EBAY/Mobile Търг в България???

nincheto_
Регистриран: 14 мар 2006, 18:34

Re: EBAY/Mobile Търг в България???

Мнение от nincheto_ » 14 мар 2006, 19:14

Мда...мисля че това е един чудесен начин за пазаруване.Аз съм"за" on-line разплащанията,но за съжаление в България още не е развита тази система на Интернет търговия, а би трябвало-лесно е;удобно е;повечето сайтове за Е-търговия използват криптирана връзка,което ще рече че няма за какво да се притеснявате за парите си,може да разглеждате на спокойствие с часове наред без да ви е страх че могат "да ви изгонят от магазина".Както и да е,нали знаете-ние българите сме доста недоверчив народ,така че откъм тази тема има още хляб да ядем!

Спомениии
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Нека илюстрирам...

Мнение от Спомениии » 14 мар 2006, 19:42

Какво се наблюдава:
1. Пример за човек, който е наясно с нещата:
- търг #1122
- Нокия 6510 - начална цена 30лв., купи сега - 89лв.
Търгът се радва на висок интерес, наддава се...

2. Пример за човек, който няма идея какво значи ТЪРГ:
- търг #1224
- Сименс S 65 - начална цена 230лв., купи сега - 230лв.
Мисля, че коментарът е излишен.

3. Пример за човек, който се опитва да има идея за какво иде реч:
- търг #1215
- Нокия 6230и - начална цена 380лв, купи сега 390лв.
Моят коментар...ха...той май се подиграва с мен...да наддавам за 10лв. разлика???

Търговете са съвсем произволни.

До какъв извод стигам...ПОТРЕБИТЕЛЯТ не прави разлика между ТЪРГ и БОРСА, не схваща идеята за начална цена...за цена "купи сега", както и опцията, която определя минималната цена, на която правещият търга е готов да продаде...

Такива ми ти работи...

ID™ Xenium
Регистриран: 10 окт 2004, 11:17

Re: Нека илюстрирам...

Мнение от ID™ Xenium » 14 мар 2006, 20:12

Търга се превърна в борса Вярно е Напълно съм съгласен с Вас По-добре тази опция да я няма, за да не натоварва сайта Най се изкефих на търга на един Samsung - начална цена 90лв., купи сега - 90,01лв. Супер нали Друг е въпроса, че цените са много високи и обикновено до края на търга, междувременно са паднали още в магазина ; )

spb03
Регистриран: 24 фев 2005, 21:28

Мнение от spb03 » 14 мар 2006, 20:22

na takova ne6to trqbva mnogo vreme da se razvie..naprimer kakto vijda6 v ebay vseki si ima reiting useri s reiting 0 daje pod 5 se ignorvat zatova vsi4ko e do vreme..ima i drug moment bulgarina ima suvsem drug mantalitet v sravnenie s horata ot usa uk i tn.. v smisul takuv turgovete po4vat ot 0.99£ i horata bez da se pritesnqvat gi ostavqt da svur6at na tolkova kolkoto e zalagano ..tuk nikoi ne e smel da si pusne telefona na takava cena, nqma da ima vqra puk i da go pusne nakraia nqma da go prodade. ako nqkoi v ebay.co.uk napravi taka 6te mu suspendnat accounta i pak trqbva da po4va ot 0 reiting koeto e kofti...

Спомениии
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Мнение от Спомениии » 14 мар 2006, 20:24

Привет!
Хм...от доста време сме си на ТИ с теб))) ( ако постът ти е конкретно към мен )
Определно ТЪРГът трябва да съществува, има бъдеще и е прекрасна опция))
Мдам...видях го този Самсунг))) смях се...доста.
Страхът...май се оказва сериозен фактор, който проваля до голяма степен идеята на ТЪРГуването ...наддаването... Или може би..не точно страхът...а "ДА НЕ ЗЕМА ДА СЕ МИНА".
Може би мисли от типа: "Хм..аз това искам да му взема 50лв. Да го пусна от 45лв. за наддаване...че ако е по-ниска цената..ужас...ами ако някой го купи за 35лв.??" налагат бариери...
Май никой не се сеща, че една МНОГО НИСКА начална цена АВТОМАТИЧНО прави офертата ПРИВЛЕКАТЕЛНА!

kras_de
Регистриран: 29 окт 2005, 11:18

Мнение от kras_de » 14 мар 2006, 20:52

Имаш право за това , че някои си нямат и бегла представа от търговете и незнаят за какво става въпрос,но истината е че сигурността , избора, разнообразието на артикулите в търга и броя на артикулите нараства с времето...Така че само може да ни се иска развитието на този начин на търгуване , защото той е по - приятен и по - лесен.

Ж0Р0
Регистриран: 23 апр 2004, 18:47

Мнение от Ж0Р0 » 14 мар 2006, 21:14

Да,но да си чул за осъден ebay-член.. Измамите са огромни и ще ти кажа мой частен случай - когато излезе 8800 в БГ беше около 2200лв и аз реших да потърся в ebay.de - масово цената беше в диапазон 899-1099eur и доставка (задължително застрахована още около 50eur). Реших,че няма смисъл и по-добре да я взема оттук, когато намерих сайт, в който се предлагаше за 499eur. Помислих,че е измама и не я купих,но я оставих в наблюдавани търгове и след 10тина дни видях,че продавача има вече няколко минуса за платени, а не получени телефони и account-a му е спрян. Ако се бях излъгал да дам парите - ще пия една студена вода и толкоз. Системата е много добра и евтина, но в разумни граници - стоките не са без пари. Отделно ще кажа,че ebay-екипа не носи отговорност за връзката и действията м/у потребителите и затова няма как да контролират измамниците. А тъй като в БГ изцяло няма закони за това - никой няма да си рискува главата да направи такова нещо. Системата за е-плащания е много добра и тепърва ще навлиза,но ще минат още мнооого години докато стане масова... И накрая - интернет-грамостността на хората над 40-50год не е с висок процент, а в БГ населението е застаряващо.... :)

Ж0Р0
Регистриран: 23 апр 2004, 18:47

Мнение от Ж0Р0 » 14 мар 2006, 21:22

Така е, но това е породено от сравнително ниското посещение там... Дори аукцион.бг (който има тенденция да стане най-добрия аукционен сайт в БГ) след многобройни реклами, промоции, стоки на ниски цени и т.н. пак не се радва на сравнително голяма аудитория (говоря за редовна)...

spb03
Регистриран: 24 фев 2005, 21:28

Мнение от spb03 » 14 мар 2006, 21:26

istinata za ebay e 4e trqbva da ima6 nabito oko i niuh za prodava4a da preceni6 dali e korekten..ina4e dobre 4e ne si se platil az sum pla6tal no sa mi vru6tali parite do nqkolko dni ot paypal. v edin ot slu4aite ne be6e cqlata suma tui kato negoviq account bil unverified ili ne6to takova no pak e ne6to. uj bqh poglednal feedback-a mu kato go vzeh na su6tiq den se poqviha 2-3 minusa za ne polu4en telefon i to su6tiq kato moia:(

kras_de
Регистриран: 29 окт 2005, 11:18

Gergana Popova

Мнение от kras_de » 14 мар 2006, 21:32

Ами това което мога да препоръчам разбира се на Mobilebulgaria.com е да се увеличи рекламната кампания за Mobile Търг или всеки нов потребител да бъде запознат със условията на търга.Другото което може да се направи е да се внесе повече сигурност в самата система за да може всички да бъдат убедени , че сделката ще протече безпроблемно до самия край...Така че нещата зависят изцяло от нас!!!Успех!

Отговори