Desire

jxp
Регистриран: 21 окт 2008, 14:26

Re: HTC Desire

Мнение от jxp » 27 май 2010, 21:28

а тук http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=666332 има цял куп "проблемчета" с телефона и решения за някои от тях. (аз мислех че само аз ги имам тея проблеми)

GuttlessKing
Регистриран: 25 апр 2010, 11:36

Мнение от GuttlessKing » 28 май 2010, 01:39

Аз разбрах какъф ми е проблема, само немога да го оправя.. когато съм си прехвърлил контактите от стария телефон го направих със сим картата, не през компа, и явно съм му дал да се запазят като phone type.. намерих типовете случайно, очевидно са гугълски, phone, sim и още нещо там.. таа, phone са ограничени откъм информация, тоест помнят само номера, а всяка допълнителна информация за контакта го слага в нов контакт с /2, /3 и т.н. .. а тези, чиито фейсбук е същия като името което съм им сложил, са си се синк-нали и са се оправили самички.. сега остава само да разбера как да ги презапиша обратно :Р ..

ПП: обърках се, като са в sim type е проблема.. ама то се тая, все още нз как да ги префърля ... (предполагам, че са така, докато са на сим картата, защото там ест няма място за излишна информация, въпроса е как да ги прехвърля..)

jxp

Мнение от jxp » 28 май 2010, 11:57

какъв друг апарат имаш под ръка? Аз моите контакти ги метнах от 5800 директно в google акаунта и след това си ги нагласих по групи там и ги синхронизирах с НТСто.
Та ако имаш някой съвместим апарат може да направиш същото нещо.

todorakiggg
Регистриран: 03 дек 2009, 14:47

Мнение от todorakiggg » 28 май 2010, 14:58

Как точно го направи това с google и 5800, защото и аз мисля да го правя скоро това.

jxp

Мнение от jxp » 28 май 2010, 20:01

Ask Google ;) или http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?hl=en&answer=147951

трябва да си инсталирал Mail For Exchange, има го в update manager (или както там се казваше не помня вече) и като се синхронизира всичко отива в gmail акаунта :)

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 28 май 2010, 23:29

мога ли да синхронизирам календара на Desire с Nokia 5800, става въпрос за рождени дни и разни събития? Мерси предварително (yes)

jxp

Мнение от jxp » 29 май 2010, 01:43

би трябвало да могат, exchange синхронизира и календара. само трябва да имаш google акаунт и става по същия начин като с контактите само че в обратния ред т.е. 1во sync на НТС с google и после sync на google с nokiaта през exchange. Аз синхронизирах facebook с календара и вс. рожденни дни и събития се показаха в google календара :)

SX®1000

Мнение от SX®1000 » 29 май 2010, 09:10

[Quote]Аз синхронизирах facebook с календара и вс. рожденни дни и събития се показаха в google календара [/Quote]

Това как става, може ли да обясниш... аз инсталирах Ebo Birthday, но с нея извадих рож.дни от Контактите, за фейсбука има опция, но не е за андроид 2,1...

jxp

Мнение от jxp » 29 май 2010, 23:24

Става по два начина: Първия е чрез самия календар на facebook:

Отиваме на събития, после рожденни дни (например) и наааай отдолу има "Експортиране на събития" кликваме там. Facebook дава линк приличащ на http://www.facebook.com/ical/u.php?uid=??????????&key=????????? с този линк отиваме във google calendar. В ляво има "мои календари" и "добавяне" после "добавяне по URL адреси" и поставяме там линка от facebook. И би трябвало да стане номера. При мен отне малко време (около 2 седмици :D ) но може вече да са го оправили че до скоро се чудеха да го има ли тва да го няма ли.

Начин номер 2 (с който събитията се появиха за около 5 мин.) Отиваме тук http://apps.facebook.com/fbcalendar/ даваме разрешение на приложението и готово. После като се върнем на тая страница и кликнем на икнонката на google ни прехвърля на google calendar и пита дали да добави нов календар.

на стената на fdCalendar пишеше че Google разглеждат методите им за синхр. и може да имат някакво сътрудничество.
Общо взето това е ;)

И да не забравим в календара на НТСто да дадем refresh и да добавим новите календари ;) (същото важи и за всяко устроиство което се синхронизира с Exchange)

SX®1000

Мнение от SX®1000 » 30 май 2010, 09:11

нещо не разбрах много какво направих, но в календара ми дойдоха всякакви събития и праздници като Ден на детето, Ден на труда и др. Фейсбук контактите все още не мога да прехвърля, обясни по подробно къде да го напиша втория линк, че вградения браузър не го отвори, а само браузърът Dolphin HD

Отговори