Има ли смисъл от съвременните смартфони?
Re: Има ли смисъл от съвременните смартфони?
За мен лично нямат смисъл. След всичките телефони, които съм сменил през годините, сега съм с Nokia 6310i и засега не мисля да я сменям. Повечето време от денонощието съм пред компютър, а през останалото имам ipad и playbook и смартфона се явява едно излишно устройство, което трябва да зареждам всеки ден. Някой изтъкна навигацията като незаменима функционалност - в колата имам GPS, имам също и ръчен garmin GPS, който ползвам когато съм в планината или пешеходец в чужбина.
:) Благодаря за прекрасния съвет! Харесвам го на външен вид, и въпреки че е скъп, се надявах да го взема на лизинг..., но се оказа, че стъклото му не е Gorilla (поне доколкото разбрах!:( ) Иначе радвам се, че правите правилна преценка за различията между желанията на жените, както и на мъжете, а така и на определен тип хора, които имат други критерии. Например звук в един телефон - както на слушалката, така и в микрофона; устойчивост на надрасквания; и т.н. Просто наистина са нужни иновативните технологии, но трябва да бъдат удобни отвсякъде, и софтуерно и хардуерно; и по-издръжливи; реално качество; и реална цена.
P.S. AVKansazov, сега видях, че си редактирал мнението си. Скъпо е, но и да мога да си го позволя, ще е нещо, което реално си припокрива качество цена И МЕ УДОВЛЕТВОРЯВА НАПЪЛНО - тел., който имам, си го харесвам, И ТО МНОГО :P(flower)
P.S. AVKansazov, сега видях, че си редактирал мнението си. Скъпо е, но и да мога да си го позволя, ще е нещо, което реално си припокрива качество цена И МЕ УДОВЛЕТВОРЯВА НАПЪЛНО - тел., който имам, си го харесвам, И ТО МНОГО :P(flower)
Не е само до жените :D виждал ли си как се говори със телефон 4,8 инча дисплей :P смешно е .Още един два модела и телефоните са аут.Минаваме на таблет с функция телефон.Както някой вече загряха телефона трябва да е удобен щото най хубаво се браузва на 55 инча плазма ама не мой си го навреш в джоба нали :D А удобството си има точно определени размери и пазарна ниша.Иначе да смартфона е полезен както и да го погледнеш,макар че би могло да се добавят още датчици за най пълноценно използване и за разнообразяване на приложенията.
Смисъл има, както има и полза :)
Между другото забелязвам, че колкото повече се привързвам към смарта си, толкова по-рядко
(и кратко) ползвам компа си.
Е да.. все още задължително сядам да играя Borderlands 2, Crysis 3 , Rage и всичко ново което излиза, но много неща като браузване, слушане на музика го върша на смарта. Като се замисля всичко това е малко куриозно, защото това все пак е телефон не нещо друго, а пък и по-вероятно някой да те бъзикне "Ти пак ли си играеш с тел-а?" отколкото "Пак ли висиш пред компа.."
В момента съм с S2, по едно време се замислях за S3, но някакси ъпгрейда не си заслужаваше (като се има в предвид същото GPU и по-голям обем RAM наличен само в US версията), а след като видях що за джаджа е S4 нямам търпение да събера пари да си го взема.
Между другото забелязвам, че колкото повече се привързвам към смарта си, толкова по-рядко
(и кратко) ползвам компа си.
Е да.. все още задължително сядам да играя Borderlands 2, Crysis 3 , Rage и всичко ново което излиза, но много неща като браузване, слушане на музика го върша на смарта. Като се замисля всичко това е малко куриозно, защото това все пак е телефон не нещо друго, а пък и по-вероятно някой да те бъзикне "Ти пак ли си играеш с тел-а?" отколкото "Пак ли висиш пред компа.."
В момента съм с S2, по едно време се замислях за S3, но някакси ъпгрейда не си заслужаваше (като се има в предвид същото GPU и по-голям обем RAM наличен само в US версията), а след като видях що за джаджа е S4 нямам търпение да събера пари да си го взема.
[Quote]но много неща като браузване, слушане на музика го върша на смарта. [/Quote]
Ами и аз същите неща ги правя на моя телефон, затова съм и доволна от него, особено от музиката. На Галакси S3 не ми беше толкова приятно да слушам музика, не знам защо, може би съм бъгната; но и да съм бъгната си имам право на мнение и мога да го кажа;)
Снобарчета има навсякъде, които все ще има да ти казват къде грешиш, защо грешиш т.н. Но всичко, както и при смартфоните, така и навсякъде, е въпрос на вкус, така че да си гледат работата;) .
Ами и аз същите неща ги правя на моя телефон, затова съм и доволна от него, особено от музиката. На Галакси S3 не ми беше толкова приятно да слушам музика, не знам защо, може би съм бъгната; но и да съм бъгната си имам право на мнение и мога да го кажа;)
Снобарчета има навсякъде, които все ще има да ти казват къде грешиш, защо грешиш т.н. Но всичко, както и при смартфоните, така и навсякъде, е въпрос на вкус, така че да си гледат работата;) .
И аз съм така:) Въпреки, че на Galaxy S3 доста изкарваше батерията (почти 2 дни понякога, и то при яко ръчкане в и-нет и включен wi-fi) Навигацията би ме накарала пак да си взема смартфон (не че я използвам, но е хубаво да я имаш), евентуално по-качествена камера (със светкавица!) и по-лекото и безпроблемно браузване в и-нет, защото удоволствието наистина е по-голямо, като всичко става бързо и се вижда качествено
Има смисъл, но зависи кой и с каква цел ще ползва устройството, защото за човек, който няма редовен достъп до интернет смисъла е голям, но за такъв, който предимно работи всеки ден с компютри (и си почива пак с такива) смисъла е далеч по-малък. Съдя за това от самия себе си (аз съм от вторите), дето имам сто джаджи и като се замисля реално нямам голяма файда от това, тъй като основно вися на лаптопа по време на работа и вкъщи (имам и X-Box), а най-ползваната програма в движение ми е за трафика / графика на градския транспорт ..Ползвам смартове от първия рожден ден на Лили Иванова и напоследък като се замисля установявам, че ми ангажират прекалено важно и ценно време за тотални глупости, от които не се нуждая в 90% от времето ..
Много се чудя защо в момента няма устройство с Андроид и 4 ядрен прецесор и поне 2гб РАМ и дисплей не по-голям от 4.3 инча????
Иначе от година ползвам htc Evo3D и нямам забележки към хардуера, но май производителя приключи със софтуерната подръжка на модела. Някой спомена нещо за планираното остаряване и преминаването към следващия модел........
Иначе от година ползвам htc Evo3D и нямам забележки към хардуера, но май производителя приключи със софтуерната подръжка на модела. Някой спомена нещо за планираното остаряване и преминаването към следващия модел........
Много се чудя защо в момента няма устройство с Андроид и 4 ядрен прецесор и поне 2гб РАМ и дисплей не по-голям от 4.3 инча????