Google Nexus One

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: HTC Google Nexus One

Мнение от keyone » 15 фев 2010, 22:03

iPhone СЪЩО е страхотен телефон. Проблем?

kazumoto
Регистриран: 07 яну 2008, 13:10

Мнение от kazumoto » 15 фев 2010, 23:14

I-phone е страхотен,няма телефон в който всичко да е изпипано толкова добре,не съм ползвал още G-phone,но предполагам че най-малкото няма да отстъпва.
Добре стана,че Apple пуснаха I-phone,стана един вид катализатор на пазара и технологиите.Аз лично не бих си го купил,но не мога да отрека че е явление и служи за референтен за производителите на смартфони.
Всичко това е хубаво за нас,потребителите защото в стремежа си да си купим техния продукт,производителите предлагат,мислят и развиват постоянно най-новите технологии.
А относно успеха му,ще ви кажа моето мнение,спомням си преди 2-3 години най-масовия телефон в U.S беше V3 Rzr,и общо взето зад океана "бръмчаха" на Motorola,което малко ми напомня как ние в Бг допреди 10 години бръмчахме на Лади,защото не познавахме по хубави коли,та подобно на нас американците откриха че може да има и телефон лесен за употреба :D

vlado932
Регистриран: 18 фев 2009, 11:48

Мнение от vlado932 » 16 фев 2010, 08:58

никакъв, просто това е тема за нексус 1, нали?(beer)

но лично аз имам проблем с айфон 3Гс. просто не ми допадат ограниченията на Епъл.
какъв е проблема да имам повече от едно активно приложение? какъв е проблема да ползвам повече от 1-2 блутут профила? какъв е проблема да имам активно съдържание на някой от многото екрани, а не просто икони? какъв е проблема да има сторидж моуд и да мога да ползвам капацитета на телефона, който съм купил за мои лични неща, незакупени от айтюнс или аппстор? какъв е проблема да имам алтернатива на браузъра, имейл приложението и изобщо всички билт-ин приложения - какво те са съвършени и няма как някой да направи по-хубаво? защо трябва да си хаквам телефона и да ми викат, че съм престъпник и потенциална заплаха за мобилните оператори тип терорист, само защото съм поискал да заобиколя някои наложени ограничения? защо да нямам достъп до аппстор само защото не съм си купил телефона на оператор, който епъл ми е посочил? защо изобщо се крият зад тъпи фрази само, за да оправдаят манията си за контрол и тъпата си меркантилност?
е какъв е проблема?

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 16 фев 2010, 12:18

Определено не е приятно да има ограничения, но проблема е, че никоя друга ОС не предлага съдържанието на App Store. И тук е личната дилема, заслужава ли си да преглътнеш някое ограничение, за да имаш най-богатата колекция от софтуер?
Като в случая на помощ идва jailbreak-a, който може да премахне доста от ограниченията и да ти позволи свободно да персонализираш телефона си. Като най-важното след него е, че можеш да инсталираш буквално всичко от App Store "безплатно".
И след като по същата схема ти си си рутнал нексуса, за да получиш повече свобода, май е безсмислено да коментираме колко е морално или дали си заслужава 2-те минути занимавка за подобна манипулация.

aphala
Регистриран: 14 апр 2008, 12:42

Мнение от aphala » 16 фев 2010, 13:35

:)(yes);)

keyone

Мнение от keyone » 16 фев 2010, 14:09

Това действа също ъолквоа дразнещо, колкот някой да ти каже, че Н1 няма мулти-тач или някоя подобна глупост. Просто не е вярно.

vlado932

Мнение от vlado932 » 16 фев 2010, 17:25

рутването на телефона е позволено от гугъл и ХТЦ и ти дава възможност да слагаш фърмуери <> предоставения от тях...

епъл се опитваха да съдят потребители за джейлбрейкване на телефона им.
дори имаше скандал с някъв белгийски министър - снимали го пича да снима и да се хвали с айфона си в Белгия - това, когато айфона беше наличен само и единствено в САЩ, само и единствено в мрежата на АТ&Т.

имал съм айфон - два - първия и 3Г - след като съм си купил два, значи са ми харесвали...

vlado932

Мнение от vlado932 » 16 фев 2010, 17:27

несериозно е да се дразним на постове по форумите и то за джаджи и телефони. да се дразниш на епъл, че се опитва да те манипулира или на гугъл, че са си пуснали продукта недоозрял е приемливо...

и дори не споря с вас... харесвам и двете платформи и двата телефона. просто ползвам тази, която повече ми допада. милиони други са избрали айфон и явно има за какво.

keyone

Мнение от keyone » 16 фев 2010, 17:32

Не ме разбираш. Ако треябва да ти повторя, че всичко, което си казал по-горе, е възможно, това ще е поне 50-ят път. Не казвам, че трябва непременно да ти хареса или не, просто споделям, че има такова нещо.

vlado932

Мнение от vlado932 » 16 фев 2010, 20:53

какво нещо има?

Отговори