HELP? Купил съм откраднат телефон и .....

onh
Регистриран: 20 авг 2006, 15:00

HELP? Купил съм откраднат телефон и .....

Мнение от onh » 17 апр 2007, 16:16

Значи ситуацията е доста гадна.
Началното на януари месец си взех една Нокия 6234 само с карта памет и зарядно,но не беше на безценица да кажеш "Айде крадена,тоя бърза да се оттърве" Беше с 30-40лв. по-малко от цените,които върират, а то нормално все пак не беше комплект.А мене не ми и трябваше да е окомплектована,като не съм предполагал,че е възможно да е крадена!!!
Ползвах я точно 2 месеца като първо я ползвах с картата ми на М-Тел на сметка, а после незнам какво стана - но смених картата на сметка си я сложих във втория апарат(понеже съм с 2 карти и 2 апарата), а другата примата си я сложих в 6234-ката. дефакто абонаментната карта стоеше 2-3 дена само в 6234-ката, а после я ползвах с примата

И след това я продадох,началото на март , защото си харесах 6300 и сега си ползвам 6300-та. Такааа.... колко време ползвах 6234 нямах никакви проблеми.
Докато вчера не ми се обаждат Полицайте на абонаментната карта и ме викат за утре - Сряда в полициата по повод кражбата на този телефон , обясниха ми и т.н.

Лелеле .. сега какво да правя, дойде ми като гръм от ясно небе , търсех обявата да я покажа на полицайте както и телефона за връзка на този който ми я "Пробута" но всичко вече е изтрито,все пак мина доста време .. дефакто нямам никакви доказателства , какво да правя ?! Не стига,че си платих телефончето и то не беше на безценица, а на нормална цена - пък сега краден !!!
Някой да помогне плс

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Re: HELP? Купил съм откраднат телефон и .....

Мнение от SwollenMembers » 17 апр 2007, 16:47

Ти тоя телефон как така си го купил от човека,без да искаш гаранционна карта и т.н. ? Това е СУПЕР глупаво от твоя страна и ще си имаш много неприятности,само защото не си внимавал.Дано не ти се заядът и всичко е ОК,но наистина ако нямаш никакви доказателства - много кофти

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 17 апр 2007, 17:28

със сигурност ще ти конфискуват телефона. щом нямаш документи, може и други проблеми да ти навлекат...

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 17 апр 2007, 17:34

на мен ми е интересно, как сте ползвал Нокиа 6234 с Глобул, когато са кодирани за М-тел? Опитайте се да си спомните човека от кого сте закупил телефона и го опишете на полицаите

MapTo_D
Регистриран: 05 юни 2006, 13:21

Мнение от MapTo_D » 17 апр 2007, 17:40

Е чакай малко те добре ти се обаждат на абонаментната карта-ама как са разбрали ти с какъв телефон си бил това нещо не мога да го "хвана" ?

onh
Регистриран: 20 авг 2006, 15:00

Мнение от onh » 17 апр 2007, 17:50

Първо на Алек да отговоря - обърках се,имах в предвид прима карта, ваучерка на Мтел .

Еми незнам на доверие, взимал съм и други телефони така само със зарядно, незнаех,че ще е краден !!! А и човека изглеждаше толкова сериозен,другите работи му били в "Плевен" че телефона бил купен от там и аз повярвах, не вярвах,че ще е краден просто ..

А 6234 явно е бил обявен за откраднат и за това полицайте знаят,че съм ползвал точно 6234 .
А номера на сметка обаждат ми се,защото са го засекли и в Мтел са питали -полицайте на кого име е въпросната карта и те са казали,дори името ми казаха вчера по тел-а !!!
явно тела е бил обявен за откраднат.. а толкова време вече измина..

Е те няма как да ми го конфискуват, защото вече го продадох и съм с друг 6300 ?

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 17 апр 2007, 18:00

Нищо не могат да докажат,освен ако си признаеш.Но си постъпил глупаво или
по-скоро така ти е било изгодно.

MapTo_D
Регистриран: 05 юни 2006, 13:21

Мнение от MapTo_D » 17 апр 2007, 18:09

ама чеки сега той добре е бил обявен за откраднат ама аз още се чудя как полицаите са знаели с какъв телефон си...няма как да знаят въпреки че е бил обявен за откраднат...няма как да знаят и от М-тел с какъв телефон си...нещо не ми се вързва в цялата ситуация ама дано минеш тънко...но според мен щом си го продал вече по никакъв начин не могат да докажат че си бил собственик на този телефон, а още по малко че изобщо си ползвал такъв тел. Сигурен ли си че някой авер не си прави майтап с тебе ? :))

Andre N.B.
Регистриран: 10 авг 2004, 21:06

Мнение от Andre N.B. » 17 апр 2007, 19:05

Kato hodish pri police si vzemi 1 - 3310 ili neshto takova za da ne ti konfiskuvat 6300. Kaji im che si podaril 6300 vchera :)

isenwald
Регистриран: 31 яну 2007, 20:38

Мнение от isenwald » 17 апр 2007, 19:35

Emi i na mene ne mi se vruzvat mnogo ne6tata no vsi4ko e vupros na dokazvane, kak 6e dokajat 4e si imal takuv telefon i 4e si go izpolzval? Ni6to ne mogat da ti kajat. A nai dobre se svurji s nqkoi adokat nqma da ti zeme skupo da te konsultira.

Отговори