малко в Notifications ти се появява "Неуспешно изтегляне".
Ако някой има идея как да смъкна тези 30 МБ през тела ще се радвам да я чуя. :)
Вече е доказано, че s-lcd e много по-добър дисплей от прехваления amoled, който на всичкото отгоре издиша на слънчева светлина. Това го признaват дори разработчиците от xda. Toзи показател сектата на Глакси С много трудно ще го преживее. Досега атакуваха телефона ни с кретенски, изсмукани от пръстите проблеми, сега ще трябва да защитават маркетинговия им фокус, наречен дисплей.
Имам 2 забележки към Desire HD - все още не съм наясно кой плеър подкарва гладко HD video от порядъка на 720p. С RockPleyer .flv клипчета на по-висока резолюция се разминават картина - звук.
Другото глупаво нещо е, че бях прикачил един файл, около 30 МБ в gmail пощата си. Пробвах от телефона да го изтегля директно върху SD картата, защото ми трябваше в момента. Не стана, нито от Gmail приложението, което въобще няма опция да изтеглиш атачмънтите, а само Привюю, нито пък от интернет браузъра, където като натиснеш "Изтегли" за атачмънта и след малко в Notifications ти се появява "Неуспешно изтегляне".
Ако някой има идея как да смъкна тези 30 МБ през тела ще се радвам да я чуя. :)
Относно батерията - четох в един форум за "калибриране на батерията".
Не знам дали ще свърши работа, в момента го пробвам.
Процеса е следния:
1. Изхабете цялата батерия - до там, че телефона да се изключи;
2. Без да го включвате започнете да го зареждате. След като светне зелената лампичка оставете телефона да се зарежда още 1 час.
3. Махнете зарядното и рестартирайте телефона.
Както казах тази нощ го пробвам - ще ви кажа дали има ефект.
Друго нещо, което открих е, че ако сте качвали и махали много програми - може да направите възстановяване към първоначалното състояние ( sosf reset) през менюто на телефона. След като направих последното ми се увеличи с още малко автономното време на батерията.
Ще ми дадете ли един съвет - да си синхронизирам ли контактите с gmail пощата?
И какъв е смисъла - освен, че всичките ми контакти ще станат публични - това не ми е много ясно, моля обяснете ми. Благодаря предварително.
Поздрави.(yes)(beer)
Не знам дали ще свърши работа, в момента го пробвам.
Процеса е следния:
1. Изхабете цялата батерия - до там, че телефона да се изключи;
2. Без да го включвате започнете да го зареждате. След като светне зелената лампичка оставете телефона да се зарежда още 1 час.
3. Махнете зарядното и рестартирайте телефона.
Както казах тази нощ го пробвам - ще ви кажа дали има ефект.
Друго нещо, което открих е, че ако сте качвали и махали много програми - може да направите възстановяване към първоначалното състояние ( sosf reset) през менюто на телефона. След като направих последното ми се увеличи с още малко автономното време на батерията.
Ще ми дадете ли един съвет - да си синхронизирам ли контактите с gmail пощата?
И какъв е смисъла - освен, че всичките ми контакти ще станат публични - това не ми е много ясно, моля обяснете ми. Благодаря предварително.
Поздрави.(yes)(beer)
-
- Регистриран: 06 авг 2004, 21:15
Предимството на синхронизацията е че винаги и навсякъде можеш да възстановиш контактите, трябва ти само нет...
абе само глупости говорите тука.дисплея на хд бил по добър от на галаксито..хахаха,аман от разбирачи.то не беше,че бил пластмасов,че скърцал,че луфт имало.еи сега гледах телефона пак във един магазин и не видях нито един от косурите за които се споменават вуъв форума.а на теб лично щи кажа:О КОЛКО СИ ПРОСТ,ИМА ЛИ СМИСЪЛ СЪС ТЕБ ДА ГОВОРА?АИДЕ ОСТАНИ СИ СЪС ЗДРАВЕ ГОСПОДИН РАЗБИРАЧ. ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ХД ТО ДА НЕЕЕ СЪС АМОЛЕД ДИСПЛЕИ Е,ЧЕ ОТ САМСУНГ ЗАКЪСВАТ СЪС НАПРАВАТА НА ТАКИВА ДИСПЛЕИ А НЕ,ЧЕ ОТ HTC НЕ СА ИСКАЛИ ДА СЛОЖАТ ТАКЪВ ДИСПЛЕИ.ОБАЧЕ ВИЕ ТУКА СТЕ СИ ЕБ**ЛИ КАПАЦИТЕ,РАЗБИРАЧИ СТЕ ГОЛЕМИ БЕ...АЗ НЕЗНАМ ЩО НЕ КАНДИДАСТВАШ ЗА РАБОТА ВЪВ САМСУНГ.ДА ИМ ДАВАШ АКЪЛ КАК СЕ ПРАВАТ ДИСПЛЕИ ЩОМ ТОЛКО МНОГО РАЗБИРАШ.КОИ ЗНАЕ ОТ КОЯ МАХАЛА ВЪВ БАЛКАНА ДИ ДОШЪЛ АМА ИНАЧЕ СИ ГОЛЕМ ПРОФЕСОР.
Разбирача защищаващ Самсунг, ако не знаеш писането само с главни букви е най-меко казано невъзпитано! И разглеждането на телефон в един магазин въобще не е достатъчно-трябва експлотация,за да видиш добрите и лошите страни на даден телефон!
абе кои си ти да ми казваш как ше пиша бе?както си искам така.а колкото до експлоатацията съм си играл със телефона и нее имало проблеми.просто подчертах,че и сега въве магазина видях,че няма тези проблеми телефона за които говорите вие феновете на нтс...и плюс това никаде не казвам,че съм супер разбирач.ама тука има такива смешници,че като им чета тъпите изказвания ми иде да им тегла по един пердах.
-
- Регистриран: 11 сеп 2010, 10:38
Абе коп...нце, я вземи се укроти малко, че ще изядеш банана. Лазиш по нервите на всички тука, селски бек такъв. Ти немаш кинти да си купиш цървул за телефон, критикар ще ми се праи: кое ставало, кое не ставало.
Л.йно такова, само да ми паднеш ще ти изгърмя бушоните! Аре разкарай се от тази тема и без това СМЪРДИШ. Не нападай такова устройство, че само в сънищата си може да го имаш, и Галаксито, и DHD! Фащай си там монохромния цървул с монофонична мелодийка, заври си го некъде на тъмно и излизай на чист въздух. :D
Л.йно такова, само да ми паднеш ще ти изгърмя бушоните! Аре разкарай се от тази тема и без това СМЪРДИШ. Не нападай такова устройство, че само в сънищата си може да го имаш, и Галаксито, и DHD! Фащай си там монохромния цървул с монофонична мелодийка, заври си го некъде на тъмно и излизай на чист въздух. :D