Ефтиния номер на МЕНТЕЛ!!!

skyspirit
Регистриран: 30 авг 2004, 22:24

Re: Евтиния номер на М(ен)тел!!!

Мнение от skyspirit » 31 яну 2006, 16:57

Ако написаното наистина е вярно, това е много нагло мошеничество, още повече, нито в тарифи, нито в Общи условия е споменато.

По-вероятно е да има следната ситуация. Има разлика между пренасочване, активирано от телефон, и пренасочване, активирано от оператор (каквото е и пренасочването към гласови пощи).

Ако абонатът е деактивирал чрез оператор пренасочване към гласова поща, но случайно е активирал пренасочване от телефона, то при настъпване на условието за пренасочване - извън обхват, изключен телефон или не приема разговора, то телефонът пренасочва към пощата. Но абонатът е декативирал тази услуга и съответно съобщение "Абонатът не е абониран за еди какво си."
Де факто пренасочване има, нищо че е към несъществуваща дестинация, а то се плаща от викащия, т.е. таксува 1 мин. разговор по новите тарифи.
Да са ни честити новите тарифи!!!!

N_i_x_e_n
Регистриран: 23 ное 2005, 10:15

Re: Прочети какво съм отговорил тук ! 2

Мнение от N_i_x_e_n » 31 яну 2006, 16:59

Какво значи от телефона?..първо си е точно от оператора...щото не познавам телефон който като пренасочиш обаждане било то и към грешен номер да ти отваря линия телефона на своя глава...второ "абонатът не е абониран за гласова поща" си е услуга на оператора а не на телефона ...трето това го има само при мтел и то определени прими само не мога да кажа кои точно прими но при номера на договор не се получава това...така че е несереозно да се твърди че не било от оператора след като само към мтелски прими номера става това нещо...излиза че в един момент само дето не са направили "услуга" мтел като не дигнеш примерно до 3 сигнала да ти се отваря линията и оператор учтиво да ти каже "абонатът не си вдига телефона" и да те таксуват ...сега е нещо подобно на практика :>

БМ
Регистриран: 29 дек 2005, 16:27

Re: Прочети какво съм отговорил тук !

Мнение от БМ » 31 яну 2006, 17:04

Не е вярно това. Имах пренасочване към фалшив номер /0887/ в продължение на 2 години може би. Ако някой се обадеше и натиснех заето той чуваше "Избрания номер е гершен или непълен" но не се набутваха хората, защото това е служебно съобщение.
Относно пренасочванията и гласовата поща ако не си се обадил в Мтел да ти спрат пощата дори и да премахнеш пренасочването към нея, системата на Мтел го включва автоматично, така че не е бил прецакан телефона на братовчедка ти.
Не разбрах добре какво са направили Мтел, но би трябвало ако се чува служебно съобщение да не се таксува.

Потребителски аватар
« ┼ »
Регистриран: 27 май 2005, 09:35

Re: Ефтиния номер на МЕНТЕЛ!!!

Мнение от « ┼ » » 31 яну 2006, 17:08

Ми като ви е набутване престанете да си зимате прими и да ревете. Писна ми да гледам "тарикати" с по 2 или 3 телефона, само клипват и несмеят да звъннат, дип да не се набутат.
Земете си една карта на договор, прочетете го, и ще говорите на ниски цени, а ако нещо не е както е дадено в договора сте в пълното си право да правите скандали, примите са за хора с пари, това не го ли разбрахте! Или за хора които само ги търсят.
Искате да сте без договор, да не ви знаят кои сте - няма ядове - без договор значи здраво секс
А като нещо не ви изнася се оплаквайте в м-тел или глобул или кажете на другарката!

skyspirit
Регистриран: 30 авг 2004, 22:24

Мнение от skyspirit » 31 яну 2006, 17:08

Някои телефони освен стандартните пренасчования към избран номер, имат готова опция "пренасочване към гласова поща". Номерът на гласовата поща (пощенската кутия) се пази в СИМ картата. Поне така го си обяснявам аз.
По отношение разликата между пренасочването, активирано от оператор и пренасочване от менюто на телефон.
Навремето спорих с операторите от *88, и те ми обясниха, че не е едно и също да махнеш всички пренасочвания от телефона, и да деактивираш пренасочване към гласова поща чрез оператор.
Номерът с пренасчоването към фалшив 0887 го изполвам и аз. Само, че това НЕ Е пренасочване към гласова поща, а пренасочване към произволно избран номер. Това пренасочване се заплаща от АКТИВИРАЛИЯ го, а не от викащия.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 31 яну 2006, 17:26

Сега , стига с тези ваши глупости !
Сложи си пренасочване на повикването извън обхват , ако е заето или ако няма отговор ->> от тези пренсочвания има активирани към този фалшив номер ( грешно попълнен -> поради незнаене да работи с телефона , като беше купен за първи път )
Опитвал съм да го сменям този "номер" към който се пренсочва , но си е все същото :
давам му "деактивирай" и след това като дам на "статус" и пише "активирано и отдолу номера ( пак същия )
Това е сигурно заради разкодирането на телефона !
Пак ти казвам че не е от Мтел , а от такива дето не знаят как да работят с телефона си и слагат "неволно" пренасочвания и затова се получава така !
Дори абонат на договор да е , ако му дадеш пренасочване към несъществуващ номер и пак се получава същото -> пробвал съм го и с гаранция ви казвам че е от пренасочването , а не от Мтел !!!!!
Провери статуса на всички пренасочвания : като е извън обсег , не отговаря или дава заето и ще видиш че едно от тези е активирано или вътре има стар номер на Мтел който все още е с 08ххххх , а не с новия код 088хххххх
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

N_i_x_e_n
Регистриран: 23 ное 2005, 10:15

Мнение от N_i_x_e_n » 01 фев 2006, 09:55

Mai ne si 4el dobre .....i ti koito ne si na prima kato zvunnesh na takava i ti ste si nabutan...dori i na vivatel da si pak kato zvunnesh sushtoto ....a btw az sum na dogovor sigurno ot 6 7 godini no mislq che tova nqma znachenie za temata koi na kakvo e ...pravo na lichen izbor za vseki si e

Kevin_ss
Регистриран: 29 дек 2005, 00:08

Re: Прочети какво съм отговорил тук !

Мнение от Kevin_ss » 03 фев 2006, 22:52

Centur, moito momche,
Tova e nomer na M-tel!!!
Ne pravi nikakva chest na operatora da si sluzhi s takiva "SELSKI tarikatlaci."
Sas sahtija telefon smenjaiki sim kartite s brat mi se okaza, che IMENNO OPERATORA E VINOVEN ,A NE TELEFONA.
Znam che mnogo sa spechelili ot tova che sa nabutali mnogo hora taka, no ima 1 pogovorka..."Na tricite skap, na brashnoto evtin"...
6te doide moment kogato gorchivo 6te sazhaljavat za tova ,che sa precakali mnogo abonati.
Az veche ot 3 meseca ne im vkluchvam sim kartata i mai kakto e tragnalo vaobshte shte mina na drug operator.

eEL
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Eфтиния номер на МЕНТЕЛ!!!

Мнение от eEL » 04 фев 2006, 14:02

От всякаде смучат, м@мка им да е5а..
Това мисля на Вивателя или Глобулу да минавам..

Kevin_ss
Регистриран: 29 дек 2005, 00:08

Мнение от Kevin_ss » 11 фев 2006, 00:42

Подкрепям напълно N_i_x_e_n.
Мобилтел си позволява да предлага услуга, която НЕ БИ ТРЯБВАЛО да бъде задължителна при активиране на нова сим карта.
Гласова поща съществува и при БТК, но колко абоната имат активирана такава.Само тези които Изрично са пожелали да я има.
Мисля , че като монополисти са решили да си правят каквото си поискат. Фирмената политика към клиентите им и към търсещите ги други абонати е крайно некоректна!

Отговори